Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından etkili bir şekilde korurken aynı zamanda cilt lekelerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda cildi yatıştırır ve nemlendirirken, SPF 50+ koruması sayesinde güneşe karşı yüksek bir koruma sağlar.
En iyi güneş kremi markaları içinde Eau Thermale Avene, Vichy, Ducray, La Roche Posay, Bioderma ve Solante öne çıkıyor.
Solante Pigmenta ne işe yarar sorusundan sonra önemli olan bir diğer şey ise içerisindeki bileşenler. Solante Pigmenta, doğal ve cilt dostu bir yaklaşım sunan bir güneş kremi. Bu ürün içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde cilde zarar vermeden lekelerin azalmasına yardımcı olur.
Dermokil Leke Karşıtı Güneş Koruyucu Kremi; özel formülasyonu ile güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çil lekeleri gibi lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Leke giderici kremler, ciltteki lekelerin azaltılması veya tamamen yok olmasına yardımcı olan ürünlerdir. Bu kremler genellikle güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, sivilce izleri gibi ciltteki pigmentasyon sorunlarına karşı kullanılmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Lekeli ciltler için, minimum SPF 30 olan bir güneş koruyucu önerilir. Fiziksel güneş koruyucuları, kimyasal içermeyen ve UV ışınlarını yansıtarak cildi koruyan ürünlerdir. Bu tür ürünler, kimyasal güneş koruyucularına göre daha az alerjik reaksiyon riski taşır.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Güneş lekesine iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Örneğin yeşil çay, aloe vera gibi bitkiler güneş lekesini düzenli kullanımda tamamen geçirmektedir. Bunların yanı sıra elma sirkesi, hint yağı, limon suyu, süt ve yaban mersini de güneş lekesine iyi gelen çeşitli bitkisel çözümler arasında sayılabilmektedir.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
UVB ışınlarından korunmadığın sürece cildinde yanıklar oluşabilir, cildin soyulabilir. Bu ışınlar en yoğun 10:00-15:00 arasında belirgin olurlar, bu saatler arasında güneş kremi sürmeden dışarı çıktığında cildinde leke oluşumu veya var olan lekelerin koyulaştığını gözlemleyebilirsin.
Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Kaşıntı ya da kızarıklıklara maruz kalmamak için limon suyu uyguladığınızda güneşe çıkmayın. Aloe Vera: Güneş lekelerini gidermede en başarılı bitkilerden biridir.
Yeni leke oluşumunu engellemek için mutlaka yaz aylarında SPF 50 güneş kremi kullanmalısın. Özellikle leke açıcı serumunu uyguladıktan sonra ortalama 5-10 dakika bekle ve güneş kremini uygula.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız.
Güneş lekeleri kalıcı mı? Güneşe maruz kalındıktan oluşan güneş lekelerini kısa bir süre içinde tedavi etmek kalıcılığı önler ancak tedavi edilmediği takdirde güneş lekelerinde kalıcılık olabilir ancak bu durum zararsızdır.
Güneş lekesi; zararlı güneş ışınlarına maruz kalınması, genetik yatkınlık, gebelik, doğum kontrol ilaçlarının kullanılması, kozmetik uygulamalar ve guatr hastalığı gibi hormonal faktörler nedeniyle oluşabiliyor. Güneş lekeleri kimyasal peeling, mezotorepi, lazer ve ışık tedavileri gibi yöntemlerle tedavi edilebiliyor.
Tarçın Sabunu
Ciltteki güneş lekeleri gibi kalıcı lekelerin zamanla yok olmasını sağlar.
Güneş lekeleri, hassas ciltlerde ya da yeterli güneş koruması sağlanmamış ciltlerde oluşur. Güneş lekesi, güneşe maruz kalmanız sebebiyle oluştuğundan bakım rutininizi değiştirmediğiniz takdirde düzelme göstermez.
Güneşin zararlı ışınları, ciltte oluşabilecek lekeleri daha da koyulaştırabilir. Bu nedenle, sivilce lekelerine sahip olanlar için güneş koruyucu kullanımı önerilir. Güneş koruyucu kremleri, ciltteki lekeleri açık tutmaya yardımcı olur ve aynı zamanda ciltteki lekelerin daha da koyulaşmasını önler.
La Roche Posay Anthelios Pigment Correct SPF 50+
Yeni güneş lekelerine karşı koruma sağlarken, var olan leke görünümünde de gözle görülür bir etki sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri