Gül Tütsüsü: Gül yapraklarının kurutulması ile elde edilen gül tütsüleri yeni başlangıçlar sırasında gelenek olarak yakılır. Bu sayede kişinin yeni başladığı bir işin ya da sürecin olumlu ve güzel geçeceğine inanılır. Ayrıca gül tütsüsü tüm bu özelliklerinin yanı sıra sevgiyi ve romantizmi de simgelemektedir.
Gül, antik çağlarda çiçeklerin ve kokuların kraliçesi olarak kabul edilir, tören ve ritüellerde de sıkça kullanılırdı. Günümüzde ise kalp ve sevgiyle ilişkilendirilen Gül, kalp çakrasına enerji vermek ve duyguları yatıştırmak için tavsiye edilir.
Red rose tütsü, kırmızı gül yapraklarından elde edilen aromatik yağ ile üretilir. Gül bahçelerinin insana mutluluk veren muhteşem kokularını ihtiva eder ayrıca aşkın sembolüdür. Tütsülediği ortamı bir anda gül bahçesine çevirerek ortamdaki pozitif enerjiyi yükseltir.
Kullanılan Bitkiler: Ölmez çiçek (Altın Çiçek), gül, lavanta, karabaş otu, mercanköşk, nane, sümbül, adaçayı, servi, kekik ve defne. Ayrıca Himalaya tuzu kristali… Mevsime göre Altın Çiçek ve Sümbül yerine papatya, gelincik ve aşk ritüellerinin vazgeçilmezi civanpercemi kullanılmaktadır.
Karanfil ve gül çeşitleri, gardenya, yasemin, frezya, leylak, zambak, sümbül, sardunya, lavanta, ıtırşahi gibi kokulu çiçekler, tütsü yapımı için ideal. Otlar arasından ise adaçayı, defne yaprağı, okaliptüs yaprağı, limon otu, kekik, biberiye gibi aromatik olanları tercih edebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır.
Pozitif Enerji Yayan Üzerlik Otu Tütsüleri
Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır. Tütsünün çok eski zamanlardan beri bu özelliği öne çıkar. Kendine özel kokusu ile hoş bir his verir. Ortamda kötü koku varsa bunları gidermeye de yarar.
Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir. Adaçayı yakmak faydaları düşünüldüğünde oldukça pozitif bir ritüeldir.
Özellikle doğal içeriğe sahip tütsülerin, stresi azaltmak, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, odaklanmayı arttırmak gibi faydaları bulunmaktadır. Bu sebeple, yatmadan önce yakılacak olan bir tütsü zihninizi boşaltmanızı ve rahatlamanızı sağlayacağı için uykunuzu getirir.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
KEKİK TÜTSÜ:NEGATİF BÜYÜYE KARŞI KOYABİLMEK VE KÖTÜ OLANBÜTÜN ENERJİLERDEN KORUNABİLMEK İÇİNKULLANILIR.TÜTSÜNÜZÜ YAKMADAN ÖNCE BİR PARÇA KOPARIN VE CÜZDANINIZDA BİR PARÇAKEKİK DALI TAŞIYIN. BALMUMU:YAŞAM ALANINIZIN ENERJİSİNİ DENGELEYEREK HEM KÖTÜ ENERJİNİN KAYBOLMASINA HEM POZİTİF DÜŞÜNMENİZE YARDIMCI OLUR.
Dişil Enerji Tütsü; kalbi açan zarif ve hoş kokulu Gül, denge içinde sakinleştiren dinlendiren Lavanta ve Portakal aromalarından oluşmaktadır. Bolluk, bereket, koşulsuz sevgi, yaratıcılık ve aşk frekanslarının buluştuğu doğal bir tütsü olan Dişil Enerji Tütsü yenilenmek ve arınmak için idealdir.
Lavanta tütsü, kendine has muhteşem kokusuyla tütsülediği ortamda sakinlik ve ferahlık hissi uyandırır. Şifada, uyku problemi, stres, migren ve depresyon tedavilerinde kullanılır. Tütsüler, meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır kullanılmaktadır.
Vanilya Tütsüsü: Bu tütsü kişiyi huzurlu ve mutlu hissettirir. Vanilya kokusu insan üzerinde gevşetici etkiye sahiptir. Nane Tütsüsü: Şifa kokusu olarak da bilinen nane tütsüsü kokusu ağrı ve sızıların geçmesine yardımcı bir tütsü çeşididir.
ÜRÜNÜN AÇIKLAMASI: Afrodizyak etkili bitkilerin birleşiminden oluşan aşk tütsümüz ortamda ki kötü enerjiyi nötralize ederek size ve sevdiklerinize keyifli zaman geçirmenizi sağlar.
Tütsü yakarken odanızdaki camı açık bırakmayı unutmayın. Alandaki enerjinin temizlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olur.
Palo Santo tütsüsü, böcek ve sivrisinek kovucu olarak da kullanılıyor. Yaz aylarında doğal içerikli bir sivrisinek kovucu için Palo Santo tütsüsü pencerelere yakın yerlerde ve zaman zaman yatak odasında yakılarak sivrisineksiz bir ortam elde edilebiliyor.
Aynı zamanda da meleklerle iyi ruhları tütsü çevresine toplarken güzel şeylerden hoşlanmayan şeytanlarla kötü ruhları da kaçırmaktadır. Dolayısıyla tütsülenen yer ve kişiler kötülüklerden uzak tutulup iyiliklere yaklaştırılmış, böylece mânen temizlenmiş sayılmaktadır.
Evde veya odada tütsü yakmanın birden fazla faydası sayılabilmektedir. En önemli etkilerinden biri gevşeme sağlama ve stres üzerinde gösterdiği etkidir. Rahatlama ve sakin kalma üzerinde oldukça etkili olur. Bunun dışında tütsü faydaları arasında hava temizliği sağlaması da yer almaktadır.
Tütsü yakmak da cinlerden korunmak için en etkili yöntemlerden biridir.
Fesleğen: Hava kalitesini artırır, rahatlık sağlar. Biberiye: Yorgunluğun etkilerini azaltır, hafızayı güçlendirir. Nane: Enerjiyi artırır, konsantrasyonu iyileştirir, zihni canlandırır. Kakule: İç huzuru destekler, ortamın enerjisini artırır, zihni iyileştirir.
Tütsüler estetik, manevi ve meditasyon sebepler dahil olmak üzere pek çok amaç için kullanılabilir. İyi bir tütsü seçmek, çubuğu söndükten sonra bile kalıcı koku elde etmeye yardımcı olur. Stres, kaygı ve depresyonu azaltmak için tütsü kokusunun güçlü bir etkisi olduğu düşünülmektedir.
ALTIN OTU: Zenginlik enerjisi yayar, bolluk bereketi çeker. ÜZERLİK: Nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılır.
Türk kahvesi ve çörek otu birlikte yakıldığı zaman nazarı yok eder, mutluluğu arttırır, halsizlik ve ağırlığı alır. Maddi, manevi tıkanıklığı çözer.
Günümüzde, beyaz adaçayı tütsüsü yaşam alanlarındaki enerjiyi yenilemek, stresi azaltıp, rahatlamak amacıyla kullanılıyor. Meditasyon çalışmalarında odaklanmaya destek olmak da adaçayı tütsüsünün faydaları arasında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri