Görsel sanatlar; resim,fotoğraf,mimari ve heykel. İşitsel sanatlar; şiir,edebiyat ve müziktir. Dramatik sanatlar; bunların hepsini kapsar. Yani; resim,fotoğref,mimari,heykel,şiir,edebiyat ve müziktir.
İşitme duygusuna hitap eden sanat türüdür. Müzik, edebiyat gibi sanatlar bu sanat türüne örnek verilebilir.
Görsel Sanatlar Bölümü mezunları bağımsız sanatçı olarak mesleklerini icra edebildikleri gibi yoğunlaşan sanat ortamımızda, galeri ve müze gibi kurumlarda yönetim görevlerinde yer alabilmekte ve sanatsal organizasyonlarda çalışabilmektedirler.
Görsel sanatlar göze hitap eden ürünler çıkaran sanatlardır. Seramik, resim, heykel, tasarım, fotoğrafçılık, çini ve mimarlık bu sanatlara örnek olarak verilebilir. Gösteri sanatları, kavramsal sanat ve dikiş gibi farklı sanat türleri de görsel ögeler barındırmaktadır.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
İlgili 15 soru bulundu
Bölümün dört yıl sürecek lisans eğitimi; genel kültür, teorik ve uygulamalı meslek derslerini kapsamaktadır. Görsel Sanatlar Bölümü lisans öğrencileri, yıl içerisinde devam eden sergi, festival ve etkinliklere katılacaktır.
Görsel-uzamsal zekâsı güçlü olan insanlar, aktris, fotoğrafçı, görsel sanatlar, kameraman, mimar, heykeltıraş, tasarımcı, dekoratörlük gibi meslek alanlarında başarıyla çalışabilirler.
Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Yedinci sanat, güzel sanatların geleneksel altı dalına (resim ve heykel, mimari, dans, tiyatro, edebiyat ve müzik) sonradan eklenen "sinema sanatı" nı anlatan deyim. Yedinci Sanat (dergi), 1973 - 1975 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık sinema dergisi.
Görsel sanatlar kavramı, fotoğrafçılık ve grafik gibi çağdaş sanat dallarını da kapsar. Görsel sanatlar eğitimi, insanların kendilerini modern ve çağa uygun tarzlarda ifade etmelerini sağlar. Görsel sanatlar, günümüzde klâsik 'güzel sanatlar' dışında yeni ve modern sanat dallarını da kapsayan bir terimdir.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Üniversitelerin Görsel Sanatlar Bölümü'nden mezun olan kişiler, formasyon eğitimine katılarak görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışabilir. Görsel sanatlar öğretmeni öğrencilere resim alanında eğitim verir, onlara bu ders ile ilgili ödevler verir.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı olmak avantaj sağlar ancak atanabilmek için sonrasında üniversitelerin dört yıllık resim öğretmenliği, görsel sanatlar ve tasarım, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir.
İşitsel sanatlar arasında edebiyat ve müzik isimli güzel sanatlar vardır. Dramatik sanatlar arasında da opera, bale, dans, tiyatro ve sinema isimli güzel sanatlar vardır.
Strasbourg üniversitesi profesörlerinden Maurice Nedoncelle'in yukarıdaki anlayışa göre yaptığı sınıflandırma(1953) , sistemin bu iki sakıncasını da açıkça belirtir., burada edebiyat işitsel(auditif) bir sanattır , tıpkı müzik gibi ; tiyatro ve sinema ise işitsel görsel (audio-visuel) sanat sayılır İ mimari , resim ve ...
Sanat dalları, herkesin bildiği gibi mimari, heykel, resim, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi tanedir. Sanat dalları ve özelliklerini bilmek, hem sanattan daha fazla zevk almamızı hem de sanatın hayatımızdaki rolünü anlamamıza yardımcı olur.
Heykel, 3. Resim, 4. Müzik, 5. Edebiyat (şiir ve nesir), 6. Gösteri sanatları (dans ve tiyatro), 7. Sinema ve film, 8. Medya sanatları (radyo, televizyon ve fotoğraf), 9. Çizgi roman, 10. Video oyunları veya genel olarak dijital sanat formları.
SANATIN 7 DALI
O yedi dalı hemen sıralayalım. Yedi sanat dendiği vakit akıllara ilk önce resim ve heykel gelir. Bu ikili en eski sanat dalı olarak karşımıza çıkar. Tarih öncesi dönemlerde mağara duvarlarına çizilmiş resimlerden ve taşa verilen şekillerden günümüze kadar ulaşmayı başaran örnekleri bulunmaktadır.
Günümüzde ise daha çok, akademik ya da klasik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına gelir. Güzel sanatlar teriminin ortaya çıkmasındaki fotoğraf, motivasyon, heykel gibi görsel sanat dallarını; seramik, tekstil gibi zanaat ve uygulamalı sanatlardan da ayırmaktı.
Edebiyat, yazın veya literatür; olay, düşünce, duygu ve hayalleri dil aracılığı ile estetik bir şekilde ifade etme sanatıdır. Edebî yazılar yazan sanatçılara edebiyatçı denir. Daha kısıtlayıcı bir tanımla, edebiyatın; bir sanat formu olarak oluşturulan yazılar olduğu düşünülmüştür.
Plastik sanatlar, kalıplanabilen veya şekil verilebilen (plastik niteliğe sahip) boya, kil, alçı gibi malzemelerin uygulanmasıyla oluşturulan resim, heykel, çizim, vb. sanat dallarının tümüne verilen genel addır.
Görsel zeka
Hayal ettiğimiz her türlü şekil, desen ve tasarımları içeren zeka türü. Nasıl anlaşılır? Hayal kurabilme becerisi yüksektir, arkadaşlarına göre daha çok hayal kurar. Resim yapma yeteneği gelişmiştir, ders dinlerken resim çizer, tablolar oluşturur.
Müzik (İşitsel) zekası: Seslere hassasiyet gösterme kapasitesi ve kendisini müzikle ifade etme yeteneğidir. Nota, solfej bilmeseler bile, melodileri hemen akılda tutarlar. Müzik eşliğinde ders çalışırsa o bilgileri daha iyi akılda tutabilirler.
Mantıksal/Matematiksel Zekâ
Bilim adamları, mühendisler, muhasebeciler, satış uzmanları, istatistikçiler, bilgisayar programcıları ve ekonomistler mantıksal/matematiksel zekânın baskın olduğu meslek gruplarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri