Form doldurulduktan sonra, İnsan Kaynakları tarafından SGK giriş işlemleri gerçekleştirilerek, öğrencilere SGK giriş belgesi iletilir. 4. Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
Yaz Dönemi Nöbetçi Yurtlarda Barınma (Sınav, Staj)
Yaz dönemi için sadece sınav, staj vb. sebeplerle kurum yurtlarında barınma imkânınız bulunmaktadır. Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
İlgili 24 soru bulundu
Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca hizmet vermektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor.
⚠️ KYK yurt yönetmeliğinde önemli değişiklik. Daha önce “asgari ücretten yüksek ücret alan sigortalı çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Açık öğretimde okuyan öğrenciler yurtta kalabilir mi? Açık öğretim ve uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrenciler yurt hizmetinden faydalanamazlar.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda Barınma Koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması. b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.
Pasif öğrenci durumuna geçse dahi bir şey fark etmez en az 1 sene yurtta kalabilir.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.
Gönüllü stajlar yazın ya da dönem içinde isteğe bağlı yapılan stajlardır. Öğrenciler, hangi kurumda hangi departmanda ne kadar süre ile staj yapacağına çalışmak istediği kurumla birlikte kendileri karar verir. Gönüllü stajlarda öğrencilerimizin SGK primleri okul tarafından karşılanır.
Stajınızın zorunlu olduğuna dair bölümünüzden ve staj yaptığınız kurumdan onaylı belge getirmeniz halinde yurtlarda kalabilirsiniz.
Ulusal Staj Programı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumlarının ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımıyla, tüm üniversiteli gençlerin fırsat eşitliği ve liyakat ilkelerine uygun olarak staj olanaklarından faydalanmasına yönelik yürütülen staj programıdır.
Üniversite'ye yeni başlayacak olan gençler için en mantıklı tercih yurtta kalmaktır. Yurtta kalmak, hem maddi açıdan daha çok rahatlatacağı gibi evde kalmak sizler için daha çok maddi zorluk demektir. Aynı zamanda hiç bilmediğiniz bir çevreye alışmak için yurt ortamı sizler için daha avantajlı olacaktır.
Kod numarası:99.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
otellerde evlilik cüzdanı istenmesi ihtiyâridir
kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.
Otel hizmeti verilen apartman daireleri, apart otel olarak adlandırılır. Bir otelin tüm avantajlarına sahiptir ve odalardan değil dairelerden oluşur. Bu nedenle diğer otellerden farkı genellikle dairelerin büyüklüğü ve hizmet şeklidir. Apart oteller tıpkı apartman daireleri mantığı ile çalışır.
18 yaşını doldurmuş herkes apart otellerde kalabilir. Fakat kimi apart otellerin farklı standartları olabilir.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanı şöyle dedi: "Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri