Gül hastalığı medikal tedaviler dışında lazer tedavilerinin de gerekli olduğu bir hastalıktır. Cilt yüzeyinde oluşan bu kırmızı kabarcıklar Icon lazer ile sadece birkaç seansta tedavi edilebilmektedir.
Gül hastalığının olduğu her yerde normal şartlar altında lazer ile rozasea tedavisi uygulaması yapılmaktadır.
Akne rozasea, haricen uygulamalr ve lazer sistemleri kullanılarak lazer ile tedavi edilebilmektedir.
Rosacea kırmızı yüz tedavisinde kullanılan pulsed dye lazer yada IPL ile yüzeye yakın ve geniş damarları yok ederken, ince ve daha derin kılcal damarlar çatlamaları için Nd:Yag lazer kullanılmaktadır.
Roza hastalığı olan kişilerin cilt bariyerleri zayıfladığı için diğer cilt sorunlarının da görülmesi daha kolay bir hale gelebilir. Bu yüzden gül hastalığı yaşayanlar cilt bakım ürünlerine dikkat etmesi ve cilt bariyerini onarması önerilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kadınlarda daha sık görülebilmektedir. Nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok B vitamini eksikliği çıkmaktadır, sindirim sistemi problemleri, mide asit salgısında azalma, çok alkol tüketmek, depresyon da etkilemektedir.
Aşırı sıcak veya soğuk, güneş ışınları, genetik etkenler, alkollü veya aşırı kafeinli içecekler, sindirim sistemindeki bozukluklar, iş hayatından veya gündelik hayattan kaynaklanan sinir ve stres birleşiminden dolayı gül hastalığı ortaya çıkabilir.
Lazer ile Yüzde Kızarıklık ve Kılcal Damar Tedavisi
Farklı dalga boylarındaki ışıklar yayan ve böyle daha çeşitli cilt konularını tedavi edebilen bir yöntemdir. Yüz kızarıklığını büyük ölçüde azaltır. İşlem sonrası cilt hafifçe kızarır ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçer.
Belirtilerin türüne ve sıklığına göre tedavi süresi de değişmektedir. Lazer tedavileri, cerrahi müdahaleler ve bazı ilaçlarla tedavi mümkündür. Ancak bunların dışında, hastalığı nüks ettirebilecek faktörlerden kaçınılması gerekmektedir. Rozasea hastalığı halk arasında çok sık görülen bir hastalıktır.
Pityriasis rosea her yaşta görülebilen, fakat sıklıkla 10-35 yaşlara arasında rastlanılan döküntülü bir deri hastalığıdır. Döküntü bir kaç hafta veya yıl sürebilir. Genellikle hastalık kalıcı bir iz bırakmaz, fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.
İntradermal Botulinum Toksini (Botoks/ Dysport) enjeksiyonları, Dermatolojik Cerrah dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, rozasea hastalarının yüzlerinde ki eritemi önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz tarafından başka bir şekilde önerilmediyse; ROZA'yı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez deri üzerine sürerek uygulayınız. ROZA ile ortalama tedavi süresi 3 - 4 aydır. Önerilen tedavi süresini aşmayınız.
Lazer epilasyon yapılacak olan cildin öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Yani ciltte akut bir iltihabi durum,mikrobik bir durum, uçuk, siğil, akıntılı ve sızıntılı bir egzama gibi bazı rahatsızlıklar varsa bu tarz ciltlere lazer epilasyon uygulanmaz.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Lazer epilasyon ışığı aktif kıl kökleri üzerinde etkili olduğu için uygulama tek seansta maksimum sonuç veremez. Çünkü vücudumuzda bulunan tüm tüy kökleri aynı anda aktif halde değildir. Uygulama anında aktif olan tüy kökleri lazer ışığından etkilenirken, istirahatteki ve gerileme dönemindeki kökler etkilenmez.
Rozasea hastaları sıcak yiyecek- içecekler, çay, kahve, alkol, rafine edilmiş basit karbohidrat içeren yiyeceklerle kakao ve kakaolu ürünlerden de uzak durmalıdır.
Bu nedenle, rozalı ciltler için özel olarak formüle edilmiş ve cildi rahatlatan kozmetik ürünleri tercih edilmelidir. Cilt Temizleyici, güneş koruyucu, nemlendirici, tonik ve makyaj ürünleri kullanabilirler ancak bu ürünler mutlaka hassas ciltlere uygun biçimde tasarlanmış olmalıdır.
Gül hastalığı sonucu kızaran yüzü sebebiyle sürekli sarhoş veya fazla güneşlenmiş muamelesi gören 30 yaşındaki öğretmen bu sayede gül hastalığını yendi.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi nasıl yapılır? Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır.
Lazer tedavisi, yüzde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kızarıklık görünümün iyileştirilmesinde etkili olan tedavilerden bir tanesidir. Lazerle kırmızı yüz tedavisinde ciltte kızarıklık olan bölgeye lazer ışınları uygulanarak kızarıklığın ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.
Cildiniz çok tahriş olmuş ve hassas bir durumdayken lazer tedavisi yaptırmak iyi bir fikir değildir. Ama güneşte biraz zaman geçirdikten sonra Lazer epilasyon yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Gül hastalığı belirtileri aylarca ciltte sebat edebilir ve kendiliğinden gerileyebilir. Belirtiler aralıklı alevlenmelerle seyredebilir; her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkilemekle beraber sıklıkla orta yaşlı ve beyaz tenli kadınlarda görülür.
Gül hastalığı olan hastalar öncelikle güneş ışığı, sıcak ortamlar, buhar, hamam ve saunadan uzak durmalıdır . Sıcak yiyecek ve içecek, çok miktarda çay ve kahve tüketimi, çikolata, acı ve baharatlı yiyecekler, yüzdeki damarlarda genişleme yaparak hastalığın alevlenmesine neden olabilir.
Gül hastalığının yaşamı tehdit eden bir hastalık değildir ve gül hastalığının genel prognozu iyidir. Ancak depresyon ve anksiyeteye yol açabilir. Tedavi edilmezse, hastalarda kalıcı yara izi ve kalıcı eritem gelişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri