Peki, eSIM Türkiye'de var mı, kullanılıyor mu? Türkiye'de elektronik sim teknolojisi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren aktif olarak kullanılıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli firmalarca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) iş birliğinde tasarlanan eSIM teknolojisine ilişkin, "Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek." ifadesini kullandı.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
İlgili 19 soru bulundu
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Peki, eSIM Türkiye'de var mı, kullanılıyor mu? Türkiye'de elektronik sim teknolojisi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren aktif olarak kullanılıyor.
eSIM aboneliği ücretli midir? eSIM için ekstra bir ücret ödemezsiniz, Mevcut hat ücretleri ve simkart değişikliği ücretleri geçerlidir.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli firmalarca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun iş birliğinde tasarlanan eSIM teknolojisine ilişkin, "Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek" ifadesini kullandı.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
Deneyimli Apple analisti Mark Gurman, Apple'ın iPhone 14 ailesinin bazı modellerinde yalnızca eSIM teknolojisine yer vermeyi planladığını açıkladı. Ayrıca Gurman'a göre, gelecek yıl tanıtılacak iPhone 15 serisinin tamamı sadece eSIM destekli olacak ve SIM kart yuvası kalkacak.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
e SIM internetsiz çalışır mı? Böyle bir soru aklınıza gelebilir. eSIMin çalışması için internete ihtiyaç yoktur. Çünkü eSIM sizin fiziksel SIM kartınızın yerine geçerek sizin şebekenize ulaşmanızı sağlayacak bir elektronik parçadır.
Mevcut SIM kartınızı e-SIM karta çevirmek ya da yeni aboneliğinizi e-SIM olarak başlatmak istediğinizde, standart SIM kart yenileme/değiştirme ücreti dışında ekstra bir ücret ödemeniz gerekmez.
Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretildiği belirtilen Türk Telekom e-SIM ücretli olacak mı? sorusuna şirket, abonelerin eSIM hizmetinden ek ücret ödemeden faydalanabileceklerini ve numaralarının değişmeyeceğini belirtti.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan eSIM teknolojisini bu yeniliği destekleyen ve yeni çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor. Türk Telekom müşterileri, yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabiliyor.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
iPhone'unuzda başka bir hücresel plan ayarlama
iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler. Fiziksel SIM tepsisi olmayan iPhone modelleri, iki etkin eSIM'i destekler.
Ayarlar > Hücresel bölümüne gidip ardından Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun. eSIM Hızlı Aktarım: Bazı operatörler, kendileriyle iletişime geçmeden, önceki iPhone'unuzdaki telefon numarasını yeni iPhone'unuza aktarmayı destekler (her iki aygıtta da iOS 16 veya daha yenisinin olması gerekir).
120 gün dolduğunda IMEI süresi dolduğu ve kayıt yaptırmadığınız için “Servis Yok” uyarısı ile karşılaşıyorsunuz. Kullanıma devam etmek için tek yapmanız gereken SIM kartı yuvasından çıkararak hemen arkasında yer alan ikinci girişe takmak.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Operatörünüz DSDS kullanımı için eSIM vermek amacıyla IMEI numaranızı isterse telefonunuzun IMEI 2 numarasını vermeniz gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri