Doğal gül suyu yapılırken kokulu ve doğal gül yaprakları kullanılır. Gül yaprakları su dolu bir tencerenin içerisinde uzun süre kaynatılır. Kaynatılan gül suyu süzüldükten sonra kullanılabilir. Doğal gül suyu yapılırken gül yapraklarının taze ve renkli olması gerekmektedir.
Saf gül suyu, basitçe gül yapraklarının sıcak suya atılıp, bir süre bekletildikten sonra yaprakları süzülerek elde edilen sudur. Türkiye'de en güzel güllerin ve bu güllerden elde edilen gül sularının Isparta'dan çıktığı söylenir.
A vitamini, B vitamini, C vitamini ve D vitamini içeren gül suyu oldukça sağlıklıdır. İdrarın sökülmesine neden olan gül suyunu çay olarak da tüketebilirsiniz.
Ayrıca gül suyu, gül yağından farklı olarak yüksek oranda feniletil alkol de içermektedir.
Cildi nemlendirip, kuruma ve gerginlik oluşmasını önler. Cilt gözeneklerini temizler, yağlanmayı azaltıp sivilce ve akne oluşumlarını kurutur. Antioksidan ve anti-infalamtuar etkisi ile yaş kaynaklı kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Ciltteki ölü deriyi atıp, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
İlgili 16 soru bulundu
Cildi yatıştırır. Özellikle egzama ve sedef hastalarında oluşan tahrişin azalmasına yardımcı olur. Gül suyu, güneş yanıklarının iyileşme sürecini de hızlandırır. Ferahlatıcı özelliğiyle cildi yeniler.
Gerçek gül suyunun rengi şeffaftır. Gerçek gül suyunun rengi pembe olmaz. Pembe gül sularına katkı maddesi katılmaktadır. Doğal gül suyu yapılırken kokulu ve doğal gül yaprakları kullanılır.
Gülmarka gülsuyu sabah erken saatlerde toplanan güllerin, taç yapraklarının damıtılmasıyla elde edilir. Gülmarka gülsuyu %100 doğaldır. GİMDES Helal sertifikasına sahiptir. Gülmarka gülsuyu, cilt temizliğinde kullanılır, tatlılara katılır.
Gülsha, en iyi gül suyu markası arasında yer alıyor. Taze Isparta gül yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen Gülsha Tam Gül Suyu, aktif maddelerce zengin bir hidrolat. Ürün, değerli esansiyel gül yağı ayrıştırılmadan üretiliyor.
Doğal bir şekilde gül suyuna ulaşmak istiyorsanız; gül yapraklarıyla birlikte evinizde hazırlayabilir ve sonrasında tüketebilirsiniz. Hazır olan gül sularında ise, paket üzerinde yazan içilebilir ifadesine dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bu ifade bulunuyorsa, gül suyunu tüketebilirsiniz.
Sivilce ve koyu lekelerin giderilmesi için yanında limon suyu ile kullanıldığında büyük fayda sağlıyor. Hassas ciltlerde kullanım için uygun olan gül suyu, kızarıklığı ve tahrişi hafifletiyor.
Antioksidan ve anti-infalamtuar özellikleriyle cildin hızlı yaşlanmasını engelleyen gül özleri aynı zamanda cildi dolgunlaştırıp sıkılaştırarak ince çizgilerin görünümünü azaltıyor.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Tencereye suyu koyun, gül yapraklarını ekleyip altını açın. İlk etapta, su kaynayana kadar ocak yüksek ateşte olmalı. Su kaynamaya başladığı an ocağın altını en kısığa getirin. 10 dakika kısık ateşte kaynamasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın.
Öncelikle temizleme etkisinden başlayalım. Gül suyu, cildin epidermis olarak adlandırılan en üst katmanında biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarını cildi kurutmadan ve yıpratmadan temizliyor. Bu sayede gözeneklerde biriken kalıntıları yok etmek ve cildin nefes almasına olanak tanımak da oldukça kolaylaşıyor.
Sabahları uyandıktan sonra buzdolabından çıkardığınız gül suyunu yüzünüze püskürterek hem şişlikleri azaltıp hem kendinizi ferahlatabileceğiniz gibi, makyaj sonrası makyaj temizlemek, gözenekler için kullanmak hatta yaşlanma karşıtı bakım için bile kullanabilirsiniz.
Gül suyu cildinizin pH dengesini korumaya yardımcı olur. Aşırı yağ salgısının kontrolüne yardımcı olur. Tahrişi yatıştırıcı antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Antienflamatuvar özellikleri aynı zamanda akne, dermatit ve egzamanın ataklarında asıl tedaviye yardımcı olur.
Hidrosol çiçek veya bitki özsuları, distile özsuları veya bitki suları olup damıtma işleminin su içeren bir yan ürünüdür. Yağı alınmamış saf gül suyu da bu şekilde üretilir. Damıtma yöntemi ile çiçeğin ana yağı ayrıştırılmadan elde edilen gül sularıdır. Rengi berrak olup koku dengesi yumuşaktır.
Nişastadan elde edilen güllaç yapraklarının sütlü, şekerli bir şerbetle ıslatılması temeline dayanan geleneksel tatlılarımızdan biri. Lezzetini içine ilave edilen gül suyundan alıyor. Asıl ismi güllü aş ancak zaman içerisinde güllaç olarak bilinmeye başlanıyor.
Özellikle mevlit gibi toplantılarda konukların ellerine dökülmesinden tanıdık olduğumuz gül suyu, kimyasal ve katkı maddesi bulundurmadığından cilt bakımında ve daha birçok konuda oldukça önemli bir yere sahiptir.
Bu esans sentetik uçucu bir yağdır. Saf gül suyu ise tamamen doğaldır, yiyeceklerde hoş koku vermesi için kullanılabilir, içilebilir, temizleyici etkisiyle yüz temizleyicisi olarak kullanılabilir.
1) Yağlı Cildi Kontrol Eder ve Akneyi Önler
Akneyi önlemek ve yağlı cildi kontrol etmek için gül suyu ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. İyi bir makyaj temizleyici özelliği olan gül suyu gözenekleri derinlemesine temizleyerek oluşabilecek olası sivilcelerin de önüne geçer.
Dolapta mı muhafaza etmeliyim yoksa oda sıcaklığında mı? Ferahlatıcı etkisini fazlasıyla yaşamak isterseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ancak oda sıcaklığında muhafazaya da uygundur.
Gül Suyunun Raf Ömrü Oda sıcaklığında üç sene, buzdolabında altı sene raf ömrü vardır. Kullanmaya başladıktan sonra ise ömrü 24 aydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri