İlaç, kuvvet, mecal, güç, takat ve çare kelimeleri derman kelimesi ile eş anlamlıdır.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
Güç kelimesinin eş anlamlıları genel olarak kuvvet ve kudret sözcükleridir.
Hal, takat ve ilaç manasına gelen derman kelimesi de çare ile eş anlamlı olan sözcükler arasında yer alıyor.
TDK'ya Göre Güç Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında güç eş anlamlısı 'kuvvet' olarak görünüyor. Bu kelime üzerinde cümle içerisinde rahatlıkla kullanılabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Güç Kuvvet bulmaca cevabı Erk, Kudret, Tork ya da İktidar olarak bilinmektedir.
Sporda kuvvet kavramı; bir kasın gerilme ve gevşeme yolu ile bir dirence karşı koyabilme, onu yenebilme özelliğidir. Bir cismi çekmek veya itmek kuvvet ile yapılır. Güç kavramı ise genel olarak birim zamanda yapılan işi tanımlar. İş olarak tanımladığımız olay, bir cismi taşımak için gereken kuvvettir.
Derman kelimesi ile aynı anlamda olan kelimeler birbirleri yerine kullanılabilir. İlaç, kuvvet, mecal, güç, takat ve çare kelimeleri derman kelimesi ile eş anlamlıdır.
Dert kelimesinin bir de eş anlamı keder üzüntü ağrı kaygı ur hastalık sözcüğü oluşturmaktadır. Yani keder kelimesi hem tasanın hem de dermanın zıt anlamlısı olmaktadır.
Dert Zıt Anlamlısı
Bu sıkıntı ve sorunlara karşı çözüm bulabilmek için ise derman ve çare kelimeleri kullanılır. Yani dert kelimesine karşılık zıt anlamlı, 'derman' ve 'çare' sözcüklerini değerlendirebilirsiniz.
Zor kelimesinin bir adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Zor kelimesinin eş anlamlısı " Güç" kelimesidir. Güç kelimesi aynı zamanda zor anlamına da gelmektedir.
Yukarıda anlamını açıkladığımız güç kelimesi güç durumda kalma şeklinde de karşımıza bir kalıp olarak çıkabilir. Bu şekilde bakıldığında zıt anlamını tahmin etmek çok zor olmayan güç kelimesinin zıt anlamlısı 'kolay' kelimesidir.
Günlük hayatımıza eş anlamlı kelimeler çok sık kullanılırken güç eş anlamlısı ile merak edilir. Yazılışları farklı olduğu halde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler arasında bulunan güç kelimesi kolay olmayan başarılması zor anlamlarını taşır.
Vazife Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler
Vazife kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamları bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre vazife kelimesinin eş anlamı ödevdir. Bir diğer eş anlamı ise görevdir.
Konut kelimesinin eş anlamlıları olarak ikametgah, mesken ve ev sözcüklerini kullanabilirsiniz.
Güz kelimesinin eş anlamı sonbahardır. Cümlede yer alan güz kelimesi, sonbahar kelimesi ile değiştirilirse, anlam bozulmamaktadır. Güz kelimesi ile sonbahar kelimesi aynı anlamları içermektedir.
Türk Dil Kurumu'na göre Derman isminin anlamı şöyle; 1. İlaç.
Cümle içerisinde çok sık kullanılan son kelimesinin zıt anlamı; ilk ve baş olarak tanımlanabilir. Son kelimesiyle ilk ve baş kelimeleri zıt anlamlıdır.
EVLİ KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI
Evlenme durumunu ifade etmek için kullanılan evli kelimesi, tam tersi olarak evlilik müessesinin bitirilmesi anlamında kullanılan bekar kelimesi ile zıt anlamlıdır.
Sima, hem yüz hem de şahsiyet anlamına gelir. Suret ve surat, yüz anlamında kullanılır. Vech yüz, vecahet yüz güzelliği manasına gelir. Farsça kökenli çehre kelimesi de yüz ile eş anlamlıdır.
Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.
Alınmak kelimesi de darılmak ile eş anlamlıdır.
Güç, bir işin ne kadar sürede yapıldığını belirten bir kavramdır. Kısacası enerjinin zamana bölümü şeklinde de ifade edilebilir. Gücün birimi olan watt, Uluslararası Birimler Sisteminde (SI) saniyede bir joule eşit olarak türetilmiş bir birimdir.
Kısaca, güce sahip olmak, gücü kullanma tutkusu ve korkusunun tutsağı olmak değil, gücü tüm işlerinde yapıcı bir kuvvet olarak kullanma yeteneğine ulaşmaktır.
Kuvvet, serbest bir cismin hareketinde bir değişikliğe veya sabit bir cismin üzerinde gerilime neden olan dış etkidir. Hem yönü hem de büyüklüğü olan kuvvet vektörel bir niceliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri