Müslin kumaşın özelliklerini taşıyan gofre kumaş %100 pamuklu bir kumaştır ve hava geçirgenlik özelliği vardır. Hafif, ince ve taşıması kolay bir kumaştır. Gofre müslin kumaşlar da diğer müslin kumaşlar gibi pratik kumaşlar kategorisine girer çünkü temizlenmesi ve sonrasında kuruması kolaydır.
Dökümlü bir yapıya sahiptir. Ütü istemeyen bir kumaştır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Bu kumaşların dayanıklı olması, kolayca temizlenebilir olması ve hoş dokusu nedeniyle ev tekstili sektöründe popülerdir. Otomotiv sektöründe de gofre kumaş kullanımı oldukça yaygındır. Bu kumaşlar, araçların iç mekanlarında kullanılan kaplamaların yapımında sıkça kullanılır.
Desenli likralı kumaş ile, etek, ceket, pantolon ve elbise dikebilirsiniz.
Gofre kumaş kimono takım. Ince bir kumaşı olup terletme yapmaz. Esnek bir yapısı vardır.
İlgili 33 soru bulundu
Müslin kumaşın özelliklerini taşıyan gofre kumaş %100 pamuklu bir kumaştır ve hava geçirgenlik özelliği vardır.
Diz yapmaz. Beli lastiklidir. Serin tutan gofre kumaştır. Her Bedende 2 cm Ölçüler Büyümektedir.
Waffle kumaş, görünümünden dolayı bu ismi almıştır, kare kare efektli yapısıyla gofret kumaş veya petek kumaş olarak da bilinir. Yuvarlak örme makinesinde örülür çeşitli iğne atlamalarıyla waffle görünümü kazandırılır. – Görünümü küçük kareciklere benzeyen bir yapıya sahiptir.
GOFRE KUMAŞ - BEJ
Dökümlü tiril tiril bir kumaştır. Elbise, jile, bluz, tunik, kimono ve pareo dikimine uygundur. Kabartma dokulu bir kumaştır. İnce yapıdadır.
Gofre kumaşın hafif esnekliği mevcuttur. 30°C'de makinede yıkanır.
Gofre kumaşı çoğunlukla yaz aylarında kullanılan bir kumaş olarak bilinmektedir. Çünkü kumaşı ince bir kumaş olmaktadır. Sahip olduğu kabartmalı desenler ise yaz aylarına uygun olarak nitelendirilen desenlerdir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Kumaşı alırken öncelikle kumaşın nefes alıp almadığını ya da kumaşın tamamen polyester olup olmadığını sorabilirsiniz. Kumaş pamuk polyester karışımı ise hem kırışmaya karşı dayanıklı hem de pamuk nefes aldığı için terleme sorunu yapmayacaktır. İçeriğinde pamuk bulunan aerobin kumaşa NATUREL AEROBİN KUMAŞ denir.
Nefes alabilen bir kumaştır, terletmez. Birçoğunda üretim aşamasında likra kullanıldığı için esneme özelliği vardır.
Gofre baskının diğer baskı tekniklerinden farkı, çok fazla güç sarf eden makinalar kullanılarak basılmasıdır. Günümüzde pek çok ürünün ambalajı, kitap, ajanda, defter kapakları ve kartvizitler bu yöntem ile çok daha değerli, gösterişli bir hava kazanabilmekte, akılda kalıcı bir görünüme sahip olabilmektedir.
Gofre, kelime olarak kâğıdın baskı esnasında kabartılması anlamına gelir.
Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.
Bu kumaş türü hafif ve incedir. Kumaş türünün içeriği polyester, yün, pamuk, ipek ve viskoz gibi birden fazla kumaş türünden oluşabilmektedir. Yani çeşitlerine göre farklı içerikleriyle karşılaşabilmek mümkündür. Pamuklu krep kumaş bulunabildiği gibi polyester oranı daha yüksek olan kumaş çeşitleri de bulunabilir.
Krep kumaşın pek çok farklı özelliğinden bahsetmek mümkündür. Bu ayrıcalıkları ile beraber ortak şekilde giyim çeşitleri için önemli bir potansiyel teşkil ediyor. - Bütün farklı vücut tipine uyar. - Vücuda yapışmaz.
Kumlu Krep Kumaş
Kumlu bir görünüm efekti verilmiş bir krepe kumaş türüdür. Krep kumaşların pek çok türü bulunur. Kumlu krep kumaş da bu türlerden biridir. Taşlanmış krep kumaş olarak da bilinen bu kumaş türü genellikle ipek, viskon ve yünden yapılır.
Polyester Giysilerin Avantajı
Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.) Kolayca kurur. Polyester kumaş sağlam, hafif, ütü gerektirmeyen bir kumaştır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
%50 pamuk 50 polyester kumaş nasıldır? Sorunun yanıtı ise yine benzer şekilde kullanım amacına göre değişir. Önemli olan polyester oranının yüksekliğinden dolayı bu karışımın yaz aylarında tercih edilmemesidir. Çünkü polyester kumaşlar, terlemeyi önlemez ve teri emme özelliğine sahip değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri