Bütün hafıza kartlarında güvenlik amacı ile kilit mekanizması bulunur. SD kartlar, üzerine kaydetmeye karşı korunmak amacıyla kilitlenebilir. Kartın içindeki bilgi okunabilir fakat üzerine yazmak ya da dosya silinmek istenildiğinde izin verilmez.
Flash Kartın Kilidini Açma
SD kartın sol veya sağ kenarındaki küçük çentiği bulun. SD kartın kilidini açmak için anahtarı yukarı doğru veya etikete belirtilen yöne doğru çekin.
Hafıza kartlarında yer alan lock düğmesi anahtar olarak düşünülebilir. Birçok kullanıcının gözden kaçırdığı lock, aslında hafıza kartlarındaki yazma koruma anahtarı olarak ifade edilebilir. Hafıza kartında yer alan bu anahtarı lock konumuna getirdiğinizde, artık yazma işleminin yapılamayacağı anlamına gelir.
SD kartınız veya USB'niz hasar gördüğünde veya bozulduğunda, verileriniz genellikle erişilemez olur. Bilgisayarınızda açmayı denerseniz, dosya veya dizin bozuk olduğu ve okunamadığı için Windows kartın erişilemez olduğunu hatırlatır.
İlgili 40 soru bulundu
Windows Gezgini'ni açmak için Windows + E tuşlarına basın ve sol panelden "Bu PC" yi seçin. SD karta sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. "Araçlar" sekmesine geçin ve "Kontrol Et" seçeneğini seçin. Hata bulunursa SD kartı taramaya ve onarmaya başlamak için "Sürücüyü tara" seçeneğini tıklayın.
Kullanıcılar tarafından SD kartları hakkında en çok şikayet ettikleri konu, SD kartının çabuk bozulmasıdır. SD kartları ne yazık ki diğer depolama birimleri kadar uzun ömürlü olmayabiliyor.
SD ve benzer boyutlardaki hafıza kartlarının üzerinde yer alan mekanik anahtar, kartı kilitme ve kilidini açma imkanı sunuyor. Hafıza kartında yer alan bu anahtar “Lock” yazısının üzerindeyse tam tersi tarafa doğru çekmeniz gerekiyor. Bu işlem yazma koruması sorununu çözmeniz için yeterli olacaktır.
ÇÖZÜM 1 - Hafıza kartının kilidini açınız. Kilitli olduğu takdirde hafıza kartınız üzerindeki verileri değiştiremez ve silemezsiniz. ÇÖZÜM 2 - Kilit anahtarının yerini değiştirin. Eğer kilit anahtarı gevşemişse ve kolayca yerinden oynuyorsa, kart cihazınıza takıldığında kilitli moduna geçiyor olabilir.
Hafıza kartı boştamıydı telefonda falan mı? Ve evet bozulabilir, nemden falan etkilenir, ya da virüs bulaştığı için dosyaların kilit altında kalmıştır. Olabilir, flash belleklere musallat olan virusten etkilenmiştir.
Yazma koruması olan bir disk, hafıza kartı, flash bellek veya yazılım içerisindeki mevcut bilgiler korunduğu için bu depolama aygıtları üzerindeki dosyalar silinemez ve içeriği değiştirilemez ancak farklı bir aygıta veya bilgisayarınıza kopyalanabilir durumdadır.
Bu sorun çoğunlukla Android telefon SD kartlarında, kamera SD kartlarında vb. oluşur. Genellikle virüs bulaşması, RAW dosya sistemleri, uygunsuz çıkarmalar, mantıksal hasarlar ve benzer sebeplerle oluşur.
Bir sabit sürücü, hafıza kartı veya USB flash sürücü yazmaya karşı korumalı olduğunda, bu artık depolama cihazını eskisi gibi kullanamayacağınız veya formatlayamayacağınız anlamına gelir. Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir.
Hafıza kartlar üretilirken aşınma döngüsü yönetimi ile ilgili devrelerde döngü sayısı limiti bulunur. Bu limite ulaştığında hafıza kartları bozulmaya başlayacaktır. Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Bir diğer önemli soru: Hafıza kartı telefona zarar verir mi? Hafıza kartı doğru tercih edildiğinde tabii ki telefonunuza zarar vermez. Ancak telefonunuzun hafızasının çok üstünde depolama alanına sahip bir kart tercih ederseniz bu durum telefonunuzun hızını yavaşlatabilir.
Android 10'da microSD hafıza kartını formatlamak için Ayarlar / Cihaz ve Cihaz Bakımı bölümünden Depolama kısmına erişmek gerekiyor. Ardından SD Kart seçimi yapıp Depolama ve Depolama Ayarları üzerinden SD kartı belirleyip Biçimlendir ile işlemleri başlatmak yeterli.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Google Fotoğraflar uygulamasını açın. Ekranın sağ üst köşesindeki profil fotoğrafınıza dokunun. Fotoğraf ayarları > SD kartı erişimi > Başlangıç üzerine dokunun. SD kartı içeriğinin görüntülendiğini gördüğünüzde, " SD kartı adı " erişimine izin ver üzerine dokunun ve ardından İzin ver'e dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri