Staj hakkını, Ağırlıklı genel not ortalaması 2.50 ve üzerinde olan disiplin cezası almamış öğrenciler kullanabilir.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
Staj için not ortalaması şartı var mı? Hayır, staj için not ortalaması şartı bulunmuyor.
Sigorta girişi yapılmadan staj yapılamaz. SGK Müstahaklık Belgesi Sekreter tarafından kontrol edilir, öğrencilerin SGK giriş bildirgeleri hazırlanır ve bildirimi yapılır. # Stajdan kimler yararlanabilir? Stajdan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) en az 2.00 ve üzeri olan öğrenciler yararlanabilir.
Gönüllü staj için gerekenler
Üniversite öğrencileri staja başlamadan önce işverenden 'staja kabul belgesi' almalılar. Gönüllü stajlarda, staj defteri tutulması zorunlu değildir. Bununla birlikte fakültelere dilekçe verilmesi gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
Stajın 20 iş gününden kısa olmaması gerekir. Haftalık staj günü en az 3 iş günü olmalıdır, hafta sonu staj yapılamaz.
Gönüllü staj süresi 20 iş günüdür.
Önemli: Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2'nin üzerinde olması beklenmektedir.
Program'a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerlenmektedir.
Bu kapsamda asgari ücretin brüt 3.577,50 TL olduğu 2021 yılı staj sigortası prim ödemeleri günlük 59,63 TL aylık 1.788 TL olarak, asgari ücretin brüt 6.471 TL olduğu 2022 yılı staj sigorta prim ödemeleri ise günlük 107,5 TL aylık 3 bin 235 TL olarak hesaplanmaktadır.
Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Öğrenci hareketlilik faaliyetine katılmaktan vazgeçtiyse, hakkından feragat ettiğine dair dilekçe vermelidir. Aksi taktirde bir sonraki başvurusunda sıralama puanından 10 puan kesinti yapılır.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Gönüllü stajlar yazın ya da dönem içinde isteğe bağlı yapılan stajlardır. Öğrenciler, hangi kurumda hangi departmanda ne kadar süre ile staj yapacağına çalışmak istediği kurumla birlikte kendileri karar verir. Gönüllü stajlarda öğrencilerimizin SGK primleri okul tarafından karşılanır.
Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.
Herşeyi yaptınız, ama yinede staj yeri bulamadıysanız eğer, yeterli sayı sağlanırsa okulda (Meslek Liseleri İçin) beceri eğitimi staj çalışmanızı yapabilirsiniz. Ancak stajını okulda yapan öğrenciler sene sonunda yaz tatilinde yine staj uygulaması için, mutlaka 40 günlük staj yapmak zorundalar.
Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.
Stajyerler gönüllü ve zorunlu olmak üzere ikiye ayrılır. Gönüllü stajlar, okulların zorunluluk bildirmediği ve not bazında değerlendirilmeyen stajlardır.
Madde 3 – (1) Gönüllü staj en az 20 iş günü, en fazla 30 iş günü süreyle ve aynı akademik yıl içinde 1 (bir) defa yapılabilir. (2) Öğrencinin tüm eğitim-öğretim döneminde en fazla 2 (iki) kez gönüllü staj yapma hakkı vardır. (3) Gönüllü stajların yarıyıl veya yaz tatiline rastlayan aylarda yapılması esastır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri