Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
Gökçeada'dan Kabatepe Limanı'na ulaşım GESTAŞ'a bağlı Gökçeada 1 Feribotu ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Çanakkale'ye ise Conkbayırı Deniz Otobüsü ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Gökçeada'ya Çanakkale Limanı'ndan kalkan Conkbayırı Deniz Otobüsü ile gelinebilir.
Gökçeada; Kuzulimanı'ndan Çanakkale'ye 32 mil, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe Limanı'na ise 14 mil uzaklıktadır. Çanakkale İskelesinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kalkan feribotla (Yaz Döneminde) yada Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla gökçeadaya ulaşılır.
Arabalı Feribot Seferleri, Kabatepe'den kalkan arabalı feribotlar, Gökçeada merkezine 7 km. uzaklıktaki Kuzulimanı'na yanaşıyor.
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Eğer yalnızca 1 gününüz varsa adayı günübirlik gezebilirsiniz. Ama plajlarında yüzmek, adanın keyfini çıkarmak isterseniz en az 3-4 gün ayırmalısınız. Gökçeada'da yürüyerek gezilir mi? Gökçeada'da gezilecek yerler birbirine uzak mesafede yer alıyor.
Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası. Yürüyerek gezmek söz konusu değil ve adanın gezilecek yerleri birbirinden uzak noktalarda konumlanmış durumda.
Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
c) Yolcular, feribot kullanımıiçin tek bilet ile geçiş yaparlar.
Çanakkale Boğaz hattında çalışan çalışan Gestaş gemileri Çanakkale – Eceabat arasında arabalı geçiş ücretini 135 TL, Çanakkale-Kilitbahir arasında 125 TL, Gelibolu-Lapseki arasında 135 TL, Kabatepe-Gökçeada arasında 180 TL ve Geyikli – Bozcaada arasında 300 TL olarak yeniden belirlemiştir.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Çanakkale Şehir Merkezinden Gökçeada'ya Ulaşım
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Gökçeada'ya Kabatepe ve Çanakkale Merkez'den ulaşılabilmektedir. Kabatepe'den 45 dakika, Çanakkale Merkez'den ise 1 saat ile 1 buçuk saat arası sürebilmektedir. Gökçeada feribotu nereden binildiğine bağlı olarak değişmekte olup, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmektedir.
Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Gökçeada'da yerleşim çoğunluk ada merkezinde olmak üzere 10 köyünde toplanmış bulunuyor. Köylerin hepsi kendi içlerinde yürüyerek dolaşılabilecek kadar küçük yerler. Ama birbirleri arasında ulaşım için bir araç kullanmanız şart. Adanın ana yolları asfaltla kaplı ve düzgün.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Sonuç olarak Gökçeada gayrimenkul piyasa değeri açısından ülkemizin bir çok yerinde artan gayrimenkul fiyat artışlarının en fazla olduğu bölgelerden biridir. Gökçeada bu doğal yapısını ne kadar muhafaza edebilirse gayrimenkul fiyatı her geçen gün daha da artacak ve değer kazandıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri