Gül yağı cildin elastikiyetini sağlar ve esneklik kazandırır. Yüzdeki yorgunluk izlerini siler ve gerginliğinizi alır. Makyaj temizlemek için de gül yağından faydalanabilmeniz mümkündür.
Gül yağının direkt olarak cilde uygulanması önerilmez. Eğer makyaj temizleme ürünü olarak kullanacaksanız su ile gül yağını incelttikten sonra bir pamuk yardımıyla makyajınızı silebilirsiniz. Bunun yanı sıra vazelin içerisine de 1 çay kaşığı gül yağını dökerek el kremi olarak kullanabilirsiniz.
Gül yağını cildinize uygulamak istiyorsanız mutlaka su ile karıştırmalısınız. Vazelinin içerisine 7-8 damla gül yağı ekleyerek ellerinize ve yüzünüze uyguladığınızda nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde makyaj temizleyici olarak da kullanmak istiyorsanız, mutlaka su ile karıştırıp inceltmelisiniz.
Makyaj temizleyici olarak kullandığınızda su ile incelterek kullanabilirsiniz. Ayrıca 8-9 damla gül yağını vazelinin içerisine ilave ederek ellerinizde ve cildinizde kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırın, cildinize ve boynunuza yedirin. Ardından 15 dakika bekleyin ve ılık su ile cildinizi yıkayın.
Farklı renkleri bulunan ve kokusuyla uzun yıllardan beri güzelliğin simgesi haline gelmiş olan gül, yağıyla da kokusuyla olduğu kadar güzelliğinize katkıda bulunuyor. Evde yüz beyazlatmanın en etkili yolu gül yağıdır. Gülden elde edilen gül yağı ve gül suyu, cilt bakımı için etkin olarak kullanılıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Yatmadan önce cilde gül yağı sürmek sabaha; cildin canlı olarak hazırlanmasını sağlar. Gül yağı cildin elastikiyetini sağlar ve esneklik kazandırır. Yüzdeki yorgunluk izlerini siler ve gerginliğinizi alır.
İzleri ve lekeleri geçirerek cildin çok daha aydınlık ve parlak olmasını sağlıyor. Gül yağının cilde etkileri üzerinde yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Gül yağı cildinizi çok kısa zamanda güçlendirip gençleştirebilir ancak bunun için saf gül yağı bulabilmeniz gerekiyor.
Doğal bir cilt bakım ürünü görevi görür
Gül yağı, hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırırken oluşan hasarların da daha hızlı onarılmasına destek sağlar. Bu özellikleriyle gül yağı uzun vadede ciltte yaşlanma karşıtı bir etki oluşturur.
Gül yağının cilde faydalarından biri sivilce ve siyah nokta tedavisi oluşturmasıdır. Ciltte oluşan kızarıklıkları geçirmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle hem ciltte hem de saç derisinde oluşan egzamayı tedavi etme konusunda en başarılı yağlardan biridir. Cilt kuruluğunu önler.
Gül yağı, alerjik ve hassas ciltlere zarar verebilir. Aynı zamanda birçok esansiyel yağ gibi tek başına kullanıldığında ciltte tahrişe, kızarıklığa sebep olur. Bu nedenle badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Temizleyici etkisi ile cildi yağ, toz ve kirlerden arındırır. Bu faydalarından yararlanabilmek için gül yağı içerikli doğal bir tonik kullanmanızı öneririm. Gül yağını doğal makyaj temizleyicinize katarak da kullanabilirsiniz. Cilde gerginlik ve canlılık verir.
Göz çevresindeki kırışıklıklar için ve dudaklardaki çatlamalara karşı kullanılabilir. Ceviz yağı yüksek miktarda linoleik asit ve doymamış yağ asitleri içermektedir. 7. Çörekotu yağı: Cildi besleyici, kuru ciltleri dengeleyici özelliğe sahiptir. 8. Gül yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur.
Göbek deliğine gül yağı kullanmak için parmak ucunuza küçük bir miktar alın ve göbek bölgesine nazikçe masaj yapın. Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur.
Altın formül olan gül yağı zamanla siyah noktaları temizler gözenekleri sıkılaştırır siyah nokta oluşumlarını da azaltır.
Saç köklerini ve foliküllerini güçlendirdiği ek bir fayda sağlar. Gül yağı kullanımı, saç dökülmesi ve şampuanlardaki kimyasallardan, ayrıca kötü hava şartlarından daha az etkilenmeye ve daha sağlıklı saçlara sahip olmaya zemin hazırlar.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Afrodizyak esansı olan yağlar, lavanta, ylang-ylang, gül yağları, kadınların enerjisini artırması açısından en çok tercih edilen aromaterapi yağlarından biridir.
Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır. Aynı zamanda yoğun bir nemlendirici etkisi vardır. Üzüm çekirdeği yağı: Bu yağ cilt lekelerini azaltan ve yaraları tedavi eden etkisiyle bilinir.
Cilde direkt sürülmesi ciltte tahrişe yol açabilir bunun için badem yağı veya zeytinyağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Bunu söylememizdeki en büyük neden gül yağının üretimindeki zorluklar. Mayıs aylarında sabah 5 de başlayan gül hasadı haziran sonuna kadar devam eder.
Koyu renkli cam kap, ışığı sınırlamaya yardımcı olur ve yağınızın daha uzun süre daha taze kokmasını sağlar. Kapağı sıkıca kapatın ve yağı çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. İyileştirici özelliklerini korumak için gül yağınızı ışıktan uzak tutun.
Gül yağı banyoda da kullanılabilir. Dolu bir küvete 10-15 damla kadar gül yağı ekleyip seyreltilerek banyo suyu olarak kullanılabilir. Ayak banyosu için gül yağı kullanmak istiyorsanız dolu bir kovanın içerisinde birkaç damla gül yağı ve badem yağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Gül yağı, ağız, bağırsak ce vajinada mantar enfeksiyonlarına neden olabilen Candida albicans'a karşı etkili olduğunu bulmuştur.
Bacaklardaki batıklar için en uygun yağlar biberiye ve gül yağıdır. Badem yağı, susam yağı gibi kıl köklerine etki eden yağlar kıl yoğunluğunu arttıracağı için tercih edilmemelidir. Ağda sonrası cilde uygulanan nemlendirici hem ciltte oluşan tahribatı azaltır hem de batığı önler.
Gül bitki özleri ve Provitamin B5 desteği içeren Gül Kürü Kaş ve Kirpik Serumu, kaş ve kirpiklerinizi besler, güçlendirir ve hacim verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri