3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
Amerika'da Green Card sahibi olarak ya da göçmen olmayan bir vize ile yaşamak veya yatırım amaçlı bir ev almanız mümkün. Ancak, Amerika'da ev almak size oturum izni sağlamaz. Bazı ülkelerde oturum izni alabilmek için ev satın almak yeterli olurken, Amerika'da bu hakka sahip olmazsınız.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
Sanıldığının aksine Amerika'da bir ev almak kişiye Green Card alma hakkı vermiyor. Yani Amerika'da sadece ev alarak süresiz oturum hakkı elde edemiyorsunuz. Green Card almanızı sağlayan yegane yatırım programı EB-5 olarak geçiyor.
Amerika'da ev ve emlak satın almak için ABD'de oturum iznine sahip olmak ya da orada yaşamak zorunda değilsiniz. ABD'de yaşamıyor olsanız bile konut kredisi (mortgage) alabilirsiniz. Kredi kuruluşları, ABD vatandaşı olmayan müşterilerine emlak ya da evin satış fiyatının %50'sine kadar konut kredisi verebilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Günümüz koşullarında bir Türk vatandaşı olarak Amerika'dan ev satın alabilmek için ABD vatandaşı olmak ya da özel bir izne sahip olmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
Amerika'da Ev Almak İçin ABD Vatandaşı Olmanıza Gerek Yok
Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir oturum iznine sahip olmak veya ABD'de yaşamak mecburiyetinde değilsiniz. ABD daimî ikamet izniniz olmasa da evin satış bedelinin %50'sine kadar konut kredisi çekebilir ve Amerika'da bir ev sahibi olabilirsiniz.
AMERİKA'DA EN UCUZ EV HANGİ BÖLGEDE? Amerika'da en ucuz ev bulunan bölge Teksas. Teksas içinde özellikle göçmen halkın yaşadığı El Paso ve Arlington oldukça düşük konut fiyatlarına ve kiralara sahip.
ABD Ordusunda Görev Almak: Amerikan Ordusu içerisinde 1 yıl boyunca hizmette bulunan ve en az 5 yıl boyunca ABD' de ikamet eden kişiler, Amerikan vatandaşı olma koşulunu sağlamış olurlar. Green Card: 5 yıl süre ile Green Card sahibi olup, bu süreyi ülkede geçiren kişiler için vatandaşlık hakkı doğmaktadır.
Green card sahibi olduktan sonra Amerika'da yaşamak zorunlu değildir. Ancak Green Card ile beraber hak kazanmış olan kişilere 5 yıl boyunca ülkede oturma ve çalışma hakkı verilir. Eğer kişiler, kazanmış oldukları bu oturma izni haklarını kullanmazlarsa vatandaş olma durumları da mevcut olmaz.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır. Portekiz'den vatandaşlık alarak AB vatandaşı olunur.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'nin de dahil olduğu, çeşitli ülkelerle yaptığı anlaşmalar sayesinde bu ülke vatandaşları Amerika'da uluslararası ticaret faaliyetleri için E-1 vizesini kullanabilmektedir.
90 günlük vize süreniz dolduktan sonra 6 ay süreli (en fazla 6 ay) turistik amaçlı oturma iznine Göç İdaresi Müdürlüklerinden başvurabilirsiniz.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
ABD içinde ya da sınır dışı topraklarında doğan herkes doğrudan Amerikan vatandaşı olur. Buna “doğum hakkı vatandaşlığı” (birthright citizenship) denir. Naturalization yoluyla vatandaş olmuş ebeveynlerin 18 yaşından küçük Green Card sahibi çocukları da Amerikan vatandaşı olabilir.
En az 5 yıl daimi ikamet yani Green Card sahibi olmalıdır. Başvuru yapmadan önce bulunduğu eyalette en az 3 ay yaşamış olmalıdır. Başvuruyu yapmadan önceki 5 yılın en az 30 ayı boyunca ABD'de fiziksel olarak mevcut olmalıdır. İngilizce sınavının yanı sıra ABD tarihi sınavını geçebilmelidir.
Masraflar -uçak bileti hariç – kişi başı yaklaşık 1.000 dolar tutmaktadır. Evli olanlar eşi ve (başvuru tarihinde 21 yaşından küçük) tüm çocukları için ayrı ayrı bu masrafları ödemek zorundadır. ABD'de anlasmali evlilik yoluyla Green Card sahibi olmak icin 40-60 bin dolar arasinda rakamlar zikredilmektedir.
Türklerin ABD'de en yoğun olarak yaşadıkları eyaletler New York, Kaliforniya, New Jersey, Florida, Teksas ve Illinois'tir. Türkler şehir olarak da Paterson, New York, Miami, Chicago, Boston ve Los Angeles şehirlerinde yoğunlaşmışlardır.
Cevap: Kesinlikle ABD'den ev almak mantıklı hem ev fiyatları daha düşük, hem kira getirisi daha yüksek hem de ev fiyatlarının artış potansiyeli daha fazla. Bu durumda İstanbul'daki bir evin kendini amorti etmesi çok uzun yıllar sürüyorken, Amerika' da çok daha hızlıdır.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri