Bir gözünün görmesi ile silahın ne alakası var ki? Çok alakası var. Ayrıca silah ruhsatı yönünden sadece psikolojik değerlendirme yeterli olmayıp, göz, kulak burun boğaz, nöroloji, ortopedi ve dahiliye değerlendirmelerini içeren sağlık kurulu raporu gerekmektedir.
Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 ay olarak belirleniyor. Söz konusu dallarda herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişilere silah ruhsatı alabilmesinde bir sakınca görülmüyor.
Son güncellemeyle 12/20 şartı kaldırılmış ve tamamen göz doktorunun muayenesine bırakılmış olduğunu öğrendim. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mıdır ? Tek gözü görmeyen asker ve polis olamıyor. Engeli olmayan asker ve polis bile sağlık kontrolüne giriyor ve doktor onayı ile karar veriliyor.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler. Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.
Kimler Ruhsat Alamaz
Ateşli silahla suç işlemiş ve bu durumdan dolayı hüküm giymiş sabıkalılar, nörolojik, psikolojik ve fizyolojik hastalığı bulunan kişiler, 21 yaşından küçük olanlar, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişilerle kamu hizmetinden yasaklı olanlar ve engelli olan şahıslara silah ruhsatı verilmez.
İlgili 34 soru bulundu
Kişi hakkında “durum bildirir sağlık kurulu raporu” düzenlenir. Silahın kullanılabilmesi ile ilgili fiziksel ve ruhsal yeterlilik düzeyleri Psikiyatri, Nöroloji, Ortopedi, Göz, Kulak Burun Boğaz hekimlerince değerlendirilir.
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Detaylı bilgi için iletişime geçiniz. RUHSATSIZ SİLAH YAKALATMA CEZASI İÇİN AŞAĞIDAKİ YAZIMIZI OKUMANIZI ÖNERİRİZ. Ruhsatsız silah yakalatan kişiler de silah ruhsatı alabilirler.
Renk körlüğü birçok ülkede engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Renk körleri hayatında bir sorun yaşamamış ve bu hastalıktan dolayı bir suç doğurmamış ve sorun teşkil etmemiştir. Renk körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır.
YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ İÇİN İSTENEN BELGELER :
5-) Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatname Harcı (2023 yılı için 268.05 TL.) 6-) Dr. Raporu (Aile Hekimliği yada Devlet Hastanelerinden alınmış olacak. Özel Hastane raporları kabul edilmemektedir.)
3.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir. 4.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu)* Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
*Düzenlenen sağlık kurulu raporları üzerinde başkaca tarih belirtilmemiş ise düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerlidir.
Buna göre; ''Avda ve sporda kullanılan tüfekler, nişan tabancaları ve av bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurmasına dair kanun'' kapsamında kullanımına izin verilmektedir. Kanun kapsamında havalı tüfek ve silahlar için ruhsat almak gerekmez.
Yönetmeliğin 16'ncı maddesinde sayılan hallerden birine girmeyen ve yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler dilekçe ile ikamet ettikleri İl Valiliğine müracaat ederler.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
Silah bulundurma ruhsatı, bir kişinin evinde veya iş yerinde silah bulundurabilmesi için alması gereken bir izindir. Silah bulundurma ruhsatı için gereken harç ücreti 2023 yılında 5 Yıl 7.390.30 TL olarak belirtilmektedir.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Kuru Sıkı Silahı Modifiye Etmenin Cezası Nedir? 6136 Sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun ile kuru sıkı tabancalarda değişiklik yapılarak öldürmeye elverişli hale getirilmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağı düzenlenmiştir.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Kanun m.13 f.3'te düzenlenerek bir adet ruhsatsız silahın evde veya işyerinde bulundurulmasının cezalandırılması öngörülmüştür. Buna göre evde veya işyerinde ruhsatsız silah bulunduran kimse hakkında bir yıldan iki yıla kadar hapis ve yirmi beş günden yüz güne kadar adli para cezasına hükmolunacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri