Göz kapaklarında uzun süreli alerjik inflamasyon renk koyulaşmasına neden olur. Alerjik konjonktiviti olan gözlerde cilt koyulaşmasının bir diğer nedeni kaşınan göz kapaklarının tekrarlayan ovalanmasına bağlı oluşan travmadır. Göz kapaklarının ovuşturulması renk koyulaşmasına yol açar.
Bunun oluşumunda; genetik ve yapısal faktörler, göz çevresi alerji yada egzamalara bağlı olarak inflamatuar hastalıkların neden olduğu postinflamatuar hiperpigmentasyon, göz çevresi ödem, deri altı damarsal yapıların artışı, yaşlanma ile derinin incelmesi ve elastikiyetinin azlaması gibi nedenler bulunmaktadır.
Alt göz kapağındaki koyulaşmaya yol açan damarlar uzun dalga boyundaki lazerlerle (NdYAG) tedavi edilebilir. Alt göz kapağı koyuluğunu ve elastikiyet kaybını azaltmak için birçok dermatokozmetik ürün geliştirilmiştir. %0.1 retinol, C, E ve K vitaminleri içeren ürünler en iyi sonuç veren ürünlerdir.
Göz morarması, genellikle gözün etrafındaki alana bir nesnenin çarptığı bir kazanın sonucudur. Bu kazalar, spor yapmaktan sadece yürürken bir şeye çarpmaya kadar sayısız nedenden meydana gelir. Diğer yaygın nedenler arasında kozmetik göz ameliyatı, sinüs enfeksiyonları ve burun ameliyatı bulunur.
Bu jelatin yapıdaki kollajen liflerin eskimesi, katılaşması, adeta sütün kesilmesi gibi pıhtılaşması sonucu oluşur. Katılaşan kısımların gölgesi göz önünde uçuşan siyah cisimler olarak görülür. Uçuşan lekeler gözün hareketleri ile hareket eder çalkalanır.
İlgili 36 soru bulundu
Göz çevresinde cilt altındaki yağ yastıkçıklarının erimesi ve destek dokusunun kaybı çok ileri boyutta olursa, derinin hemen altındaki orbicularis oculi kası ve kan damarları deri yüzeyine çok daha fazla yaklaşır. Bu durum kas ve kan damarlarının cilt yüzeyinden mor halka şelinde görünmesine neden olur.
Yetersiz uykunun göz çevresindeki kan damarlarında genişlemeye sebep olarak göz kapaklarının daha koyu renkli görünmesine yol açtığı düşünülmektedir. Ayrıca genişleyen damarlardan göz çevresi dokuya sıvı sızması sonucu cilt rengindeki koyulaşmaya sıklıkla göz kapaklarında şişlik eşlik eder.
Birden fazla yerde morarma varsa, Morluklara diş eti, burun, aşırı adet kanaması eşlik ediyorsa, Morarmaya ek olarak ateş, halsizlik, lenf bezi şişmesi varsa, Küçük bir travma sonucunda çok büyük bir morluk oluşuyorsa, mutlaka bir uzmana başvurun.
Aşırı yorgunluk, yeterli uyumama ya da normalden fazla uyuma göz altlarında koyu halkaların oluşmasına neden olabilir. Uykusuzluk, ciltte donuk ve soluk bir görünüme neden olarak cilt altındaki koyu dokular ve kan damarlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.
Göz altı morlukları, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak oluşur. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk, uykusuzluk, demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da neden olur.
Göz çevresine yapacağınız hafif masaj ile dolaşımı hızlandırabilirsiniz. Antioksidan İçeren Cilt Ürünleri Kullanın: Antioksidan içeren yüz kremi ve diğer ürünleri tercih edebilirsiniz. C ve E vitaminleri göz altı morluklarının tedavisinde yardımcı olabilecek antioksidanlardır.
Ayağa kalkınca göz kararması genellikle zararsız olmakla birlikte, rahatsızlık verici olabilir. Tedavi gerektirmeyen durumlarda, kişilerin vücutlarının adaptasyon sürecini tamamlaması beklenir. Bununla birlikte, sürekli veya şiddetli göz kararması yaşayanlar doktora başvurmalıdır.
B12, C, K, E vitamini eksiklikleri bazı durumlarda göz altı morluklarına neden olabilir. Gözaltı Morluğu Hangi Hastalığın Belirtisi Olabilir? Eğer göz altlarınızda morluk varsa bu genellikle genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bu durum fiziksel sağlığınızı etkilemeyen kozmetik bir problemdir.
Göz altı morlukları hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye merak edenler de var. Yetersiz beslenme ve özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri istenmeyen koyu halkalara neden olabilir. Vitaminler böbrek üstü bezlerimizin çalışması için gereklidir.
Sık görülen lösemi morluk bölgeleri arasında ilk olarak eklem ve kas bölgeleri gelir. Hastaların büyük çoğunluğunda lösemi belirtileri bacakta morluk, kollar ve gövdedeki kas gruplarında morarma ile hassasiyet şeklindedir. Ayrıca hareket kabiliyetinde azalma veya ağrı da oluşabilir.
Genellikle kırmızı ya da mor renkte olan bu küçük cilt lekelerine peteşi adı verilir. Çoğu zaman bu cilt lekeleri kümeler şeklinde görülür. Göğüs ve sırt başta olmak üzere yüzde, kollarda ve bacaklarda meydana gelir. Bu lekelerin nedeni genellikle kanın lösemiden kaynaklı şekilde pıhtılaşmamaya başlamasıdır.
Stres ile birlikte uyku düzeninde yaşanan bozulma, sağlıklı alışkanlıkların terkedilmesi, kafein, alkol ve sigara tüketiminin artmasıyla birlikte cildimiz daha yorgun ve sarkık görünür. Bununla birlikte gözaltı morlukları artar, gözlerde daha çok şişlik oluşur.
Mutlaka dermatologun görmesinde fayda var.
Vücutta Oluşan Morarma İçin Hangi Doktora Gidilir? Vücutta çarpma sonucunda oluşmamış morluklar için mutlaka bir hematoloji doktoruna gidilmelidir. Çünkü nedensiz yere ortaya çıkan ve uzun süre geçmeyen morarmalar bir hastalığın habercisi olabilir.
D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapar mı? Evet, D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapabilir. Göz altı morluğu, ciltteki kan damarları ile ilgili sorundur ve birçok faktörden kaynaklanabilir.
Normalde gözün üstünde yer alan göz kapakları göz kenarını üstten 2mm kadar örterken, altta ise 1mm ile örter. Üst göz kenarının 2mm den daha fazla örtmesine neden olan sarkma ya da düşme göz kapağı düşüklüğü ile sonuçlanır.
Göz kapağı iltihabı kronik bir durum olarak gelişebilen ancak bulaşıcı olmayan bir sağlık sorunudur. Hastalık tedavi edilmediğinde ve ilerleme gösterdiğinde gözlerde ve göz kapaklarında kalıcı hasarlara yol açabilir. Semptomların görülmesi halinde göz hijyenine dikkat edilmeli ve takip edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri