Tıkanmış gözenekleri açarak, cildin üst tabakasında bulunan zemini temizler. Cildin alt katmanlarına inerek oluşan yağ ve kiri temizler tekrar oluşmasını önler. İçeriğindeki özel bileşenler sayesinde cildinizdeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayarak daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Daha çok yağlı cilde sahip kişilerde görülse de her cilt tipinde gözenek genişlemesi problemi yaşanabilir. Eğer sağlıklı gözeneklere ve canlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanımı günlük cilt bakım uygulamalarınız arasında mutlaka yer almalıdır.
Gözenek Sıkılaştırıcı Ve Arındırıcı Tonik Nasıl Kullanılır? Cilt temizliğinin ardından, pamuk yardımıyla tüm cilde gece uygulayınız.
Cilt Tipine Uygun Bir Tonik Uygulamak
Kir, yağ ve ölü deriden arındırılan cilde tonik uygulandığında gözeneklerde küçülme ve ciltte sıkılaşma görülmektedir. Temiz cilde sabah ve akşam olmak üzere uygulanan tonik hem cildin sıkılaşmasını hem de nefes alarak rahatlamasını sağlar.
Cildi toniklemek cilt temizliğinin son aşamasıdır. Sıkı bir cilt için kir ve yağdan arındırılan cildin daha sonra yapısına uygun bir tonikle gözeneklerinin sıkılaşması sağlanmalıdır. Sabah ve akşam temiz cilde uygulanan tonik cildi rahatlatırken aynı zamanda sıkılaşmasını sağlar.
İlgili 26 soru bulundu
Bir tür temizleme ürünü olduğu için cilt temizleme rutini dahilinde her gün kullanılabilir. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir, tonik gibi direkt temizleme ürünü olmayan ürünler sabah akşam kullanılmasından ziyade gün sonunda cilt temizliği yapıldıktan sonra kullanılması doğru olan ürünlerdir.
Yüz temizleme toniği nasıl kullanılır öğrendik, peki tonik kaç günde bir uygulanır? Toniği günlük cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz, yani günlük olarak kullanabilirsiniz. Öte yandan, cildinizi yormaması açısından peeling etkili bazı özel toniklerin birkaç günde bir kullanılması öneriliyor.
Tonik sürdükten sonra, yaklaşık 5 ila 10 dakika arasında beklenmelidir. Tonik kullanımının hemen ardından başka bir cilt bakım ürünü kullanmak doğru değildir. Cilt toniği tamamen emene kadar beklenmelidir. Toniğin ardından nemlendirici ve serum ürünleri kullanmak, cildin daha iyi beslenmesini sağlar.
Gözenekleriniz, tıkalı olduklarında çok daha belirginleşeceklerdir. Evde alfa hidroksi veya glikolik asit içeren bir nemlendirici ya da peeling maskesi kullanarak sorunu hafifletebilirsiniz. Her akşam yatmadan önce cildinizi anti-aging özellikleri bulunan arındırıcı bir ürünle temizlemeyi sakın ihmal etmeyin.
Sahip olduğu içeriği sayesinde cildimizdeki kiri tıkanmış gözenekleri temizlerken kullanmayı sıkça tercih ettiğimiz bir losyon olan tonik, cilde genellikle elle ya da pamuk yardımıyla uygulanır.
Tonik sonrası herhangi bir yıkama işlemi yapmadan, nemlendirici sürerek bakım rutininizi sonlandırabilirsiniz. · Tonik yıkanır mı? Tonik durulanmayan bir üründür. Pamuk yardımıyla sürdüğünüz toniğin, cildinize etkili bir şekilde nüfuz etmesi için herhangi bir aşamada su kullanmadan cildinizin toniği emmesi gerekir.
Evet, tonik kullanımı, cilt bakımı için son derece önemlidir. Tonik diğer cilt bakım ürünlerinin daha sağlıklı ve verimli şekilde işe yaramasını sağlamaktadır. Tonik kullanmadan, ciltteki kir ve yağların, gözeneklerde biriken makyaj kalıntılarının ve ölü yağ tabakasının atılması kolay değildir.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur.
Tonik Ne İşe Yarar? Yüzünüzü yıkadıktan sonra ciltte kalan son kir ve benzeri maddeleri temizleyen tonik seçenekleri, gözenek görünümünü azaltma ve kırışıklıklarla mücadele etme konusunda yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında pek çok faydası olan tonik cildi güzelleştirme konusunda başarılır.
Düzenli Aralıklarla Peeling Yapmamak
Peeling yapmak gözeneklerini derinden temizler ve gözeneklerin daha sıkı görünmesini sağlar. Yüzdeki Gözenekler Nasıl Kapanır? Düzenli peeling yaparak cildini sıkılaştırabilir ve gözenek karşıtı maske sürerek cildinin daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsin.
Doğal ürünler, kremler veya besinler gözeneklerin sıkılaşması için uygulanan tonikler gibi pek çok uygulama yapılabilir. Fakat büyük gözeneklerde ve kesin çözüm isteyen durumlarla, lazerle tedavi uygulanır. Geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında lazer sistemleri etkilidir.
Büyük gözeneklerden tamamen kurtulmak mümkün olmasa da görünümleri azaltılabilir. Bunu yapmanın en iyi yolu, cildin yumuşak kalmasını ve gözeneklerinin tıkanık kalmamasını sağlamaktır.
Elbette önce sormamız gereken soru: "Gözenekleri sıkılaştırmak mümkün mü?" Bu sorusunun cevabı "aslında hayır" olacaktır. Gözenekler yapıları gereği genişleyen ya da küçülen yapılan değiller, ancak mümkün olan gözeneklerin görünürlüğünü azaltmak...
Ben banyoyla alakasız, banyoyu sabah yaptıysam öğlen yapıyorum mesela ya da akşam. Sonrasında tonik kullanmak ve nemlendirici sürmek lazım. BAnyodan önce olmaz, gözenekler açılıyor sonra geri banyoda açılır filan, boşa gitmiş olur bence. Banyo sırasında duşta yatabileceksen en güzeli o da yüzünü kurutp.
Cilt tipinize uygun olan serum ve nemlendiricinizi, toniğin ciltte emilimini kısa bir süre bekledikten sonra uygulayarak bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. Makyaj öncesinde ya da makyaj yapmayacaksanız dahi, dışarı çıkmadan önce bu rutine ek olarak güneş bakım kreminizi de uygulamanız önerilir.
Kuru ciltler için nemlendirici özellikteki tonikler, yağlı ciltler için ise matlaştırıcı özellikteki tonikler tercih edilmelidir. Ayrıca cildinizin karşı karşıya olduğu sorunlar da tonik seçiminizi etkileyebilir. Örneğin, akne yada siyah noktalar olan ciltler için salisilik asit içeren tonikler tercih edilebilir.
Alkol Bazlı Toner ve Tonik Kullanmak
Ayrıca cildin doğal yağlarını soyarak yağ bezlerinin aşırı yağ üretmesine neden olur. Bundan kaçınmak için alkolsüz olanlara başvurun.
Tonik sivilce lekelerden ve sivilcelerden arındırdığı gibi, nemlendirerek muhafaza eder. Yavaş yavaş deriye nüfuz ederek zamanla istenilen sonucu verir.
Günlük cilt bakım rutininizde sıralama 'temizleme (temizleyici/tonik), nemlendirme (serum/nemlendirici) ilkesine dayalı olmalıdır. Gündüz ve gece aynı sıralamayı takip edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri