POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir.
Gün Sonu Raporu Nedir
Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.
POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, komisyon karşılığı ertesi gün hesabınıza geçer. POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, hiçbir kesintiye uğramadan, belirlenen bloke gün sonrasında hesaba geçer.
Gün sonu gece 00:00'da sistem tarafından otomatik alınır.
Gün sonu raporu olarak da adlandırılan Z raporu, yazar kasalarda en çok kullanılan raporlardan biri. Bunun sebebi, adından da anlaşılacağı üzere günlük olarak alınması. Gün sonu Z raporu, bir iş günü içerisinde cihaz üzerinden yapılan satış bilgilerini içerir.
İlgili 34 soru bulundu
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Bir işletmenin gün içerisinde aldığı tüm pos işlemlerini kart bazında gösteren belgeye ”gün sonu raporu” adı verilir. Gün sonu raporları ”detay” ve ”toplam” olmak üzere ikiye ayrılır. Gün sonu raporları, işletmenin gün içindeki tüm işleri detaylı ve detaysız olarak iki şekilde gösterir.
Günsonu işlemi nedir? Günsonu işlemi gün içinde yapılan satışların toplu olarak Bankamıza gönderilmesini ve hesap kayıtlarının yapılmasını sağlayan işlemdir.
Geceyarısı 00.00 ve 24.00
Bazı günlerde 24.00, sonraki günü ifade eden 00.00 ile aynıdır. 24.00 gösterimi bir zaman aralığında genellikle tam gün sonunu ifade etmek için kullanılır.
POS cihazından çıkan satış slipleri ve gün sonu raporlarında adres bilgisinin sol alt tarafında "işyeri no" ibaresinin yanında yer almaktadır. Gün sonu almadan yapılan ürün geri alınması işlemi "İptal"; POS cihazı üzerinden gün sonu alındıktan sonra yapılan ürün geri alımı işlemi ise "iade" dir.
Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.
Gün sonu raporu için cihaz üzerindeki F(Fonksiyon) tuşuna basın. Açılan ekranda önce “İşyeri Menü”, ardından “Gün Sonu” sekmesine girin. Sizden istenen işyeri şifresini girerek gün sonu raporunu yazdırabilirsiniz.
Bu raporlar bilgi amaçlı olup mali hafızada yer işgal etmediğinden gün içinde birden fazla alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
POS üzerinden bugün gün sonu yaptım ne zaman hesabıma geçer? Çalışma koşullarınızı öğrenebilmek için müşterisi olduğunuz şubeye başvurabilir, 0850 202 35 00 POS İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
Pos hesabındaki paranın bir sonraki gün hesaba geçmesi dışında herhangi bir problem olmaz..
Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Fiş Tekrarı”nı seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Bu menüden Son şlem veya Son Günsonu slipleri alınabilir.
Gün sonu işlemleri devam ederken sonradan taksitlendirme işlemleri yapılamamaktadır. Taksitlendirme işlemi, ilgili dönemin hesap kesim tarihinden önce yapılmalıdır. Ekstreleşmiş harcamalar için taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır. Gecikmiş borcun bulunması durumunda sonradan taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır.
Kapanış Fiyatından İşlemler Aşaması (18:08 – 18:10):
Son işlem fiyatından işlemlerin yapıldığı seans durumudur. Limit fiyatlı emirlere izin verilir (Fill and Kill ve Açığa satış emirleri dahil).
Sürekli işlem yöntemi içerisinde hisseler alınabilir. Sürekli işlem 18.00 itibarıyla biter. Sürekli seans bittikten sonra 18.05'e kadar kapanış marjı yayını, emir toplama ve fiyat belirleme işlemleri yapılır. Borsada 18.00'a kadar hisse alınabilir.
Otomatik Gün Sonu yetkisi şubelerimizce tanımlanabilmektedir. Gün sonu yetkisinin iptali ve saat değişikliği ise 0850 724 77 67 no'lu POS Destek hattından yapılabilmektedir. Pos cihazınızdan gün sonu almasanız dahi onaylı işlemleriniz çalışma koşullarınıza göre hesabınıza aktarılacaktır.
Bu uygulamada eğer ürünün son kullanma tarihi geçtikten sonra satıldığı anlaşılırsa bazı firmalar, markalar veya mağazalar satılan ürünü geri alır. Ve ürünün yenisinin bedelini öderler.
Ödeme noktası anlamına gelen POS, alınan ürün veya hizmet karşılığında hesap kartı, kredi kartı ya da NFC ile temassız işlem özelliği sayesinde ödeme yapılabilmesine olanak tanıyan bir bankacılık hizmetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri