Uzmanlara göre bu şekilde GSBWIFI ağına bağlanan kullanıcılar, WhatsApp, Spotify gibi servislerle kuracakları bağlantılarda, anayasada garanti altına alınan haberleşme hürriyetini de ihlal eder biçimde izlenip ve kayıt altına alınabilir.
Herkese Açık Wi-Fi Riskleri
Ücretsiz Wi-Fi güvenliği konusundaki en büyük tehdit bilgisayar korsanının kendisini sizinle bağlantı noktası arasında konumlandırabilme yeteneğidir. Böylece doğrudan erişim noktasıyla iletişim kurmak yerine bilgilerinizi onları bir başka yere ileten bilgisayar korsanına göndermiş olursunuz.
GSB Wi-Fi hizmetinden Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) öğrencileri, öğretim üyeleriyle personelleri yararlanabilir.
Dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler, kablosuz güvenlik risklerine maruz kalabilir. Wi-Fi bağlantısının her zaman yasal olduğunu düşünmeyin. Şüphe etmeyen kullanıcıların değerli kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışan bir siber suçlu tarafından oluşturulmuş sahte bir bağlantı da olabilir.
Gençlik Ve Spor Bakanlığı GSB KYK Yurtlarında 2019 Yılına Kadar Sınırsız İnternet Hizmeti Bulunuyordu. 2019 Yılında Yaşanan Hız Sorunları Gerekçe Gösterilerek 16 GB Kota Uygulaması Hayata Geçirildi. Öğrencilerden Gelen Yoğun Talepler Dolayısıyla 2022 Yılında Kota 32 GB Olarak Belirlendi.
İlgili 45 soru bulundu
2019 yılına kadar KYK yurtlarında sınırsız internet sunuluyordu. 2019'da kişi başı 16 GB kota uygulaması getirildi. Öğrenciler, kotayı aştıktan sonra herhangi bir şekilde ek kota edinemiyor.
KYK yurtlarında yer alan internet hizmeti kotalıdır. 2021-2022 yılı içerisinde yapılan yükseltme ile birlikte KYK yurtlarında bulunana internetlerin kotası 32 GB olarak güncellendi. 32 GB internet limitini aştıktan sonra ise internet hızınız oldukça yavaşlıyor. Yaklaşık olarak 0,5 MBPS olarak hizmet alıyorsunuz.
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir.
Hücresel ağlar, siber saldırganlar için Wi-Fi ağlarına göre daha zorlu hedeflerdir, bu da mobil veriyi güvenlik açısından daha iyi bir seçenek haline getirir. Güvenlik açısından değerlendirildiğinde, mobil veri bağlantısı genellikle Wi-Fi'ye kıyasla daha güvenli bir seçenektir.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Bağlanabileceğiniz ağlar alanında KYKWIFI isimli bir ağ görüyorsunuz. KYKWIFI ağına tıkladığınızda internet hizmetini kullanabilmeniz için sizden giriş bilgileriniz isteniyor. Yurt idaresinden aldığınız kullanıcı adı ve parolayı bu alana giriş yapıyorsunuz. Ardından internet bağlantınız sağlanmış oluyor.
Kullanıcı adı her kullanıcı için TC kimlik numarasıdır. Yabancı Uyruklu öğrenciler içinse pasaport numarası. Kullanıcı adı sabittir, isteğe göre değiştirilemez.
Eğer Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda otomatik olarak bir sayfa cihazınızda açılmaz ise wifi.kyk.gov.tr adresine kullandığınız internet tarayıcısı ile giriş yapmalısınız. Bu adrese giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek internet kullanımına başlayabilirsiniz.
Herkese açık Wi-Fi aracılığıyla gönderilen veriler, kolayca ele geçirilebilir durumda bulunuyor. Bu nedenle, mobil cihaz ve dizüstü bilgisayarı ile bu ağlara bağlanmayı tercih eden kullanıcıların çoğu, kişisel bilgilerini, dijital kimliklerini ve hatta maddi güvenliklerini tehlikeye atıyor.
Wi-Fi, bir tür enerji olan elektromanyetik radyasyon yoluyla veri gönderir. Radyasyon, elektromanyetik alanlar (EMF'ler) adı verilen alanlar yaratır . Wi-Fi'den gelen radyasyonun kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğuna dair endişeler var. Ancak şu anda insanlarda bilinen herhangi bir sağlık riski bulunmamaktadır.
İngiltere'de araştırmacılar, wi-fi (kablosuz bağlantı alanı) üzerinden 'nezle' gibi yayılan bir bilgisayar vürüsü yarattı. Virüs, birçok wi-fi ağının bulunduğu kalabalık ortamlarda bir ağdan bir diğerine zayıf korumlar yakalayarak yayılabiliyor.
Chrome'da bir web sayfası açın. Bir sitenin güvenlik bilgilerini kontrol etmek için web adresinin solundaki güvenlik durumu sembolüne bakın: Varsayılan (Güvenli) Bilgi veya Güvenli değil.
Wi-Fi+ öğesini etkinleşmişseniz, hem Wi-Fi'ya hem mobil ağlara eş zamanlı olarak bağlanacak ve daha iyi kararlılığı olana geçiş yapacaksınız. Telefonunuz Wi-Fi ağının kararsız olduğunu algılarsa, mobil ağa geçecek ve telefonunuz Wi-Fi ağına bağlı olsa bile mobil veri kullanmaya devam edecektir.
Telefonun Mobil Verisinin Açılmamasının Sebebi Nedir? Telefon mobil veri açılmıyor sorununun en temel nedeni bulunulan alanda telefonun çekmemesi olabilir. Bunun dışında operatör kaynaklı geçici arızalar da mobil verinin çalışmamasına neden olabilir.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Bağlantıyı açabilmek için KYK çekim alanı içerisinde olduğunuzdan emin olun. Tarayıcınızdan https://wifi.gsb.gov.tr/ adresine gidin. Daha önce giriş yaptıysanız açılan ekranın alt kısmında “Çıkış” ibaresi yer alacaktır. Çıkış butonuna bastığınızda oturumunuzu başarılı bir şekilde kapatabilirsiniz.
Buna göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait KYK yurtlarındaki internet kotası, iki kat artırılarak 32 GB'a yükseldi. Özellikle önceki kotanın 16 GB olduğunu düşündüğümüzde bu oldukça önemli bir gelişme. Ancak hala yeterli değil. Özellikle de 1 dakikalık 1080p YouTube videosunun dakikada 50 MB yediğini düşünürsek.
Bakan Kasapoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre; KYK yurtlarında sunulan internet kotası iki kat artırılarak 16 GB'den 32 GB'ye çıkarıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri