[1] "Kişi ancak ilgi duyduğu konulara karşı gözlemde bulunur" anlamında bir söz.
Göz Görür, Gönül İster (Çeker) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi, görmediği şeyi istemez görüp beğendiği şeye karşı istek duyar.
Göz görmeyince gönül katlanır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir kişi ya da şey uzaklaştığında veya gözden kaybolduğunda, onunla ilgili duygusal bağların ya da özlemlerin zamanla azaldığını belirtir. Zamanla ve uzaklıkla birlikte, insanların duygusal tepkilerinin hafifleyebileceğini ifade eder.
Göz görmeyince gönül katlanır. Göz görür, gönül çeker. Göz odur ki dağın arkasını göre,akıl odur ki başa geleceği bile. Gözün ile görmediğini söyleme.
Veri tabanında tespit edilen deyimlerden gözünü dört açmak, gözünden kaçmak/kaçırmamak, gözü (birinin, bir şeyin) üzerinde olmak, göz kesilmek, göze çarpmak, gözlüye gizli olmamak, dört gözle bakmak, deyimleri bu kategori içinde değerlendirilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Göz Görmeyince Gönül Katlanır atasözü, çok eski zamanlardan beri kullanılan bir atasözüdür.
Cevap: yakınımızda bulunmayanların özlemine, acısına daha kolay dayanabiliriz.
Göz var, izan var Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeği görebilmek ve anlamak için hem gözlerin hem de mantığın kullanılması gerektiğini belirtir. Bir durumu ya da olayı değerlendirirken, sadece gözle değil aynı zamanda mantık yürüterek de değerlendirme yapılmalıdır.
"Besle kargayı, oysun gözünü" Atasözünün Anlamı: İyi niyetle yaklaşıp yardım ettiğiniz biri, size zarar verebilir. Bu atasözü, bazen iyiliklerin kötü niyetli insanlar tarafından yanlış kullanılabileceğini ifade eder.
"Göz göze gelmek" ifadesi, iki kişinin bakışlarının karşılıklı olarak birbirine ilişmesi anlamında kullanılır.
Her şeyi gören göz, Tanrı'nın herkesi gözlemesinin ve korumasının bir sembolüdür. Her şeyi gören göz genellikle çevresinden ışınlar yayılan bir daireyle çevrelenmiş tek bir insan gözü olarak resmedilir.
Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara verilen ad.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
[1] Yanılmayan, kusur işlemeyen ve hata yapmayan insan yoktur. Herkes hata yapabilir.
Güzele Ne Yakışmaz (Yaraşmaz) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: güzel ne giyse yakışır.
[1] Güzel şeylere bakarken hayranlık duyar, Tanrı'nın neler yarattığını görerek büyüklüğünü düşünürüz.
Su uyur, düşman uyumaz Atasözünün Anlamı: Tehlikenin her zaman hazır olduğunu ve bir kişinin ya da topluluğun daima tetikte olması gerektiğini belirtir. Düşmanın ya da tehlikenin her an harekete geçebileceğine dikkat çeker.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Göz Görür, Gönül Katlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi, sevdiği bir kimsenin uzak yere gitmesi durumunda onunla görüşmekten umudunu keser, ayrılığa katlanır.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
Buğday başak verince, orak pahaya çıkar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir işin kıymetinin, o işte ihtiyaç duyulan zamanlarda arttığını ifade eder. İhtiyaç arttıkça, o ihtiyacı gideren araç veya hizmetin de değeri artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri