Uykusuzluk, yorgunluk ise halkaların oluşumunda en sık gösterilen sebepler arasında. Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz etrafında oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikler.”
Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur. Stres nedeniyle kaslardaki kasılmalar artar ve keseciklere basınç yaparak fıtıklaşma gelişebilir ve bunun sonucunda da göz altı torbaları oluşabilir.
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Göz altı torbalaşması için doktor muayenesi sonrasında uygun tedavi planlanmaktadır. Dermatolojik tedavi yöndetimi olarak destekleyici diğer tedavilere ihtiyaç olabilir, Plastik cerrahi ile konsültasyon gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Göz altı torbalarına evde de çözüm üretebilirsiniz. Özellikle soğuk kompres bu anlamda en fazla kullanılan tekniktir. Temiz bir bezi soğuk su ile ıslatarak göz altı torbanıza hafif bası uygulamalısınız. Birkaç dakikalık uygulama sonunda işlemi sonlandırın.
Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Gözdeki yağ bezesi nasıl geçer? Gözdeki yağ bezesi, genellikle cerrahi olarak çıkarılmalıdır. Bu prosedür, lokal anestezi altında gerçekleştirilen basit bir müdahaledir. Bir dermatolog veya oftalmolog tarafından yapılabilir ve bezeyi tamamen ortadan kaldırarak tedavi sağlar.
Devlet hastaneleri, göz estetiği gibi cerrahi işlemler için de hizmet vermektedir.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Göz altı morluklarının oluşumuna yaygın olarak, genetik, anemi, yorgunluk, yetersiz beslenme, çok uyumak, vücudun susuz kalması, vitamin eksiklikleri, hipotiroidizm ve bazı metabolik sendromlar gibi faktörler neden olur.
Göz altı torbası yaş alınmasına bağlı olarak genellikle 40'lı yaşlardan itibaren; genetik faktörlere bağlı olarak da genellikle 30'lu yaşlarda gerçekleşir.
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Göz altını çevreleyen cilt dokusu yaş ile birlikte gevşer ve cilt dokusu zayıflayarak sarkma meydana getirir. Göz altında keseyi andıran bu sarkıklar, vücuttaki fazla sıvının birikmesi için uygun bir ortam yaratır. Estetik açıdan hoş bir görünüm yaratmayan göz altı torbaları genellikle zararsızdır.
Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz etrafında oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikler.”
Göz altı torbası için kalıcı ve etkin çözüm, ameliyatla yapılan operasyonel müdahale üzerinden sağlanır.
Ortalama olarak 1 saat süren göz altı torbası estetik ameliyatı damardan verilen sakinleştirici ve lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı düzenlemelerinin de yapılması durumunda bu süre daha da artar.
Riskler ise kanama ve enfeksiyon gibi her ameliyatta geçerli olan komplikasyonlardır. Bu komplikasyonların gerçekleşmemesi adına gerekli her türlü önlem alınıyor. Ameliyat sonrasında göz kapağı bölgesinde morarma, şişme ve ödem olması da söz konusudur ancak bu yan etkiler tamamen geçicidir.
Yağ bezeleri genellikle iyi huylu olarak seyredebilir. Yağ bezelerinin oluştuktan sonra genellikle değişme potansiyeli düşük olabilir. Bu nedenle kansere dönüşme olasılığı düşük olarak kabul edilebilir. Yağ bezelerinin hızlı büyümesi, ağrılı olması ve büyümeye devam etmesi durumunda kanser şüphesi düşünülebilir.
Sirke uygulanırken öncelikle bez üzerine sirke damlatılır, daha sonra gaz bezi kullanarak bölge kapatılır. Sirke birkaç gün bekletildikten sonra gaz bezi açılır ve bölge temizlenir. f. Balı yoğun bir kıvama getirip yağ bezesi üzerinde bekletmek yağ bezesinin yumuşamasını sağlayacaktır.
Elma sirkesinde bulunan vitamin, mineral ve enzimler göz altı bölgenizin yenilenmesine ve beslenmesine yardımcı olur.
Göz altı ışık dolgusu, göz altındaki morluklar, koyu halkalar, torbalanma ve şişlik gibi gözaltı bölgesindeki cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılan bir estetik uygulamadır. Gözaltı ışık dolgusunda amaç, nemini kaybetmiş gözaltı bölgesine gerekli nemi ve hacmi geri kazandırmaktır.
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur. Bu iki malzeme tek başına bile oldukça güçlü etkiler sağlarken birlikte göz çevresindeki kırışıklıkları anında gideriyor. Malzemeler; 1 çorba kaşığı limon suyu.
Hindistancevizi Yağı Masajı Yapın
Eğer bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir yemek kaşığı badem yağı ile karıştırır ve gözaltlarınıza masaj yapıp, 20 dakika cildinizde bekletirseniz, gözaltı torbalarınızın hızla yok olduğunu görebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri