Gölge seven bahçe çiçekleri hangileridir sorusuna aralya, şimşir, Osmanlı çimi ve taflan şeklinde cevap verebiliriz. Bu bitkiler, tamamen gölge sevme özelliğine sahiptir. Dolayısıyla bahçeniz hiç güneş görmüyorsa, tam gölge bitkisi çeşitlerinden ekerek kolayca yetiştirebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Kısmen güneş alan, günün büyük kısmını gölgede geçiren bir balkon ya da bahçeniz varsa size uygun olan sebze meyvelerden bazıları şöyle: Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, karalahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasülye ve tabii ki baharatlar.
Bitkiler, tanımları gereği kaçınılmaz olarak fotosentez yapan ve kendi besinlerini üretebilen canlılardır. Fotosentez de güneş ışığı olmadan gerçekleştirilebilen bir kimyasal süreç değildir. Yani güneş ışığı olmasa fotosentezin varlığından ve bitkilerin hayatiyetlerini sürdürmesinden bahsedemeyiz.
Balkonda yetiştirebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; Lavanta, Gazanya, Sardunya, Begonvil, Bodrum Papatyası, Kahkaha Çiçeği, Hercai Menekşe, Acı Bakla, Yasemin, Latin Çiçeği, Cam Güzeli, Kirli Hanım Çiçeği, Kalanşo, Lale ve Açelya'dır.
Deve tabanını evde ya da salonda konumlandırırken yarı gölgeli köşeleri seçmelisiniz. Güneşi doğrudan almayı sevmeyen bir yapısı vardır. Bu nedenle güneşin gördüğü ancak dik şekilde değmediği yerler bitkiniz için uygundur. Rüzgarı da şiddetli şekilde almaması önerilir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Güneş olmadığına göre bitkiler fotosentez yapamaz ve havadakı oksijen gazı bir hayli azalır. 3.Güneş olmadığı için Güneş sistemindeki tüm cisimlere etki eden çekim etkisi yok olur.
Deve tabanı çiçeği doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır çünkü ışığın geldiği yöne doğru eğilir. Bu da saksı içerisindeki çiçeğin orantısız görünüme sahip olmasına sebep olabilir. Ev içerisinde yetiştirdiğiniz çiçeği yarı gölgede konumlandırmalı ve güneş ışığına göre devamlı olarak saksıyı çevirmelisiniz.
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.
Kaktüs bitkileri güneşi seven ve bolca güneş ışığına ihtiyaç duyan bitki türleridir. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyütülmesi için güneş ışığında uzun süre durdurulmalıdır. Bu nedenden dolayı kaktüs sahibi olan kişiler kaktüslerini evin güney cephesine en çok güneş alan yere koymalıdır.
Işık kaynaklarının yetersiz olduğu veya hiç olmadığı bölgelerde bitki yetiştirmek verimsizdir. Bitkilerin karanlıkta büyümesini sağlamak, yeryüzünde yıl boyunca tarım yapabilmeyi mümkün hâle getirebilir.
Bitkilerin bizimkilere benzeyen duyu organları, dokuları ya da sinir sistemleri olmayabilir, ama buna rağmen onlar gene de hisseder ve çevrelerinde olup bitenleri algılar. Tıpkı bizler gibi onlar da görür ve koklar. Hatta duyar, tat alır, teması hisseder, iletişim kurar, mutlu olur ve dans ederler.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Gölge bitkileri, gölge sağlayan veya normal büyüme için bir dereceye kadar gölge gerektiren bitkiler olarak düşünülebilir. Bu bitkilerin bazıları sadece yapraklıdır, bazıları ise çiçeklidir. Çiçek veren dış mekan gölge bitkileri şu şekilde sıralanabilir: Yalancı Keçi Sakalı (Astilbe)
Salonlara ve evlerin diğer odalarına uygun, gölgede yetişen çiçekler arasında zambak, Arap saçı, dragon ağacı, aşk merdiveni gibi bitkiler de sayılabilir.
Gelelim güneş ışığı ile ilişkisine: Domates bitkiniz çiçeklenene dek doğrudan şiddetli güneş ışığına ihtiyaç duymaz, hatta şiddetli güneş ışıkları bu sürece zarar verebilir. Ancak yine de gün içinde en az 8 saat aydınlık, gün ışığı alan bir yerde, örneğin pencere kenarında beklemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri