Bitki doğal olarak Balkanlar ve Kafkasya'da yayılış gösterir. [Harita, Herbaryum] Ormanlık alanlar, çalılıklar ve kayalık bölgelerde görülür. Başiskele ilçesinden kayıt bildirilmiş ancak henüz gözlemlenememiştir. Mayıs ve temmuz ayları arasında çiçek açar. 300 ila 1600 metreye kadar olan rakımlarda gözlemlenebilir.
Tohumdan Gündüz Sefası Yetiştirme
Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
Bu bitkinin çiçeklerinin ömrü bir günden kısadır. İkindi vaktinden sonra ve güneş batmadan hemen önce çiçek açarlar ancak ne yazık ki çiçekleri ertesi sabah solar. Daha sonra bu bitkiler akşamüzeri tekrar çiçek açar ve bu süreç sonbahardaki ilk dona kadar böyle sürer gider.
Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir.
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
İlgili 17 soru bulundu
Gündüz Sefası Çiçeği Bakımı Gündüz sefası (Mirabilis jalapa), güzellikleri ve çekici kokusuyla dikkat çeken, çeşitli renklerde çiçeklere sahip bir bitkidir. Ancak gündüz sefası sadece estetik bir güzellik sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da çeşitli faydalar sağlayabilir.
Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğukların gelmesiyle beraber akşam sefası çiçeklerinin rengi solsa da bitki ölmez ve havaların ısınmasıyla canlılığını tekrardan kazanır.
Tohum Ekimi
Don tehlikesi geçtikten iki hafta sonra tohumları tam güneşli bir ortalama toprağa doğrudan ekebilirsiniz. Gündüz sefası güçlü bir sarmaşıktır. Kahkaha çiçeğinin tırmanması için desteğin yanında bir yer seçerseniz çok daha iyi olacaktır. Çimlenme 3-4 gün içinde gerçekleşir.
Akşam sefası çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri, güneş battıktan sonra açmasıdır. Bu nedenle, bitkiye yeterli miktarda güneş ışığı sağlamak önemlidir. Akşam Sefası, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu nedenle, bitkiyi gölgede veya yarı gölgede bulunan bir alanda tutmak daha uygundur.
Akşam sefalarının güneş alabilen bir konuma ekilmesi gereklidir. Daha çok gölge alan bir yere ekildiklerinde iyi gelişirler, fakat böyle bir durumda da çiçek açmaları oldukça zorlaşıyor. Akşam sefasının harika renklerdeki çiçeklerini açıp, büyüleyici güzelliğine kavuşması için güneş alan yerlere ekilmesinde fayda var.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Kahkaha çiçeği, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası güncel taksonomisi ve değişen sistematiği Convolvulaceae ailesindeki 1000'den fazla çiçekli bitki türünün ortak adıdır.
Akşam sefası çiçeği görsel olarak küçük papatya şeklinde çiçekleri bulunmaktadır. Akşam üstü ve sabah serinliğinde çiçeklerini açmaktadır. Çiçeklerin açılması öğle saatlerinde güneşin etkili olan zamanlarında çiçeklerini kapsamaktadır. Çiçeğin ekim zamanı ilkbahar aylarıdır.
Güneşi seven bir çiçek olmasının yanı sıra güneş ışığının yakıcılığına karşı yaprakları yanabilir. Daimi olarak gölgeli alanlarda konumlandırılması gerekmektedir. Uyku çiçeğini sulamak için düzenli bir aralığına ihtiyacınız yoktur.
Kahkaha çiçeği, halk arasında gündüz sefası, sabah sefası, çit sarmaşığı, yıldız sarmaşığı, ay sarmaşığı gibi isimlerle de anılan, dünyada ise daha çok "petunya" (petunia) ya da "morning glory" ismiyle bilinen bir bitki.
-Tohumlar 3-10 günde çimlenir.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
Bu durum, bitkinin tohumunun ekiminin gerçekleştiği koşullara ve toprağa göre filizlenme zamanı değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak 2 ila 4 hafta arasında toprağa ekilen akşamsefası tohumlarında çimlenme görülmeye başlamaktadır.
Tatula, şeytanelması ve boru olarak da bilinen Gece güzeli çok yıllık güzel bir bahçe çiçeğidir. Bitki boyu 2 m' ye kadar boylanabilmektedir. Gece açan çiçekleri genellikle sabah kapanır. Trompet şeklindeki beyaz çiçekler yaz sonundan sonbahara kadar çiçek açarlar.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Budama: Çiçeklenme dönemi boyunca solan çiçekleri ve kuruyan yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bu işlem, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve sürgünler oluşturmaya yönlendirmeye yardımcı olur. Kış Bakımı: Akşam sefası, kış aylarında soğuk hava ve dona karşı hassastır.
Aynı zamanda bitkinin boyu da karbondioksit salınımını etkiler. Bir diğer söylenti ise gece odamızda bulunan bitkilerin havadaki oksijeni kullanıp bizi oksijensiz bırakmasıdır. Bitkiler solunum için oksijen kullanırlar ancak bu oldukça az bir miktardır. Sizi veya odadaki oksijen miktarın etkileyecek düzeyde değildir.
Akşam Sefası Çiçeği Tohumu 25 adet Fiyatı 30,06 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri