Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
İnternet ayarlarınızda belirleyebileceğiniz ve yukarıda tarif edilen problemlerin bazılarından kurtulabileceğiniz Cloudflare (1.1.1.1) veya Google (8.8.8.8) gibilerin iyi itibara sahip genel sunucuları mevcuttur. Reklam sunucularına erişimi engellemek gibi ek fonksiyonları olan DNS sunucuları da vardır.
1.1.1.1 DNS'i, hem bilgisayarınızda hem de İos- Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca hem Playstation hem Xbox oyun konsollarında kullananabilirsiniz. İnternet bağlantınızın hızlanması, daha güvenli olmanız öne çıkan amaç ve yararlardan.
Google DNS sunucusuyla, herhangi bir yönlendirme olmadan nispeten daha yüksek hızlar ve doğru arama sonuçları garanti edilir. Bilgilerinizin üçüncü taraflara satılmasında bir sakınca görmüyorsanız, Google, genellikle tüm DNS sağlayıcıları arasında en iyi DNS sunucusu olarak gösterilir.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
İlgili 28 soru bulundu
Güncel DNS Sunucuları Nelerdir? DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
OpenDNS'yi kullanmak için tek yapmanız gereken, ağ bağlantılarınızı veya yönlendiricinizin ayarlar sayfasını açmak ve 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 OpenDNS ad sunucularını işaret edecek şekilde varsayılan DNS sunucusunu güncellemektir.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir.
9. DNS Ayarlarını Değiştirin
DNS ayarları, internet hızınızı ve ping değerlerinizi etkileyebilir. Eğer internet hızınız düşükse veya ping değerleriniz yüksekse, DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Farklı DNS sunucuları deneyerek, en düşük ping değerlerini sağlayan sunucuyu bulabilirsiniz.
Yani web sitelerini ziyaret ettiğimizde bilgisayarlarımızın anlayabileceği IP adreslerine dönüştürülmesi gereken alan adları bulunur. DNS sunucuları, bu dönüştürme işlemlerini gerçekleştirerek bizi istediğimiz web sitelerine yönlendirir. Aslında DNS ayarları direkt olarak internet hızını etkilemez.
WARP, 1.1.1.1'i Dünya'nın en hızlı DNS çözümleyicisi yapan aynı ağ üzerine kurulmuştur. WARP ile bağlantınız, yaşadığınız ve gittiğiniz her yerde hızlı ve güvenilirdir.
VPN erişim sorunu olan web sitelerine ulaşmanız için geliştirilmiş bir yöntemdir. DNS ise bir web sitesinin adı ve adının yönlendirildiği IP adresini ifade eder. Her iki terim de internet için önemli kavramlar arasında yer alır. VPN genel olarak engellenen sitelere ulaşmak için kullanılan kolay ve etkin bir yöntemdir.
DNS Adresi: 212.154.100.18
Bununla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim?
Güncel DNS adresleri şu şekilde sıralanabilir: Cloudflare için DNS Ayarları : 1.1.1.1. Google İçin DNS Ayarları: 8.8.8.8 veya 8.8.4.4. Open İçin DNS Ayarları: 208.67.222.222 veya 208.67.220.220.
Google Genel DNS 3 Aralık 2009'da Google tarafından hizmete sokulmuş ücretsiz bir DNS hizmetidir. Google'ın daha hızlı web projesi kapsamında planlanmıştır. Hizmet aşağıdaki özyinelemeli DNS adresleriyle sağlanmaktadır: IPv4 adresleri.
Her web sitesi ziyaretinizde bilgisayarınız bir Alan Adı Sistemi (DNS) araması gerçekleştirir. Google Domains ile entegre olan web siteleri Google ile aynı DNS sunucularını kullanır. Böylece alanınız, web sitenize hızlı ve güvenilir bir şekilde bağlanabilir.
DNS ayarlarını değiştirerek, kullanıcılar IP adreslerini kamuflaj edebilirler. DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini bilmek gerekiyor, ancak bu yöntem kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini gizlemesini sağlar. Bazı internet tarayıcı eklentileri, IP adresinizi gizlemenize yardımcı olabilir.
DNS teknolojisinin üstlendiği bu görev onu doğrudan internet hızını etkilemesini imkansız kılıyor.
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
DNS ayarlarını değiştirmek web sitelerine ve diğer internet hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayabilmektedir. Ayrıca belirli bir web sitesinin reklamlarını engellemek veya belirli bir konumdan gelen web sitelerine erişimi kısıtlamak ya da açmak için de değiştirilebilmektedir.
Evet, Cloudflare güvenilirdir. Cloudflare, internet güvenliği konusunda önemli hizmetler sunar ve birçok büyük web sitesi ve işletme tarafından kullanılır. DDoS koruması, web uygulama güvenliği duvarı (WAF), SSL/TLS şifrelemesi gibi güvenlik özellikleri sunar.
Warp motoru, yıldızlararası uzaklıklara ışık hızının pozitif katlarında (2c, 3c...) yolculuğa olanak veren varsayımsal teknoloji. Bilimkurgu yapımlarında ağırlıklı olarak işlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri