Göz kaşıntısı ile birlikte göz kapaklarınızda da kaşıntı varsa, doktor göz çevresine uygun yatıştırıcı bir nemlendirici krem, hatta şiddetli inflamasyon durumlarda birkaç gün süreyle kullanılmak üzere kortizonlu bir krem reçete edebilir.
Göz kapaklarında kabuklanma: Blefarit, göz kapaklarının kenarında kabuk veya kabuklanma oluşumuna neden olabilir. Bu kabuklar genellikle kirpik köklerinde birikmiş yağ, ölü cilt hücreleri veya iltihaplanmış sıvılardan oluşur. Göz kapaklarında kaşıntı ve yanma: Blefarit genellikle kaşıntı ve yanma hissiyle ilişkilidir.
Göz kapaklarında egzama oluştuğunda, doktorunuz göz kapağı derisinin hassaslığını ve inceliğini göz önünde bulundurarak kaşıntıyı yatıştırmak için kortizonlu bir krem reçete edebilir. Göz kapaklarında kortizon tedavisi, çok sıkı bir şekilde uyulması gereken bir reçetedir.
İlgili 38 soru bulundu
Çeşitli dermatit türleri, göz çevresinde ve göz kapaklarında egzama üretebilir. Bu durum, renk değişikliği, kaşıntı ve şişmeye neden olur. Atopik, temas ve seboreik dermatit, göz bölgesinde egzamaya neden olabilir. Alerjenlere veya tahriş edici maddelere maruz kalmanın bir sonucu olabilirler.
Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
Göz kapakları düzenli olarak temizlenmelidir. Ilık ve ıslak kompresle kabuklar yumuşatılırsa daha iyi sonuç alınır. Küçük ve temiz bir havlunun sıcak suyla ıslatılıp sıkıldıktan sonra 5-10 dakika göz kapaklarının üzerinde tutulması faydalıdır. Havlu soğudukça sıcak suyla tekrar ıslatılarak sıcak kalması sağlanabilir.
Göz alerjisinin en iyi tedavisi alerjiye neden olan durumlardan kaçınmaktır. Ancak özellikle mevsimsel alerji söz konusuysa bu durum her zaman mümkün olmayabilir. Göz alerjisi tedavisinde yaygın olarak denenen yöntemlerin başında antihistaminik ilaçlar, dekonjestanlar ve göz damlaları gelir.
Göz kuruluğu hastalarında en temel tedavi yöntemi gözyaşı damlaları kullanımıdır. Eksik olan gözyaşı miktarını tamamlamak ve gözyaşı üretimini artırıcı damlalar kullanılır.
Göz kapağı iltihapları arasında en çok arpacık, şalazyon ve blefarit görülür. Arpacık akut ve pürulan bir kapak inflamasyonudur. Kirpik dibindeki bezlerin blokajı ve enfeksiyonu neticesinde oluşur. Kapak üzerinde hassas, kızarık, sivilceye benzeyen abse tarzında bir şişlik yapar.
Tedavide en önemli husus göz kapağının temizliğidir. Kirpik dipleri bebek şampuanı ile yıkanmalıdır. Bir el havlusu yardımıyla kapaklar üzerine uygulanan sıcak pansuman, kepeklenme ve yağlı akıntıları gidermede oldukça faydalıdır. Bunlardan fayda alınamazsa antibakteriyel göz damlaları tedaviye eklenir.
Çoğu zaman, gözlerdeki kaşıntı alerjik nedenlerden ve hava kirliliğinden kaynaklanır. Polen, toz ve çimen gibi tahriş edici maddeler (alerjenler) göz çevresindeki dokularda histamin adı verilen bileşiklerin salınmasına neden olur. Histamin salınımı da gözde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapaklarında şişliğe neden olur.
Korneanın çizilmesi, çeşitli enfeksiyonlar veya gözün çeşitli şekillerde zarar görmesi bahsedilenler arasında sıralanabilir. Bu yüzden göz kaşıntısı durumunda mutlaka en kısa zamanda ek yakın göz doktoruna gidilmelidir.
Bepanthol Sensiderm egzama, problemlerinizin oluşturduğu cilt hasarını indirgemek ve onarmak üzerine çalışır. Kuruluk probleminin yol açabileceği cilt hasarlarını önlemek için geliştirilen Bepanthol Sensiderm kuru ciltler için vücudunuza gereken etkili desteği sağlar.
Yüzünde egzama problemi olan kişiler, doktor tavsiyesi aldıktan sonra cildine vazelin kullanmalıdır. Uygulama miktarına dikkat edilerek egzama görünümünü kontrol altına almak mümkün olabilir.
Beyaz dut yaprakları ve taneleri sıcak suda beklediğinde, suya yapısındaki faydalı mineralleri bırakacaktır. Göz kapağında egzamaya ne iyi gelir dediğinizde bu suyu kullanabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla beyaz dut suyunu göz çevresine sürün ve güzelce temizleyin. Ancak kullanım öncesi mutlaka doktorunuza danışınız.
Göz Kapağı iltihabı ne gibi şikayetlere neden olur? Göz kapağı iltihabı birçok şikayet ve belirtiye sebep olabilir. Yağ bezleri salgısının bozulması ve bakterilerin salgıladığı toksinler sebebiyle; sulanma, kaşıntı, batma, yanma, kızarıklık, kapaklarda şişlik, kirpiklede kepeklenme ve çapaklanma olur.
Anormal yağ üretimi sonucunda gözkapaklarından köken alan kepek ve anormal yağ gözyaşında birikerek sağlıklı bir gözyaşının varlığını engeller. Bu da göz kuruluğuna ya da paradoksal olarak yardımcı gözyaşı bezlerinin fazla çalışmasına bağlı olarak gözde sulanmaya neden olabilir.
Antihistaminik İlaçlar: Göz kapaklarının aniden şişmesi alerjik reaksiyona bağlı olabilir. Polen gibi havadaki bir alerjen veya göz makyajı gibi bir alerjen olsun, histamin tetiklendiğinde gözler şişebilir. Oral bir antihistamin almak veya antihistaminik göz damlası uygulamak, üst göz kapağı şişmesini azaltabilir.
1-Kaşıntıya mutlaka soğuk pansuman ya da soğuk su ile yıkama yapılmalıdır. Kaşıntıya engel olması hem tedavi başarısını artırır hem de göz yüzeyinin sürekli ovalanması ile tetiklenebilen keratokonus açısından önemlidir. 2-Işık hassasiyeti için güneş gözlüğü ya da siperli şapka kullanılması gerekir.
2 çay kaşığı elma sirkesi ile 1 tatlı kaşığı suyu karıştırın ve bir pamuk yardımı ile gözlerinize zarar vermeden uygulayın. Bu işlemi günde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.
Gözünüzü fizyolojik tuzlu su ile yıkayın. Kaşıntıyı daha fazla yatıştırmak için tuzlu suyu serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Gözün tuzlu çözeltiyle yıkanması gözü iyice temizler ve tüm kirlerden arındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri