Güler yüz, ilişki ve iletişimlerimizin anahtarıdır, tüm kalp kapılarını açar. İnsan, gülümsemeyle kendi iç dünyasını, samimiyetini, niyetini açıkça ifade eder. İnsanın gerçek dünyası, gülümsemesiyle açığa çıkar. Gülümsemeniz, kişiliğinizi ortaya koyar ve bir imza gibi sizi ifade eder.
Gülümseyen insanların tüm dişlerini göstererek gülmesi daha çok, samimiyet, mutluluk, eğlence gibi duyguları yansıtır.
Tatlı bir gülümseme hoşlanmanın en belirgin özelliklerinde biri. Eğer bir erkek size içten bir şekilde gülümsüyorsa, sizi en azından güzel bulduğundan emin olabilirsiniz.
Sahte olmayan, içten olan tek gülümseme Duchenne Gülüşü olarak anılıyor, ismin sahibi ise Fransız bilim insanı Duchenne. İnsan suratındaki kasların hareketleriyle gülümseme arasında bağlantı kuran ve çalışmalarıyla ilginç bir sonuca ulaşan Duchenne'in tezi insan ilişkileri için adeta bir kanun haline geldi.
Gülümsemek hem ruhsal hem de fiziksel sağlığın için oldukça faydalıdır. Gülümsemenin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan basıncının düşmesine yardımcı olduğu, stresi ve ağrıyı azalttığı, hatta daha uzun bir yaşama yardımcı olduğu dahi iddia edilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Gülümseme Kişiyi Mutlu Eder
Her insanın hayatta en çok istediği şeylerden biri mutluluktur. İçten bir gülüşe sahip olmak size mutluluğun kapılarını açabilir. Örnek vermek gerekirse; mutluluk genelde bir gülümseme getirmektedir ve demek ki gülümseme de bir mutluluk kaynağı olabilir.
Gülmenin psikolojik sağlık ve kişisel gelişime de faydaları var. Güldüğünüzde beyniniz, endorfin de dahil modunuzu yükselten kimyasallar salgılıyor ve stres hormonu seviyesi azalıyor. Dolayısıyla gülmek, stres duygularını ve depresyon semptomlarını azaltabilir ve zorlu ortamlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Gülümseme ifadeleri, genel olarak üç kısma ayrılır. İlki, çekici gülümseme, ikincisi sofistike gülümseme ve üçüncüsü ise sportif gülümsemedir.
Gülüş esnasında dudak köşeleri geriye simetrik bir şekilde sıyrılmalıdır. Ağız kenarında oluşan iki dikey çizgi birbirlerine paralel seyretmelidir. 2. Ağız açık olup, alt ve üst dudak arasındaki mesafe ortalama 3 cm olmalıdır. 3. Şeker dil pozisyonu oluşturulmalıdır.
Bıyık altından gülmek sahte, alaycı ve dalga içeren bir gülümseme biçimidir. Bu şekilde gülmek karşıdaki kişinin aşağılanması anlamına gelir ki; hiç hoş değildir. Yüzdeki mimikleri saklamak oldukça zordur. Poker oyuncuları bu konuda oldukça yeteneklidir.
Gülmek bir çeşit dışa vurum gibidir. Gülerken kalp atışı hızlanır, derin nefes alınır, beyin tarafından 'endorfin' denilen kimyasallar salgılanır. Endorfin ise vücudumuzda gerginliği, ağrıyı azaltır. Gülmek de üzüntü veya öfke gibi bir boşalma yoludur, ancak bunun niçin böyle olduğu tam olarak bilinmiyor.
Bazı erkekler esmerlerden etkilenirken, diğerleri sarışınlar veya kızıllardan hoşlanabilir. Onları öpmenin nasıl bir şey olduğunu hayal ediyor olabilir. Gülüş, bir erkeğin aşık olmasına neden olabilir. Ayrıca, erkeklerin bir kısmı içten bir gülüşün, kadınların karakteri hakkında çok fazla şey söylediğini düşünüyor.
Sevdiği kızın etrafında ki tüm erkekleri analiz eder. Sevdiği kızın Günaydın dediği adama bile potansiyel bir rakip gibi bakarak mutlaka hakkında data toplamaya çalışır. Sevdiği kızın ağzını arar. Sevdiği kızı görünce midesinde kelebeklerin uçuştuğunu hisseder.
Gülme anında, tıpkı egzersiz sırasında salgılanan ve ağrının şiddetini azaltan endorfin hormonu gibi, vücutta kişinin kendisini iyi hissetmesine neden olan kimyasallar salgılanıyor. Gülmenin zihin ve beden sağlığına faydaları ise şunlar: Stres ve gerginlik azaltıyor. Kişiyi strese bağlı hastalıklardan koruyabiliyor.
Gözlerinin içi gülmek çok sevindiğinin yüzünden ya da gözlerinden belli olması demektir. Gözlerinin içi gülmek, mutlu ve huzurlu olan kimseler için kullanılan bir deyimdir.
1- Çekici Gülüş (Sexy Smile)
Bu da beraberinde yaşlı bir görünüm getirir. Çekici bir gülümsemeye sahip olabilmeniz için ön dişler diğerlerine oranla daha uzun olmalıdır. Ön dişlerin bu şekilde dizaynı size genç, dinamik ve çekici bir gülümseme kazandıracaktır.
yapmacık gülüş
İçten olmayan, sahte, yalancı gülüş.
Anne karnındayken başlayan refleks gülümsemeleri doğumdan sonraki 1-2 ay içinde de devam eder. 2. Aydan sonra bebekler artık istemli bir şekilde etraftaki insanlara, ya da görüntülere tepki olarak gülmeye başlarlar. Gülmek, bebeklerin duygusal gelişiminin ilk göstergesi ve sosyal tepkilerinin ilkidir.
Gülmek sesli, gülümsemek ise biraz daha sessiz yapılandır. Sesli gülmek, daha çok sevincimizi, coşkumuzu, mutluluğumuzu özgürce dışa vurmak ve paylaşmaktır. Gülümsemek ise kendi iç dünyamıza doğru bir yolculuk başlatmaktır. Bazen gülümsememizin nedenini bizden başka hiç kimse bilmez.
Duyguya bağlı olan doğal gülüşe ayrıca “Duchenne gülüşü” denir. Poz gülüşü sırasında en fazla zygomaticus majör kasılırken; doğal gülüşte, zygomaticus majör kadar göz kası da kasılmaktadır. Göz kası çoğu insan tarafından istemli olarak kasılamaz, gülüşte aktif olduğu zaman kişinin doğal gülüşü olduğu söylenebilir.
kırgınlığı, bazen de gözyaşını gizlemek için kullanılan bir nevi kamuflaj yöntemidir. hayal kırıklığını, hüznü belli etmemek için, için için kahrolurken verilen tepkilerden biridir. kişiden kişiye değişir, şekli şemali.
Gülümsemek, güler yüzlü olmak ve az gülmek sünnettir.
Ruha huzur verir. İnsanları kaynaştırır, insanlar arasında güven, sıcaklık ve yakınlaşma meydana getirir. Dostlukları arttırır.
“Güldüğümüz zaman yüzümüzdeki ve vücudumuzdaki kaslarımızı esnetiriz, nabzımız ve tansiyonumuz artar, daha hızlı nefes alıp veririz. Bu şekilde dokularımıza daha fazla oksijen göndeririz” dedi.
Gülmek insanlarda bir olaya karşı oluşan fiziksel bir reaksiyon olup, karşılaştığı komik, eğlenceli ve mutlu olduğu durumlarda verdiği bir davranış biçimidir. Her insan kendisinin hoşuna giden durumlarda gülme refleksi gösterir.
Gülümseme stresi azaltır. Bir deney , katılımcıların kalp atışlarını yükselttiklerini, gülümsemeleri söylendiğinde daha hızlı normale döndüklerini gösterdi. Bilim, gülümsemenin kortizol seviyelerini düşürdüğünü ve daha iyi hatırlamanızayardımcı olabileceğini göstermiştir . Gülümseyen olmak ruh halinizi yükseltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri