Bu ürünler cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korurken güneş yanıklarını önlemeye, cildin yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya, cilt lekelerini önlemeye, cilt hassasiyetini azalmaya yarar. Tüm bu etkileri sağladığı için güneş koruyucu kullanmak sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli adımıdır.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Güneş kremlerinin içerisinde bulunan kolajen, elastin ve proteinler, zararlı ışınlar sebebiyle meydana gelen bu yaşlanmanın önüne geçer. Güneş kreminin hem yüzünüz hem de cildiniz için birçok avantajı bulunur. Leke oluşumunu önlemesi, güneş kreminin cilde faydaları arasındadır.
AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır. Güneş kremi üzerine makyaj yapılmasında bir problem yoktur.
Güneş altında uzun süreler kalmanın bizim için zararlı olabilecek ışınlarından korunmak için bazı önlemler almak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve bunlardan birisi de güneş kremi kullanmak. Zaten bu nedenle sağlık uzmanları ve sağlık kuruluşları güneş kremlerini kullanmayı öneriyorlar.
İlgili 26 soru bulundu
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilir. Özellikle sürekli açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmeli, aynı bölgelere tekrar sürülmelidir. Güneşin en dik açıda olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında çok fazla dışarıya çıkmamaya ve güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.
Güneşten koruyucu kremler cildinizi cilt kanserine ve erken yaşlanmaya karşı korur. Ancak güneşten koruyucu kremlerin doğru kullanılması etkisi için önemlidir. Güneş kremleri iki şekilde koruyuculuk sağlar. Bir grup güneş ışınlarını yansıtırken diğer grup kremler ışınları derinize ulaşmadan onları emerek koruma sağlar.
Yapılan bir çalışma güneş kremi kullanımının kırışıklıkları yüzde 24 azaltabildiğini ortaya koydu. Dermatologlar yıllardan bu yana cildin yaşlanmasının önüne geçmek için düzenli güneş kremi kullanımını öneriyor.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Güneş kremi kullanmak güneş lekelerinin oluşmasını engeller ve oluşacak lekelerin gecikmesine de yardımcı olur fakat daha önceden çıkmış güneş lekesi için bir çözüm oluşturmaz.
Güneş kremi cildi beyazlatmaz, onun için ayrıca ten rengi açıcı kremler bulunmaktadır. Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Güneşten korunmak isterken en sık yapılan hatalardan biri, güneş kreminin plajda sürülmesi. Çünkü kremin ciltten emilip koruyucu özelliğinin başlamasına kadar ortalama 30 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle en ideali kremi dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce, mümkünse ayna karşısında ve giyinmeden önce sürmeniz.
güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın. Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız. Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli.
Lekeli ciltler için, minimum SPF 30 olan bir güneş koruyucu önerilir. Fiziksel güneş koruyucuları, kimyasal içermeyen ve UV ışınlarını yansıtarak cildi koruyan ürünlerdir. Bu tür ürünler, kimyasal güneş koruyucularına göre daha az alerjik reaksiyon riski taşır.
Güneş kremleri kapalı ortamlarda da kullanılması gereken ürünlerdir, Güneş kremleri günlük cilt bakım rutini içinde mutlaka kullanılmalıdır, Güneş kremleri üzerinde belirtilen koruma ibarelerine dikkat edilmelidir.
10-14 yaş aralığında çocukların ergenliğe giriş dönemidir. Bu dönemde değişen hormonlar sebebiyle, en geç 14 yaşından itibaren yetişkin ürünleri kullanılmaya başlanabilir. Güneş koruyucu ürünleri; fiziksel filtre içeren, kimyasal filtre içeren ve her ikisini de içerenler olmak üzere üç tipe ayrılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri