Göl çukurluğu, Tabak Çayı vadisinin Boğazköy civarında ve birikinti konileri tarafından kısmen seddelenmesi sonucunda meydana gelmiştir. Dolayısıyla Gölcük, doğal bir set gölü karakterine sahiptir.
Derin faylar boyunca çıkan lavlar büyük volkan konileri oluşturmuştur. Bunlardan en önemlisi olan Gölcük Volkan Konisi, patlama ile parçalanmış ve merkezin çökmesi ile bir kaldera içinde küçük volkan konileri oluşmuştur.
Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı - Bolu
Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir.
Krater gölü, yanardağ kraterlerinin, kaldera, maar, darbe kraterini, veya meteorit kraterlerin su ile dolduran bir göldür. Kraterin dibinde yer alan yanardağ bacası, taşlaşan lav tarafından tıkandığında, yağışlar ve eriyen karlar krater içinde birikir.
İlgili 15 soru bulundu
Nemrut Gölü, dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olup, adını MÖ 2100'de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan almıştır. Referans no. Nemrut Gölü, Van Gölü havzasının batısında, Bitlis ilinin Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer almaktadır.
Meteor Krateri, dünyadaki en büyük gök taşı krateri. Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyalatinde bulunur. Tahmini yaşı 24000 yıldır. Kraterin çapı 1200 metreyi aşmaktadır.
tarım ve orman bakanlığı'na bağlı devlet konukevidir. devlete ait olduğunu bildiğim bir yapıdır. kesinlikle doğaya aykırı bir yapı değildir. hatta manzarası ile birlikte rezonans etkisi yapar.
Gölcük Gölü, Bolu il merkezinin 13 km, güneyinde bulunan yapay göl.
17. Yüzyılda Bolu çevresinde en büyük yerleşim merkezi Mudurnu idi. Nüfusu 30.430 ve 123 köyü bulunmaktaydı. 1307 - 1324 yılları arasında Bursa'ya bağlı olarak yönetildi. Bolu'nun Osmanlı topraklarına katılması ile 1324-1811 yılları arasında Mudurnu Bolu'ya bağlı Voyvodalık olarak yönetildi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, son olarak 24 bin yıl önce patlayan Isparta'daki Gölcük Yanardağı'nın genç ve aktif bir volkan olduğunu belirterek, her an yeniden patlayabileceğini iddia etti.
Türler: Gölcük Gölü, içsu balıkları için önemli bir alandır. Ülkemize endemik ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altında bulunan dişli sazancık (Aphanius anatoliae), Hemigrammocapoeta kemali türlerinin yanı sıra yine ülkemize endemik bir tür olan saz balığı (Tylognathus klatti) alanda bulunan önemli canlılardır.
Tatlı ve soğuk suya sahip olduğu için turistler burada yüzmeyi tercih ediyor. Hemen yanında yer alan sıcak göl ise 3 kilometrekare alana sahiptir ve en derin noktası ise 100 metre civarındadır. Suyun sıcaklığı yer yer 60 santigrat dereceye varabilmektedir ve doğal kaplıca niteliğindedir.
Gölcük'e yolunuz düştüğünde mutlaka gelip görmeniz gereken yerler arasında Nüzhetiye Şelalesi, Gölcük Deniz Müzesi, Gölcük Çarşı, Yarhisar Gemi Müzesi, Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri, Saklı Göl, Sultan Baba Türbesi, Gölcük Kavaklı Sahili gibi hem doğal güzelliğe sahip hem de tarihi açıdan öneme sahip pek çok yer ...
Gölcük yapay bir göl, yani gölettir. İlk olarak 1958 yılında oluşturulmuş, yıllar içerisinde adım adım büyütülmüştür. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunuyor… Gölcüğün en güzel simgesidir.
Gölcük Gölü, Gü neybatı Anadolu'nun tek kaldera gölüdür (Foto: 1). Gölcük, İsparta'nın 5 km kadar güneybatısında 1500-1600 m yükseklikteki tepelerin arasında 1387 m yükseklikte yera- lır. Göl 2200 m çapındaki kalderanın kuzeyinde bulunur.
Yeri: Bolu'nun 13 km. güneyinde ormanlar arasında suni olarak yapılmış küçük ve şirin bir set gölüdür. Ulaşım: Göle ulaşım şehir merkezinden kalkan Bolu Belediyesi Halk Otobüsleri, Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile sağlanabilir. Özellikleri: Yükseltisi 1206 m. olan gölün alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300 metredir.
Türkiye'de 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor.
Gölün doğusunda kır gazinosu ile cami arasında kalan alan piknik ve oyun alanı olarak düzenlenmiştir. Söz konusu alanda çok sayıda piknik masası, pergola, çocuk oyun alanı ve voleybol sahası yer almaktadır.
Gölcük Tabiat Parkına giriş yapmak isteyenler giriş yaptıkları duruma gör farklı tutarlarda ücret ödemektedir. Yaya olarak kişi başı 11 TL ile tabiat parkına rahatlıkla giriş yapmanız mümkün. Motosiklet ile 22 TL ve özel araç ile 33 TL üzerinden giriş yapmak mümkün.
Büyüleyici güzelliği ile Anadolunun en güzel köşelerinden biri. Bolu il merkezine 13 km. Yüksekliği 1217 metre, göl yüzeyi 4.5 hektar, çevresi ise 1.300 metre civarında.
Gölcük, Bolu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Chicxulub Krateri (okunuşu: "Çikşalub"), Meksika'nın Yucatán Yarımadası'nın altında gömülü olan bir tarihöncesi gök taşı krateridir.
Meteor Çukuru - Ağrı
Doğubayazıt ilçe merkezinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak gümrük kapısının yaklaşık 2 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır. 1988 Yılında Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca tescillenmiş 2'nci derece doğal sit alanıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri