Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Görev değişikliğini kabul etmeyen işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

İşverenin iş sözleşmesinin şartlarında esaslı şekilde yapılan değişikliği (örneğin ücretin düşürülmesi, işyerinin değiştirilmesi gibi) kabul etmeyen işçinin iş sözleşmesini işveren feshederse, bu durumda işçi kıdem tazminatına hak kazanacaktır. Bu şekilde yapılan fesihte işçi ayrıca işsizlik ödeneğini de alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

İşsizlik maaşı hangi hallerde alınamaz?

Son üç sene içerisinde en az 600 gün prim ödememiş olan veya hizmet akdinin feshinden önce 120 gün çalışmayan kişiler, İŞKUR ödeneğinden yararlanamaz. Hizmet akdi feshedildikten sonraki 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamayan yeni işsizler, söz konusu ödeneği almaya hak kazanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçi ihbar tazminatı alabilir mi?

İşveren işçiyi çalışma koşullarında (geçerli nedene dayanarak) yaptığı esaslı değişiklikleri kabul etmemesi nedeniyle bildirim süresi tanımadan işten çıkarması durumunda; işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için mutlaka çalışan olarak sizin rızanızın alınmış olması gerekir. Görev değişikliğini kabul etmemeniz halinde görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı dönüş yaparak görevi kabul etmediğinizi iletmeniz gerekmektedir. Bu halde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

İşçi tarafından zorunlu nedenle fesih işsizlik maaşı alır mı?

Yani işçi, İş Kanunu md.24'te yer alan sebepler dışında iş sözleşmesini sona erdirmişse işsizlik maaşı alabilir. Örneğin işçinin yıllık izin ücretinin ödenmemesi işçi için haklı fesih sebebi doğurur. Bu durumun sonucunda da işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshetmiş olacağı için işsizlik maaşına hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

İşsizlik sigortasından kimler faydalanabilir? İşsizlik maaşı ne kadar? Uzman isim tek tek anlattı!

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Haklı fesih şartları nelerdir?

İş Kanunu'nun 25. maddesinde işveren bakımından haklı fesih nedenleri, 3 başlık altında düzenlenmiştir. Bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ve zorlayıcı sebeplerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Tazminatı alıp işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşyerinden kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda tazminat alamazsınız. Ancak 15 yıl, 3600 prim gün şartınız tamamlandığından SGK'dan alacağınız yaşı bekleyeceğinize dair yazıyla işverenliğe müracaat ederseniz tazminatınızı alabilirsiniz. Fakat işsizlik maaşına bağlanamazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

İşçi istemediği bölümde çalıştırılabilir mi?

İş Kanunu'nun 22/2 nci maddesinde, çalışma koşullarının tarafların karşılıklı rızasıyla değiştirilebilmesi her zaman mümkündür. Ancak çalışma koşullarında değişiklik konusunda çalışanın rızasının yazılı alınması yasa gereğidir. Aynı zamanda işverence değişiklik teklifinin de yazılı olarak yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

İş Şartlarinda değişiklik hakli fesih nedeni midir?

Bununla birlikte çalışma koşullarının değiştirilmesi aynı zamanda koşullarının uygulanmaması anlamına geldiğinden, aynı Yasanın 24 üncü maddesinin (II-f) bendinde belirtilen hal, işçinin haklı fesih nedenleri arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismatoplum.org

İşveren görev yeri değişikliği yapabilir mi?

Öncelikle görev yeri nakli gibi çalışma koşullarında esaslı değişiklik getiren tüm hususların işveren tarafından işçiye yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Bu şekle uymadan yapılan veya işçi tarafından 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen görev yeri nakli işçiyi bağlamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurcun.av.tr

İşçi hangi durumlarda ihbar tazminatı alamaz?

Bu nedenle işçinin, haklı feshi halinde ihbar tazminatı hakkı doğmaz. Yine iş akdinin işçi tarafından evlilik, askerlik ve emeklilik nedeniyle feshi halinde ihbar tazminatı hakkı doğmaz(1475 s. Kanun md. 14). İşverenin haklı sebeple feshi halinde de işçi, ihbar tazminatı alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinerjias.com.tr

İş değişikliği yapan tazminat alabilir mi?

İş Koşullarında Esaslı Değişiklik Nedeniyle Haklı Fesih

İşçinin, çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik gerçekleşmesi halinde işçi, iş sözleşmesini feshederek kıdem tazminatını alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Haklı fesih yapan işçi ihbar tazminatı alabilir mi?

İhbar tazminatı, iş sözleşmesini fesheden tarafın karşı tarafa ödemesi gereken bir tazminat olması nedeniyle, iş sözleşmesini fesheden tarafın feshi haklı bir nedene dayansa dahi, ihbar tazminatına hak kazanması mümkün olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

İşsizlik maaşı ne sartlarda alınır?

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

2023 işsizlik maaşı kaç ay verilecek?

900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

2023 işsizlik maaşı ne kadar oldu?

Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İşçi hangi hallerde haklı fesih yapabilir?

İşçinin sözleşmesini haklı olarak sonlandırabileceği haller, İş Kanunu'muzun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre işçi; sağlık sebepleri nedeniyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyamayan hallerde ve son olarak zorlayıcı sebeplerin olması halinde iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşçi görev yeri değişikliği isteyebilir mi?

Bunun için öncelikle işçiye yazılı olarak bildirimde bulunmak ve rızasını aramak gerekir. Eğer işçinin işyeri değişikliğine rızası yoksa işveren, işçiyi başka bir işyerinde görevlendiremez. İşveren çalışma koşullarında esaslı bir değişikliğe gidecek ise bu değişikliği işçiye yazılı olarak bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gamze-gizemyasar.av.tr

Hangisi geçerli fesih sebebi değildir?

Kuşkusuz ekonomik güçlükler sonucunda işverenin işyerini kapatmak zorunda kalması da geçerli bir fesih nedeni oluşturur. Buna karşılık, işletmenin satışlarında, cirosunda veya karında geçici bir düşüş, işyerinin faaliyet ve üretiminde hafif bir azalma gibi geçici ekonomik güçlükler geçerli fesih nedeni sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Işi bırakmak isteyen işçi ne yapmalı?

Çünkü 4857 sayılı İş Kanunu'nun 17. maddesine göre iş sözleşmesini sona erdirmek isteyen işçi/işveren feshi yazılı olarak ve bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa bildirmelidir. İhbar süresine uymadan işyerinden ayrılan işçi, kıdem tazminatı alamadığı gibi işverenine ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ishukukuyardim.com

Bir işçi her işi yapmak zorunda mı?

İşçi, sözleşmesinde olmayan görevi yapmak zorunda değil | Ekmek ve Gül. İşçi, iş sözleşmesi ile belirlenen ve mesleğinin gereği işleri yapmakla yükümlüdür. İşçi, iş sözleşmesinde yer almayan işleri yapmayı reddedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

İşçi direk işten çıkabilir mi?

İş akdi işveren ya da işçi tarafından, haklı feshe imkan veren bir konu yoksa, belirlenen bir süreden önce sonlandırılamaz. Belirlenen bu süreye ihbar süresi denir. Böyle bir durumda ne işçi habersiz işten ayrılabilir ne de işveren haber vermeden işten, yaptırım olmaksızın işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İşten çıkarıldıktan ne kadar sonra işsizlik maaşına Başvurulur?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskur.gov.tr

İş yeri kapatan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşçiler işyerinin kapanması veya devredilmesi nedeniyle iş sözleşmesinin sona ermesi halinde işsizlik sigortasından yararlanabilir. İşverenin işyerini idare edememesi veya işyerinin kâr elde etmemesi nedeniyle işyerini kapatması halinde işçinin mağdur olmaması için bu şekilde bir düzenleme söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

Işe girdi çıktı işsizlik maaşını etkiler mi?

Meclis'e sunulan torba yasa teklifinde işsizlik maaşı alamayanlara kolaylık sağlayacak düzenleme geliyor. Girdi-çıktı yapıldığı için 120 gün kesintisiz çalışma şartını sağlayamayanlara da işsizlik maaşı bağlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT