Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Limon ve tuz ikilisine koşun!
Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Karbonat, lekelerin temizlenmesine yardımcı olurken, doğal yağlar yüzeyi korur. Zeytinyağı veya hindistancevizi yağını karbonat ile karıştırarak macun kıvamı elde edin.Macunu lekeli bölgeye sürün ve yumuşak bir bezle hafifçe ovuşturun. Sonrasında temiz suyla yüzeyi silin.
“Yanık tava nasıl temizlenir?” sorusuna, karbonat, sirke ve su üçlüsü ile yanıtı verilebilir. Tavanın içerisine konulan bir miktar su, sirke ve karbonat karışımının birkaç dakika süreyle kaynatılması gerekmektedir. Kaynatılan karışım sonrasında granit tavaların güçlü lekelerden arındırılması sağlanmaktadır.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
İlgili 31 soru bulundu
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir.
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Yanmış tavanın içine su doldurduktan sonra sirkeyi ilave etmelisiniz. Kapağını kapatıp sirke ve su kaynayana kadar ocakta bırakmalısınız. Ardından ocaktan aldığınız tavaya karbonat eklemelisiniz. Tava ılıdıktan sonra sünger yardımıyla lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.
Örneğin, kısmen mermer üzerine sıcak bir cezve küçük bir leke bıraktığında, evde kullandığınız leke çıkarıcı temizlik malzemeleri, yağ sökücü, hafif bir sünger ile ovma veya bazen çamaşır suyu uygulama gibi noktalar çözüm sağlayabilir.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
360 veya 400 civarında bir numaraya sahip ince zımpara kağıdı seçin. (Zımpara kağıdı ile çalışırken, daha yüksek sayılar daha ince tanecikleri gösterir. Artık talaşı nemli bir bezle silin. Yanık izini kazımayı ve ahşabın yüzeyini zımparalamayı bitirdiğinizde, küçük bir talaş yığını ile bırakılacaksınız.
Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın.
Kolonyayı yanık izinin üzerinde dökün ve yakın. 3-5 saniye oluşan küçük bir alevden sonra lekeler kaybolacaktır. Kolonyayı fazla dökerek küçük bir göl oluşturmayın yalnızca yanık bölgeye dökün ve bir bez yardımıyla iyice yaymasını sağlayın. Yanıklar büyükse eğer kolonyayı fazla dökmeyin bu tehlikeli olabilir.
Yanmış tencere dışı nasıl parlatılır diye de merak edenler olabilir. Tencerenin dışındaki yanık lekeleri için de karbonattan faydalanabilirsiniz. Karbonat ve limon eklediğiniz sıcak suda tencerenizi birkaç saat beklettikten sonra süngerde ovalama yaparak lekelerden kurtulabilirsiniz.
Dibi tutmuş tencerenin içerisine 3-4 yemek kaşığı kadar karbonat ve üzerine su ekleyip kısık ateşte kaynatmaya başladığınızda tencereye yapışmış inatçı kalıntıların yumuşadığını fark edeceksiniz. Yanık üzerine az miktarda sirke ve su dökün. Düşük ısıda ısıtın. Birkaç dakika sonra, birikintiler dökülmeye başlayacaktır.
Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir: Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine koyabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
Kimyasal peeling, zımparalama ya da tıraşlama olarak bilinen teknikler yaralı dokunun soyulmasını ve vücut tarafından yeniden yapılmasını sağlayarak yara ve yanık izlerinin ortadan kalkmasını sağlar. Daha hafifi yara ve yanık izlerinde ise lazer ile cilt yenileme uygulamaları yapılabilir.
Yanık izi için özel jeller vardır. Yine yaralar iyileştikten sonra yanık izi için kantaron yağı ve içerikli kremler de fayda sağlayabilir. Yanık izi mutlaka güneş ışınlarından korunmalıdır.
İyileşme deri alt tabakasındaki yağ bezleri, ter bezleri ve kıl köklerinden hücrelerin çoğalmasıyla oluşur. İyileşmeyi sağlayan deri eklerindeki kayıp miktarına göre 2. derece yanıklar yüzeyel ve derin olarak iki alt sınıfa ayrılır. Yüzeyel 2. Derece yanıkta iz kalmaz ancak derin 2. derece yanık iz bırakarak iyileşir.
Granit tezgahın diğer tezgahlara göre en önemli özelliği leke tutmamasıdır bu sebeple tezgah çeşitlerinin arasında en çok tercih edilendir.
Granit Mermeri Nasıl Parlatılır? Bir fincan beyaz sirkenin içerisine birkaç damla limon eklenmektedir. Ardından bu karışım tezgâhın üzerine uygulanmaktadır. Bu karışım sayesinde tezgâhın daha temiz ve güzel kokulu gözükmesine olanak sağlanmaktadır.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri