Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen "kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarası"nda biriken eski giyeceklerin bir kısmı ayrıştırıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor, önemli bir bölümü de fabrikalarda izolasyon malzemesine dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor.
Kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atabilirsiniz.
Tekstil kutularına atılan atık kıyafet yığınları, genellikle özel geri dönüşüm şirketleri tarafından toplanıyor ve sınıflandırılıyor. Bu şirketler, giysilerin kullanılabilirliğini kontrol ederek hala giyilebilir durumda olanları çeşitli yardım kuruluşlarına veya ikinci el mağazalarına bağışlıyor.
El Tekstil projesi başlatmıştır. Kutular aracılığı ile bağışlanan kıyafet ve tekstil ürünleri barınma, gıda, sağlık, nakdi yardımlar, giyim ve eğitim desteği gibi Kızılay iyilik faaliyetlerinde kaynak oluşturmak için değerlendirilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Markası ve türü farketmeden geri dönüşüm için bağışlayacağınız tekstil ürünlerini, orta boy H&M poşetinin içine koyarak mağazalarına teslim ettiğinizde 10 TL değerinde indirim çeki kazanıyorsunuz.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD)
Dilerseniz giymediğiniz kıyafetleri bulunduğunuz ildeki şubeye veya genel merkeze götürerek bağışlayabilirsiniz. Ayrıca kuruma, kıyafetin yanı sıra kırtasiye ve gıda bağışları da gerçekleştirebilirsiniz.
Kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atabilirsiniz.
Geri Dönüşüme Gönderin
Eskiyen kıyafetlerin ne yapılabileceği konusunda en çevre dostu seçenek daima geri dönüşüm. Birçok belediye şehrin hemen her noktasına yerleştirdiği giysi geri dönüşüm kumbaralarında atık giysileri topluyor ve dönüşüm tesislerine iletiyor.
Kullanmadığınız giysi, ayakkabı ve ev tekstili ürünlerinizi mor renkli Tekstil Atık Kumbaralarına atabilirsiniz. Tekstil atıkları, yalıtım malzemesi, elyaf, keçe, iplik v.b. ürünlere dönüşüyor. Enerji tasarrufu sağlanarak çevre kirliliği azaltılıyor.
Tekstil Geri Dönüşüm Süreci
Kumaş veya tekstil atıklarının geri dönüştürülmesi, imalatında kullanılmış giysi, elyaf veya giysi kalıntılarının yeniden kullanımı için gerçekleştirilen süreçtir.
ATIK KUMBARALARI
Mavi ve yeşil renkli poşetlerdeki geri dönüşümlü malzemeler oluşum noktalarına en yakın konumdaki geçici depolama alanında biriktirildikten sonra ilçe belediyelerin geri dönüşüm araçları ile toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürülmektedir.
Kumbaraya bırakılan eşyalar geri dönüşüme gidiyor
Belediye ihale yolu ile özel bir şirkete verdiği giysi kumbarası uygulamasında çöp konteynerlerının yanına bırakılan kumbaralara atılan giysi, ayakkabı, çanta, kemer ve tekstil ürünleri yalnızca şirket tarafından geri dönüşümde değerlendirilmektedir.
Giysi, battaniye, perde, havlu, çarşaf gibi tüm tekstil ürünlerinin atılabileceği kumbaralar, dolduktan sonra atık merkezlerine taşınacak.
kullanılmış veya artık kullanılmak istenmeyen giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için biriktirildiği yer.
Kıyafet Toplama kampanyamız 2013'ten beri devam ediyor ve tüm dünyadaki mağazalarımızda geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Şu şekilde işliyor: 1. Marka ve durum fark etmeksizin kullanmayacağın tüm kıyafetleri ve kumaşları mağazalarımızdan birine getir.
Pet şişeler, plastik süt ve ayran kutuları, plastik torbalar, meşrubat şişeleri, şampuan, deterjan ve yumuşatıcı kapları geri dönüşüm için biriktirilebilir ancak strafor, beyaz köpük, motor yağı kutuları, boya kutuları, margarin kaplarıyla kirli ve yağlı kaplar bu çerçevede değerlendirilmiyor.
Uzmanlar, kadınların iç çamaşırlarını altı aydan sonra en geç 1 yıl içinde çöpe atmaları gerektiğini söylüyor. Doktor Nadeem Abbas bakterilerin yıkanmış külotlarda bile üreyebileceğini ve bu nedenle eski çamaşırların hepsinin atılıp, yenileriyle değiştirilmesini tavsiye ediyor.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her türlü oyuncakların da toplanıldığı giyim kutusuna, traş makinesi, tost makinesi, fön makinesi, şarjlı süpürge, radyo gibi küçük elektronik ev aletlerinin de atılabileceğini kaydeden Türk Kızılay'ı Konak Şubesi Başkanı Tekin Akkoyun ise kutulara bilinçsiz vatandaşlar ...
Madde 5 – Giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla; a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında, b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında, c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında, verilir.
2. H&M, toplanan tüm giysilere çevre dostu ve sorumlu bir şekilde bakılacağını taahhüt ediyor. Bununla birlikte, giysilerden üçü, tekstil çöplüğü olarak bilinen üçüncü dünya ülkelerine gönderilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri