Uygulama Kilidini Etkinleştirme
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 37 soru bulundu
Aşağıdaki ekran görüntüsünde, şifre koyulabilecek uygulamaları görebiliyorsunuz. Google Play Store'dan indirdiğiniz hemen her uygulamalayı şifreleyebiliyorsunuz. Facebook, WhatsApp, LINE gibi uygulamaların haricinde Fotoğraflar, Mesajlar gibi sistem uygulamalarına da şifre koymak mümkün.
Bir oyun ile ilgili verileri silerseniz geliştiricinin oyunu oluşturma şekline bağlı olarak oyun içi başarıları veya ilerlemenizi de silmiş olabilirsiniz. Play Oyunlar verilerini hesabınızdan sildiğinizde Google'daki Play Oyunlar verileriniz de silinir. Bu işlem, oyun geliştiricisindeki verileri silmez.
Uygulama Kilidi bir PIN kodu veya parmak iziyle belirli uygulamalara (e-posta, mesajlar, takvim vs.) güvenli bir şekilde erişmenize olanak tanır. Uygulama Kilidi, cihazın kilidi açık olsa bile belirli uygulamalara yetkisiz erişilmesini önler.
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
SİLİNEN GOOGLE PLAY TEKRAR NASIL YÜKLENİR? İnternet tarayıcınız üzerinden Google Play APK araması yaparak Google Play APK'sını indirebilirsiniz. Cihazınızın ayarlar bölümünden bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver sekmesini işaretleyerek dosyanızın yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Uygulama seç'e dokunun. Çocuğunuzun Android cihazını seçin ve ardından Google Play mağazası'na dokunun. Yasaklı'yı seçin ve öğesine dokunun. Çocuğunuz Google Play Store'dan yeni uygulamalar indiremeyecek.
Google Play Store'daki uygulamaları siz indirmeden önce güvenlik kontrolünden geçirir. Cihazınızda başka kaynaklardan gelen zararlı olabilecek uygulamalar olup olmadığını kontrol eder. Bu zararlı uygulamalara bazen kötü amaçlı yazılım adı verilir. Sizi potansiyel zararlı uygulamalar konusunda uyarır.
Bir Android cihazda ebeveyn denetimlerini ayarladığınızda, Google Play'den indirilebilecek veya satın alınabilecek içerikleri yaş grubuna göre kısıtlayabilirsiniz. Ancak satın alma onayı ayarları yalnızca Google Play'in faturalandırma sistemi kullanılarak yapılan satın alma işlemleri için geçerli olur.
Ücretsiz bir uygulama olan Smart AppLock, telefonunuzda kullandığınız tüm uygulamaları tek tek şifrelemenize hatta telefonunuza gelen aramaları dahi bir şifre ile cevaplamanıza imkan veren bu uygulama sayesinde dilediğiniz uygulamaya şifre koyabiliyorsunuz.
İşte Android cihazlarda uygulamaları devre dışı bırakmadan nasıl gizleyebileceğiniz adımlar: Adım 1: Ana ekrandan yukarı kaydırarak başlatıcıyı açın. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. Adım 2: Ayarlar'a ve ardından "Uygulamaları Gizle" seçeneğine dokunun.
Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Önbelleği ve çerezleri temizlediğinizde: Sitelerdeki bazı ayarlar silinir. Örneğin, oturum açtıysanız, tekrar oturum açmanız gerekir. Resimler gibi içeriklerin yeniden yüklenmesi gerekeceğinden bazı siteler daha yavaş görünebilir.
Google Play Hizmetleri Android cihazınızda bulunan uygulamaların güncellenmesi için gerekli olan uygulamadır. Telefonunuzda bulunmaması halinde uygulamarınız düzgün çalışmayabilir. Google Play Hizmetler uygulamasını Play Store'dan indirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri