Göz kırpmadan en uzun süre durma dünya rekoru 30 saat ve 12 dakikadır.
Sidney de Carvalho Mesquita göz küresini 18,2 milimetre dışarı çıkarabildi. Göz pörtletme rekorunun Brezilya'da kırıldığı duyuruldu. Guinness Dünya Rekorları'nın dün yaptığı açıklamada göre Sidney de Carvalho Mesquita göz küresini 18,2 milimetre dışarı çıkarabildi.
Vahid Sohrabi, 6 dakika 8 saniye nefes tutmada yeni bir ulusal rekor kaydetmeyi başardı. İran'ın bu alandaki önceki rekoru 6 dakika 3 saniyeydi.
Gözlerimizi kırparken kısa bir süre için göze ışık giremez. Ancak hepimizin gayet iyi bildiği gibi bu durum görme algımızın kesintiye uğramasına neden olmaz. Beyin çeşitli karmaşık süreçler sonucunda kırpma öncesi ve sonrası görüntüleri birbirine uydurur.
Dünya rekorlarının kırılışına tanıklık etmek, atletizm seyircisinin ilgisini çekmekte, bu sepele atletlerin sponsorları ve Golden League gibi turnuvaların orgazitörleri, rekor kıran atletlere para ödülü vermektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Statik Apnea (nefes tutma) branşında 2013 yılından bu yana bayanlarda 6 dakika 23 saniye ile kırdığı Türkiye rekorunun halen sahibi. 25 Mart 2019'da ise ikinci bir rekor denemesi gerçekleştirerek, 2 dakika 17 saniye ile yeni Dünya rekoru elde etti. Doruk Aydın isminde 2 buçuk yaşında bir oğlu var.
Göz kırpmadan en uzun süre durma dünya rekoru 30 saat ve 12 dakikadır.
Göz açıp kapamak (göz kırpma) bu anlamda çok küçük ve bir anlık bir zaman dilimini ifade eder. Sağlıklı bir insan dakikada yaklaşık 10 kez gözünü kırpar.
Belirli bir nedene bağlı olmayan, simetrik ve aralıklı olarak istemli kontrol edilebilen göz kırpma refleksleri genellikle masum göz tikleridirler. Bu tür tikler genellikle 6 ay içerisinde kaybolurlar. Bu süre zarfında kaybolmayan bazı göz kırpma tikleri ise daha ciddi tik hastalıklarının belirtisi olabilir.
Bu amaçla göz hekimlerince tedavi düzenlenir ve suni gözyaşı damlaları ve jelleri başta olmak üzere pek çok medikal tedavi seçenekleri ile göz yüzeyinin tahrişi yatıştırılır. Damla ve jeller yanma-batma gibi şikayetleri hızlıca çözer ve sık göz kırpmanın tedavisinde oldukça etkilidir.
Nefesinizi 40 saniyeden az bir süre tutabildiyseniz, solunum sisteminiz pek iyi değil demektir. Ortalama sonuç 40-49 saniye olmalıdır. Nefesinizi 50 saniyeden fazla tutabiliyorsanız gerçekten iyi durumdasınız.
Dünyanın en derin noktasına dalarak bu alandaki rekoru kıran Amerikalı kâşif, rekor derinlikteki plastik atık varlığını da belgeledi. Victor Vescovo, Pasifik Okyanusu'ndaki Mariana Çukuru'nda 11 kilometre derine indi ve burada dört saat geçirdi.
Beslenmesini ise yumurta ve somon gibi protein ağırlıklı besinlerle yapıyor. Şurada Paylaş! Dituri'nin en çok özlediği şey ise Güneş ışığı. Su altında en uzun süre yaşam rekoru, 73 gün 2 saat 34 dakika ile Bruce Cantrell ve Jessica Fain ikilisine aitti.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
Nijerya'da Danny Green isimli bir adam Guinness Dünya Rekorunu kırmak için kolları sıvadı. En uzun süre ağlama rekorunu kırmak için harekete geçen Green tam 100 saat boyunca hiç ara vermeden ağlayacak.
Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılında, kulüp bünyesinde bulunan 9 şube ile takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorlarına girebilme teklifi, "Guinness World Records Menagement Team" tarafından uygun görüldü.
Tikler, sıklıkla 3-4 yaşından sonra görülmektedir. Nadiren, 15 aylık gibi erken bir dönemde de görülebilir. En sık görüldüğü yaşlar ise, 6-7 yaş ve 11-13 yaşları arasıdır.
Genellikle motor tikler 4-6 yaşlarında vokal tikler 8-12 yaşlarında başlarlar. Tikler bilinçli bir zihinsel çaba ile bir süre bastırılabilir. Tikler uykuda da olur, ancak uyanık hale göre uykuda olma sıklığı azalabilir; tiklerin uykuda devam etmesi diğer hareket bozukluklarının ayırıcı tanısında önemlidir.
En sık rastlanan iki görsel tik kişinin karşısında limon ve şeftali yenilmesidir. Limonun ekşi oluşu, şeftalinin de tüylü oluşu kişiyi rahatsız etmekte ve bu durum tik ya da tiklerini tetiklemektedir. Bu iki örnek dışında çok farklı görüntüler de bireylerin tiklerini tetikleyebilir.
Göz kırpma, hepimizin bildiği gibi, gözün nemlenmesi için yapılan ve ani etkilere karşı geliştirilen bir reflekstir. Göz kapakları kapanırken, bu parçanın altında kalan gözyaşları göz üzerini kaplayarak nemlendirir. Aynı zamanda bu sırada göz üzerindeki rahatsız edici parçacıklar da temizlenmiş olur.
Sıkça gözlerimizi kırpmamızın en temel işlevi, gözümüzün nemli ortamının devamlılığını sağlamaktır. Göz kapak- larımızın hareketiyle kullanılmış gözyaşı bir kanal aracı- lığıyla burna gönderilir. O esnada, gözlerimizin üst çap- razında yer alan gözyaşı bezlerinde üretilen taze gözyaşı da eskisinin yerini alır.
Sağ göz seğirmesi, sol gözde olduğu gibi benzer nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında stres, yorgunluk, yetersiz uyku, beslenme alışkanlıkları, göz yorgunluğu ve kas kasılmaları yer alır. Sağ veya sol gözdeki seğirmeler genellikle geçicidir ve kendi başlarına iyileşirler.
Guinness Dünya Rekorları (İngilizce: Guinness World Records), 1955-2000 yıllarındaki adıyla Guinness Rekorlar Kitabı (İngilizce: The Guinness Book of Records), her yıl basılan ve hem insanlar tarafından kırılan hem de doğanın aşırılıklarının neden olduğu dünya rekorlarını barındıran bir referans kitabıdır.
GUINNESS'İN KİTABINA NASIL GİRİLİR? Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmek için, kurumla internet sayfası aracılığıyla irtibata geçilebiliyor. Türkçe dil seçeneğinin de mevcut olduğu sayfada, rekorların kuralları ve rekorun kayda geçmesi için gerekli olan kanıtlar sıralanıyor.
Millî Sporcumuz Şahika ERCÜMEN, ilimiz Yayladığı ilçesi Karamağara Koyunda, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kırdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri