Her gün, cildi tahriş etmeyen bir antibakteriyel sabun ve su ile yıkayın. Banyo yaptıktan sonra göbek deliğinizin içini tamamen kurulayın. Göbek deliğinizin içine herhangi bir krem veya nemlendirici sürmeyin. Krem, deliği tıkayarak bakteri veya mantarın büyümesine neden olabilir.
Sağlıklı bebeklerde göbek bağı düşene kadar herhangi bir şeyle silmeden kuru bakım yapılır. Eğer kordon, idrar veya kaka ile kirlenmiş veya yapışkan hale gelmişse su ve sabunla temizleyin ve iyice kurutun. Emici bir bez ya da kağıt ile ıslaklığını alarak ve havalandırarak kurumasını sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı bireylerde normal göbek deliği yapısı içe doğru uzanırken göbek fıtığı sorunu olan kişilerde göbek deliği dışarı doğru çıkıntı şeklindedir. Göbek fıtığı hastalarında fıtık büyüklüğü bazı hastalarda çok küçük iken bazı hastalarda ise fıtık boyutu büyük olabilmektedir.
Göbek deliği iltihabı neden olur? Göbek deliği iltihabına kötü hijyen alışkanlıkları, yapısal olarak göbek çukurunun dar olması, aşırı kilo, aşırı terleme, göbek deliği ile oynanması sebep olmaktadır. Bebeğin göbeği düştükten sonra bu bölgenin dikkatlice izlenmesi ve hijyen açısından temiz tutulması gerekir.
İlgili 26 soru bulundu
Göbek deliği iltihabı, göbek bağı düşene kadar devam eden bakım sürecinde oluşan bakteriyel enfeksiyonlar, hijyen eksiklikleri, yetersiz bakım veya bağ dokusundaki anormallikler gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durum, kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve akıntı gibi belirtilerle kendini gösterir.
Lif akışı devam ettikçe, ter ve deri hücreleriyle karışıyor ve sonuçta matematiksel bir hassasiyetle biriken yumuşak, kompakt bir yumak ortaya çıkıyor. Belki göbek deliğinizde zaman zaman yumak değil de kir buluyor olabilirsiniz. Bu da normal bir durum.
Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları
Göz hastalıklarına iyi gelir. Pankreas'a iyi gelir. Çatlak topuklara, dudaklara ve cilt sorunlarına iyi gelir. Saçları parlatır.
“Göbek deliği iltihabı” genellikle “göbek deliği enfeksiyonu” olarak da bilinir ve tıbbi olarak “umbilikal enfeksiyon” olarak adlandırılır. Bu durum, göbek deliğinin bakteri veya diğer mikroorganizmalar tarafından enfekte olması sonucu meydana gelir.
(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/52.) Göbek deliğine suyu ulaştırmanız, parmağınızı hafifçe göbeğinizi dokundurmanız yeterlidir. İyice içine su ulaştıracağım diye göbeğin arasını açmaya çalışmak sağlık açısından da zararlı olabilir. Bu kadar ayrıntıya gerek yoktur.
Kalıcı olarak göbek kıllarından nasıl kurtulunur? Teknolojinin göbekteki tüylere sunduğu çözüm IPL epilasyondur. Bu uygulama sırasında tüylerin köküne ışık enerjisi gönderilir ve bu enerji sayesinde büyüme evresindeki tüyler durdurulur. Kalıcı sonuçları elde etmek ise periyodik tekrarlarla mümkündür.
İdeali göbek kordonu düşene kadar günde bir kez %70'lik alkol ile yapılan pansumandır. Kordonun her tarafını, göbeğin dip yuvarlak kısmından ucundaki mandala doğru alkole ıslatılmış steril gazlı bez ile silmek gerekir. Alkol, ciltle mümkün olduğu kadar az temas etmelidir.
Sağ ve sol bel boşluğu karın genişliğini vermekte. Sağ ve sol bel boşluğunun umbulikusun orta hattına olan uzaklıklarına bakıldığında eşit olmalı yani umbulikus tam orta hatta olmalıdır.
Özellikle kuyruk sokumu gibi riskli bölgeler, tüy dökücü kremlerle kıllardan temizlenmelidir. Göbek deliği düzenli olarak temizlenmelidir. Bir cımbız ve kulak temizleme çöpü ile göbek deliğine giren kıl, tüy, elbise parçalarını çıkarmak kıl dönmesi probleminden korunmak için son derece önemlidir.
İnsanda göbek çukuru (deliği). Göbek bağı, anne ve cenin arasında bulunan; besin, oksijen, karbon monoksit ve dışkı transferini sağlayan organdır.
Gusül abdestine engel midir? Normal uğraşma ile çıkmayan bir kir, bedenden bir parça durumuna gelmiştir, onun gusle zararı olmaz.
Tedavi edilmediği durumlarda iltihap vücuda yayılarak sepsis adı verilen hastalığa sebep olarak hayati riske dönüşebilmektedir. Tedavi edilmeyen göbek deliği iltihabı bebeklerde karaciğer kapı veni tıkanıklığına ve riskli karaciğer sorunlarına sebep olabilmektedir.
Göbeğe sadece doğumda kesilme öncesi batikon uygulanmakta ve sonrasında üzeri temiz bir gazlı bez ile kapatılmakta, sonrasında ise ek bir bakım uygulanmamaktadır. Bu nedenle bebeğin göbek düşmeden yıkanması da doğru değildir. Tercihen göbeğin düşmesini takip eden ikinci günde bebeğiniz yıkanabilir.
Bahsettiğimiz gibi göbek deliği, daha fetüs haldeyken göbek bağının çıktığı ve plasenta ile annenin rahim duvarına bağlandığı bir yol.
Göbek deliğine herhangi bir yağ uygulamak, vücuttaki mikropların doğal yolla ölmesini sağlar. Göbek deliği, enerjinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle göbek deliğinize gül yağı veya gül suyu sürmek çakralarınızı dengeler ve kadınların dişil enerjisini önemli ölçüde artırır.
Biberiye çayı veya biberiye yağıyla birlikte egzersiz yaptığınızda göbek ve basen bölgelerinde zayıflama oluşturmaya neden olur. Bu yağlar metabolizmayı hızlandırarak sindirim sistemine yardımcım olur ve obeziteden veya fazla kilolardan kurtulmanızı sağlar.
Göbek deliği, ya da kulak arkasına uygulanacak olan az miktar Lavanta yağı, Lavanta yağının faydaları arasında yer alan bulantıyı alma etkisini ortaya çıkartacaktır. Lavanta yağının faydaları arasında, dermatit, ve egzema tedavisi sırasında, komplikasyonların hafifletilmesinden de söz etmek gerekir.
Çek manken Karolina Kurkova'nın sırrı Victoria's Secret defilesinde ortaya çıktı. Kurkova'nın göbek deliğinin olmadığı görüldü.
Karın egzaması durumunda, göbek deliği veya meme başı gibi daha kırılgan olduğu düşünülen bölgeler de dahil olmak üzere, tüm karın bölgesine kortizonlu kremler uygulanabilir. Karın bölgesinde yeni egzama alevlenmelerini önlemek için, cildi nemlendirmek önemlidir.
Göbek kordonunun bebek ile plasenta arasında uzanan, ortasından kan damarları geçen hortuma benzer bir yapı olduğunu dile getirenuzmanlar; 'Kordon, bebeğin anne karnındaki gelişimi süresince yaşamı için her türlü ihtiyacını karşılayan destek hattıdır. Göbek kordonu olmadan bebek canlılığını devam ettiremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri