Bu yüzden ürünleri günlük kullanımlarınız da dikkatli kullanmanız gereklidir. Pırlantalı, altın ve gümüş ürünler temizlik ve spor yaparken, yüzme havuzlarında, denize ve duşa girerken mutlaka çıkartınız.
Gümüş takılar kimyasallara karşı çok hassastır. Kremler, ağartıcılar, deodorantlar ve deterjanlar gibi kimyasallar gümüş takılarla temas ettiklerinde korozyona ve kararma etkilerine neden olabilir. Gümüş takılar tuzlu suda veya deniz suyunda hızla kararabilir.
Fakat takılarınız yüzerken düşebilir ya da kaybolabilir. Bu ihtimal dahilinde tercih denize girerken takılarınızı çıkartabilirsiniz. Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar. Fakat gümüş, alüminyum ve türevleri olan takılarınız havuz ya da denizde kararma sorunu yaratabilir.
Gümüş takılar suya karşı dayanıksız bir yapıya sahiptir. Bu sebeple özellikle yaz aylarında denize, havuza girerken mutlaka takılarınızı çıkarmalısınız.
Ayrıca nemli ortamlarda saklanan gümüşler cilde zarar verebiliyor. Ayrıca havada bulunan farklı maddelerden dolayı gümüş bozulmaya uğrayabilir. Su gümüşün kararmasına neden olan bir diğer faktördür. Duşa, havuza ve denize girerken gümüş takılarınızı çıkarmanız daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
925 ayar gümüş neden kararır? Bu fenomen korozyon olarak adlandırılır ve özellikle gümüş için kararma olarak adlandırılır. Oluşan siyah madde gümüş sülfürdür. Bu, Gümüş ile ilgili yaygın bir sorundur, 925 katı Gümüş bile kararmaya neden olabilir, bu bir hata değildir, bu doğal bir olaydır.
Gümüş takılar; tozdan, kirden, terden ve daha birçok dış etkenlerden dolayı zamanla kirlenebilir ve kararabilir.
Gümüş ürünler oksijene maruz kalması nedeniyle zaman içinde parlak görünümünü kaybeder. Diğer bir faktör ise kükürt ile meydana gelen oksidatif reaksiyonlardır. Kirlilik ve yüksek nem gümüş kolye nasıl saklanır sorusunu doğuran en önemli etkenlerdendir.
Gerçek Gümüş Kararma Özelliğine Sahiptir
Bunların yanı sıra gümüş maddesi doğası gereği kararan özelliğe sahiptir. Sahte gümüş kararma yapmadığını gerçek gümüşü karardığını belirtmek isteriz. Eğer satın aldığınız gümüş takı belli bir süre geçtikten sonra kararma yapıyorsa aldığınız ürün gerçek gümüştür.
Gümüş elementi kimyasal yapısı nedeniyle kararmaya çok yatkındır. Nemli ve rutubetli bir alanda duran gümüş takı bir gün içerisinde kararma gösterir. Sebebi ise havada yer alan hidrojen, kükürt ile sülfürik maddeleridir. Ancak kararma durumu çözümü olmayan bir problem değildir.
Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur.
Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz. Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Su, sabun, deodorant, tuzlu su, klorlu su gibi maddelerden etkilenebilir. Sabun ve parfümle temas gümüşün parlama ömrünü kısaltır.
Son yıllarda sterling silver olarak da bilinen 925 ayar gümüş takılar dayanıklılık bakımından müşterilere avantaj sunar. 925 ayar şeklinde dizayn edilen yüzlerce farklı takı çeşiti bulunur.
Çelik Kolye Takı ile Denize Girilir mi? Çelik malzeme, yapısı gereği su ile temas ettiğinde herhangi bir kararma yapmaz. Dolayısıyla çelik malzeme ile üretilmiş olan kolyenizi çıkarmadan havuza ya da denize girebilirsiniz.
Günlük ve özel zamanlarda kullanılan veya doğru şekilde saklanmayan gümüşler ve metaller zamanla kararır. Gümüşlerin ve metallerin kullanım ömrü olmadığı için, onlara gereken bakım ve özen gösterilirse değerleri kaybolmaz.
Ürün madeni 925 ayar gümüş olup rodyum (beyaz altın) kaplamadır.
Kararan Gümüş Kolye ve Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır? Sirke-karbonat ve tuz-limon ikilisi gümüş yüzük parlatmak için kullanılabilir. 2'şer yemek kaşığı sirke-karbonat ya da tuz-limon karışımıyla işe başlayabilirsiniz. Gümüş takıyı bu karışımda yarım saat beklettikten sonra yumuşak bir bezle silmeniz yeterli olur.
Örneğin, "925" gümüş, %92.5 saf gümüş içermektedir. Ayrıca, gümüş ürünlerde saflık oranını belirlemek için, ürünlerin arkasına yerleştirilmiş olan işaretleri inceleyebilirsiniz. Örneğin, gümüş ürünlerde genellikle "sterling" yazısı görülür ve bu işaret, ürünün %92.5 saf gümüş olduğunu gösterir.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Gümüş takılarınızı sudan da korumanız gerek, zira suya uzun süre maruz kalmak da kararmaya yol açar. Rutubetli veya ıslak ortamlarda gümüşün uzun süre kalmasına izin vermeyin.
Gümüş ve altını bir arada kullanırken, dengeli bir dağılım hedeflemelisiniz. Örneğin, gümüş bir kolye kullanıyorsanız, altın bir bilezik veya yüzükle bu kombini tamamlayabilirsiniz. Ancak her iki metali de aynı takı türünde (örn. iki kolye veya iki bilezik) kullanmaktan kaçının.
Gümüş kolye, yüzük ve küpeler için bazı kullanıcılar alerji şikayetlerinde bulunmaktadır. Fakat yapılan araştırmalarda ve testlerde gümüş takıların alerjik reaksiyonlara sebep olmadığı sonucu çıkmıştır.
Bu çelik takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelik kullanılmaktadır. Bu çeliklerin en kalitelisi ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikler olmayan 316L kalite çeliktir. Genellikle kaliteli çelik takıların hepsinde bu çelik kullanılır.
Kararan gümüş takıların temizlenmesinde asla diş macunu, çamaşır suyu gibi kimyasal aşındırıcı ürünler kullanılmamalıdır. Bu ürünler gümüşün kararmasının önüne geçmediği gibi takıya kalıcı şekilde zarar vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri