Göbek Bölgesindeki Yağlanma Probleminden Kurtulmak İçin ; -Diyetle yeterli miktarda protein alınmalıdır. -Gazlı içecekler, alkol ve meyve suları gibi şekerli veya yüksek kalorili içecek tüketimi minimuma indirilmelidir. -Paketli ürünlerde etiket kontrolü yapılmalı ve ilave şeker içeren ürünler tercih edilmemelidir.
Göbek yağının eritilmesi için basit karbonhidrat, basit şekerler, kızartmalar, kavurmalar, şarküteri ürünleri, asitli ve şekerli içecekler, alkolden uzak durması gerekir. Ayrıca düzenli yürüyüş yapmak göbek erimesinde çok etkilidir. Bireylerin kilolarına uygun bir şekilde su tüketmeleri de çok önemlidir.
Sağlıksız gıdalar tüketmek beraberinde fazla kilo ve vücutta yağ oranının artmasına neden olur. Her insanın vücut yapısı farklıdır. Zayıf bir insan yetersiz ve sağlıksız beslenme sonucu göbek kısmında yağ birikmesine zemin hazırlar ve bunun sonucunda ortaya vücut yapısında orantısız görüntü meydana gelir.
En etkili yöntem; öncelikle diyeti düzenlemek ve daha sağlıklı bir beslenme modeline sahip olmaktır. Diyetinizde karın bölgenizdeki yağlanmaya hafifletecek besinlere yer verin. Fiziksel aktivitenizi arttırın ve karın bölgesine yönelik egzersizler yapın. Günde 8 saat uyumaya özen gösterin.
İlgili 44 soru bulundu
En Hızlı Yağ Yakıcı Yiyecekler
İçeceklerinize ve yiyeceklerinize tarçın ekleyerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında şekersiz fıstık ezmesi, keten tohumu, elma sirkesi, kahve, hindistancevizi yağı, zencefil ve yeşil çay da hızlı yağ yakıcı yiyecekler arasındadır.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Karın bölgesini sıkılaştırmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmaz aynı zamanda doğru besinleri tüketiyor olmak da önem taşır. Besinlerin gücünden faydalanarak, kas miktarını arttırıp ve yağ yakımını hızlandırıp düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Spor yapmadan göbek yağlarından kurtulmak mümkündür.
Beslenme planınızda daha fazla lifli gıdaları tercih etmek, protein tüketimini artırmak, basit karbonhidratlardan uzak durmak ve paketli gıda tüketimini azaltmak göbek yağlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Göbek yağlandıran hormonların başında insülin hormonu gelmektedir. İnsülin hormonu fazla salgıladığımızda şekerimizi düşürerek daha fazla acıkmamızı sağlar fazla yediğimizde de göbek yağlanmamız artar. Bir diğer göbek yağlanmasını artıran hormon tiroid bezimizin az çalışmasıdır.
Aşırı ıkınma, aşırı kilo, oturup kalma sırasında dikkatsiz ve hızlı olma, aşırı basınç, bel bölgesine fazla yüklenme, ağır yük kaldırma, siroz hastalığı, kabızlık, prostat ve hamilelik döneminde yaşanan birtakım sıkıntılar göbek fıtığı oluşumunun başlıca nedenleridir.
Özellikle basit karbonhidratlar denilen beyaz un ve ürünleri, mısır, tatlılar, şeker ve şekerli besinler, pirinç tüketiminin fazla olması, doymuş hayvansal yağların fazla tüketilmesi ve alkol tüketimi fazlalığı göbek çevresi yağlanmayı artıran yanlış beslenme davranışlarıdır.
Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Yoğurt kilo vermek için bir çok farklı konuda destekleyicidir. Yağ yakımını hızlandırır, kalori alımını azaltır. Göbek yağlarının yakılmasını kolaylaştırır.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Genelde bölgesel olarak zayıflamanın mümkün olmadığı düşünülür; ancak doğru hazırlanan ve karbonhidrat, protein, yağ dengesi tam olarak belirlenen bir diyetle bölgesel zayıflama mümkündür. Kısacası bölgesel yağlanma problemi de doğru bir diyetle çözülebilir.
Sanılanın aksine, bölgesel yağ yakımı maalesef mümkün değildir. Şöyle ki; "eğer karın egzersizleri yaparsam karnım düzleşir, belim incelir" gibi bu tarz düşünceler tamamen yanlıştır. Bu egzersizleri uyguladığınızda karnınızdaki yağlar ne yazık ki erimeyecektir.
Bizim antrenmanlarla yapacağımız şey vücut yağ oranını düşürerek onların görünmesini sağlamak. Vücut yağ oranı %25-30 civarında olan birinin karın kaslarını çıkarması 6-7 ay sürebilir çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi bu oranın %10'un altına düşmesi gerekiyor ve bu pek kolay olmayacak.
Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok.
Mekik çekmeye ve diğer göbek kaslarını çalıştıran egzersizleri yapmaya devam ederek ideal bel ölçüsüne kavuşabilirsiniz. Mekik hareketi tek başına kilo verdirmez ama bölgesel incelme sağlar. Her gün düzenli olarak günde 2 kez ve 10 dakika mekik çekerseniz bu incelmeyi görebilirsiniz.
İşte çoğumuzun yaşayıp ''neden'' diye sorduğu bu durumun olası sebepleri. Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Peki, sıcak su içmek zayıflatır mı? Yapılan bilimsel çalışmalar kilo vermede bir etkisi olmadığını sıcak su ve soğuk suyun yarattığı tek farkın midede kalma süresi olduğunu göstermiştir.
Göbek ve bel çevresi yağlarından kurtulmak, vücudun diğer bölgelerine göre daha zordur. Sağlık ve estetik açıdan büyük önem taşıyan bu bölgedeki yağlar, diyabet ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri