Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gökçeada'nın merkezi feribot iskelesine 7 km. uzaklıkta, adanın iç kısmında yer alıyor. Yani buradan denizi görmeniz mümkün değil. Kasaba havasındaki merkez, eski bir Rum yerleşimi olarak nostaljik görünüşünü daha çok ara sokaklarda kısmen koruyor.
Ama plajlarında yüzmek, adanın keyfini çıkarmak isterseniz en az 3-4 gün ayırmalısınız. Gökçeada'da yürüyerek gezilir mi? Gökçeada'da gezilecek yerler birbirine uzak mesafede yer alıyor. O nedenle yürüyerek gezmek mümkün değil.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürmektedir.
Dereköy, Kale Köy, Tepeköy, Zeytinli, Eski Bademli olmak üzere adada 5 Rum köyü vardır.
Pazar günleri ada merkezinde kurulan açık pazardan Gökçeadalı köylülerin kendi ürettikleri salça, pekmez, salamura zeytin, keçi peyniri, bal, tarhana, kurutulmuş kekik-adaçayı gibi ev yapımı, doğal ürünleri alabilirsiniz.
Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder.
Sonuç olarak Gökçeada gayrimenkul piyasa değeri açısından ülkemizin bir çok yerinde artan gayrimenkul fiyat artışlarının en fazla olduğu bölgelerden biridir. Gökçeada bu doğal yapısını ne kadar muhafaza edebilirse gayrimenkul fiyatı her geçen gün daha da artacak ve değer kazandıracaktır.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Gökçeada: Cennetten farksız manzarası ile dikkat çeken Gökçeada; yazlık ev konusunda ilk tercihiniz olmalı! Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız ve huzur arıyorsanız Gökçeada'dan daha iyi bir yer bulamazsınız. Ayrıca, yazlık fiyatları da son derece uygun!
Gökçeada veya 1970 yılına kadar kullanılan adıyla İmroz (Osmanlıca: ايمروز, Yunanca: Ίμβρος Imvros), Çanakkale'nin bir ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adasıdır.
1990 genel nüfus sayımına göre ilçe merkezi nüfusu 10.000, köylerin nüfusu 3000 civarında olup toplam nüfus yaklaşık 13.000 dir. Gökçeada oldukça karmaşık bir sosyolojik yapıya sahiptir. Adaya iskan suretiyle getirilip yerleştirilen Dereköy bağlısı Şahinkaya halkının kökeni Trabzon - Çaykara ilçesidir.
Yunanca adı İmbros (Imbrus) olan adaya, Osmanlı Türkleri İmroz adını vermiş, 1970 yılında ise Gökçeada adını almıştır. Yunanca'daki İmbros adının Luvice'de "açık alan/açık arazi" anlamına gelen İmraşşa kelimesinden geldiği düşünülmektedir.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Bildiniz olsun otelde telefon çok zor çekiyor keza Gökçeada da cep telefon kullanımı genel olarak zor. Çoğu yerde çekmiyor. Bahçesinde mangal var biz kullanmadık ancak tahminin misafirler akşam kullansın diye sabit büyük bir mangal var. Mangalın hemen yanında sabah.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Haziran - Eylül: Gökçeada, yaz aylarında en yoğun ziyaretçi akınına uğrayan dönemlerden biridir. Bu dönemde, güneşli ve sıcak bir hava hakimdir. Deniz suları ısınır ve plajlar canlanır.
Ada tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerler; Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Gökçeada Kent Müzesi, Aya Marina Kilisesi, Gökçeada Tuz Gölü, Kaleköy İskiter Kalesi, Peynir Kayalıkları, Gökçeada Kaya Mezarı olarak sıralanmaktadır.
Gestaş'ın 2008 yılında aldığı ro-ro tipi yeni arabalı feribot sayesinde Gökçeada'ya ulaşım eskiye oranla artık çok daha hızlı yapılıyor. Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri