Göz kalemi nereye sürülür? Kalemi göz pınarlarına kadar çekmek, gözleri küçültür. O yüzden göz kalemini göz kapağının ortasından başlayarak, kirpik diplerinden dışa doğru hafifçe kalınlaştırarak sürün. Böylece göz kapağının düşüklüğü de kaybolmuş olacaktır.
Göz kalemi nasıl sürülür? Göz kalemi, genellikle siyah ve kahve renklerin tercih edildiği ve göz içi ile birlikte dışına da uygulama yapılabilen bir kozmetik üründür. Pratik olması ve gözlere derinlik kazandırması, göz kalemlerini makyajda cazip kılar.
Bu durumda ise devreye renkler girmektedir. Büyük gözlerde, eyeliner'ı tek başına kullanmak yerine kirpik diplerinin iç kısımlarında alt ve üst çizgilere koyu renkli bir göz kalemi uygulamak gözünüzü olduğundan daha küçük gösterecek ve büyük bir göz yerine özenle uyguladığınız eyeliner daha çok dikkat çekecektir.
Takma kirpikler de aynı şekilde gözlerin büyük görünmesini sağlar. - Göz içine beyaz kalem çekmeyin. Bu, gözleri daha aydınlık ve daha iri gösterir.
İlgili 25 soru bulundu
Gözleri büyük göstermenin ve onlara parlaklık kazandırmanın en etkili yöntemlerinden biri, gözlerinizin iç köşelerine hafif yansımalı parlak bir far uygulamaktır. Gümüş ışıltılı krem ya da toz farı gözlerinizin iç köşelerine hafif dokunuşlarla uygulamalısınız.
Göz şekilleri nasıl belirlenir? 1- Göz kapağı gözün renkli kısmının üzerine düşüyorsa bu küçük gözdür. 2- Gözün yükseklik ve uzunluğu birbirine eşit durumda ise bu yuvarlak gözdür. 3- Düz bir şekilde aynaya bakarken gözün renkli bölümünün hareketleri takip edilebiliyorsa bu büyük gözdür.
Siyah kalemi göz kapağının katlanma bölgesinin biraz üzerine, eyeliner ile paralel olacak şekilde çizin. Bu, göz kapağını daha yukarıda dolayısıyla gözü daha büyük gösterir. Bu işlem ile gözünüzün çerçevesini büyütmüş oldunuz. İnanılmaz bir efekt!
Siyah göz kalemi, özellikle siyah saçlı, esmer bayanlar için ideal. Kumral ve açık tenliler ise daha az belirgin olmasını isterlerse, siyahtan farklı olarak kahverengi ya da gri tonlarını kullanabilirler.
Ela göz için makyajda tercih edilecek en iyi tonlar; toprak renkleri, mavi, mor, yeşil ve gri gibi renklerdir. Bu gözlere en yakışan göz makyajı tonlarından biri de laciverttir.
Göz makyajının popüler bir trendi olan beyaz göz kalemi, gözlerinizi daha belirgin hale getirmek için kullanılan bir kozmetik üründür. Bu ürün, gözlerinizin içine veya alt kirpik hattınıza uygulanabilir ve genellikle göz makyajının son adımında kullanılır.
Hazırlanmak için fazla vaktiniz yoksa eyeliner yerine göz kalemini tercih edin. Çünkü eyeliner daha hızlı kurur ve daha kalıcıdır. Ancak sürerken bulaştırdığınız takdirde temizlemek için çok daha vakit harcayabilirsiniz. Yumuşak bakışlara sahip olmak istiyorsanız, tercihiniz göz kalemi olmalı.
1. ilk olarak oldukça popüler olan kirpik diplerini belirginleştirme uygulaması ile göz kalemi nasıl sürülür konusuna başlayalım: Kirpik diplerinin daha belirgin olması için siyah renkli göz kalemini özellikle iç köşelere, hafiften de dış köşelere uygulayabilirsiniz. Bu sayede gözleriniz daha çekik gözükecektir.
Gözlerimiz hiçbir zaman büyümez. Ama burnumuz ve kulaklarımızın büyümesi asla sona ermez.
Öncelikle göz çevrenizi sakinleştirin, şişlikleri giderin. Bunun için göz çevresine özel maskelerden yapın ya da hafifçe buz gezdirin. Göz altı çizgileri için kapatıcı kullanın. Koyu halkalar, göz altlarındaki siyah çizgiler gözlerin daha küçük görünmesini sağlar.
Amacın buğulu bir göz makyajı yapmak ise Flormar Stylematic Mat Bitişli & Suya Dayanıklı Asansörlü Göz Kalemi'ni dış kirpik diplerine uyguladıktan sonra far süngeri veya fırçası ile dağıtmalısın. Bu kalıcı göz kalemini renkli eyeliner olarak kullanacaksan göz kapaklarında belirgin çizgiler yaratman şart!
Yumuşak bir görünüm için beyaz tenlilere pembe ve şeftali tonları güzel bir uyum sağlar. Pembe tonları genellikle genç ve fresh bir görünüm sağlar.
2. Esmer tenliler için far rengi seçimi
Esmer cilt tonuna sahipseniz bakır, bronz, yeşil ve gri tonlarında far seçimleri yapabilirken mavi ve pembe gibi soğuk alt renklerden uzak durmanızı öneririz. Allık ve ruj seçiminde ise koyu pembe ve kayısı gibi renklere yönelebilirsiniz.
Dumanlı makyaj doğru uygulandığı takdirde tüm kadınlara yakışan bir makyaj türüdür. Örnek vermek gerekirse göz kapağı düşük biri gölgenin katlanma bölgesi üzerine fazla yayılmaması gerekir. Aksi halde gözler çekici olmaktan çok uzak düşmekle beraber yorgun bir görüntü ortaya çıkar.
Kozmetik anlamda en ideal göz yapısı, gözün dış kenarının iç kenarına göre daha yukarıda olduğu gözlerdir. Bu göz yapısına, adından da anlaşılacağı gibi bademe benzediği için badem göz veya çekik göz denir. Bu göz şeklinde gözün dış kenarları yukarı doğru çekik olduğu için daha belirgin ve dikkat çekicidir.
·Kalemi sürerken gözaltınızı hafifçe aşağı çekin. Elleriniz titremesin:) Tek seferde çekmek yerine kesik hareketlerle uygulayabilirsiniz. ·Kirpiklerinizin daha belirgin olması için kirpik diplerine ve üst göz içinize göz kalemi çekebilirsiniz.
Makyajı çok fazla yapmak, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Özellikle de göz makyajı size bu etkiyi verecektir. Gözlerinize simli ve koyu tonda far sürmek, yaşınızı büyük gösterir. Bu nedenle gözlerinize belirginlik vermek için kaşlarınızı ön plana çıkarıp gözlerinize ince bir eyeliner çekebilirsiniz.
Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah oldu.
Eğer gözlerinizin uç kısımları birbirleriyle aynı hizada yer alıyorlar ise bu göz çeşidine badem gözü denir. Ancak yalnızca bu yeterli değildir. Gözlerin düşük olmaması tam olarak yüze orantılı olarak ikisininde aynı boyutta ve hizada olması gerekir. Birçok insanın hayalini kurduğu bir göz çeşididir.
Daha az yaygın mavi gözler ve yeşil gözler de dahil farklı göz renkleri olmasına karşın, sadece tek bir çeşit göz rengi pigmenti bulunur. Gözünüzün irisi içindeki bu pigmentin (melanin adı verilir) miktarı gözlerinizin rengini belirler. İriste çok az melanine sahip olan gözler mavidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri