Güneşten kremi seçiminde markadan ziyade koruma faktörü ve uygulama sıklığı önemlidir. Bu kremlerin koruma faktörü (SPF) adı verilen numaraları vardır. Etkili bir korunma için numarası 15'ten büyük olan güneş kremleri tercih edilmelidir.
8- Bütün güneş kremleri aynıdır
Güneş kremlerinin hepsinin amacı aynıdır, güneşten korumak. Fakat; farklı seviyelerdeki güneş ışınlarına karşı farklı içerikte kremler vardır ve doğru olanı tercih edilmelidir.
Güneş kreminin (SPF) 30 veya daha yüksek olduğundan emin olun. SPF numarası, güneş kreminin UVB ışınlarına karşı sağladığı koruma seviyesidir. Daha yüksek SPF sayıları daha fazla koruma anlamına gelir. SPF 15, UVB ışınlarının yaklaşık % 93'ünü filtrelerken, SPF 30, yaklaşık % 97'yi, SPF 50 yaklaşık % 98'ini filtreler.
Güneş kremi satın alırken ilk önce, üründe SPF ibaresi yer almalıdır. Bunun yanı sıra UVB ve UVA'ya karşı etkili olması da güneş kreminin özelliklerini göstermektedir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için özellikle ürünlerin 30 koruma faktörlü ve üzeri olmasına özellikle dikkat etmek gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın.
Yağ-su bazlı emülsifiye ürünler cilde gerekli sebum ve su değerlerini vermesi beklenir. Eğer cilt kuru ise yağ bazlı, cilt yağlı ise su bazlı ürünler tercih edilir.
Güneş koruyucu filtrelerin cildinizi bir film tabakası gibi örtüp sizi koruması için, tüm rutininizi uygulayıp nemlendiricinizi sürdükten ve emildiğinden emin olduktan sonra güneş kreminizi sürebilirsiniz. Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek.
Johnson and Johnson ilaç firması tarafından piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinin benzen içerdiği için geri çekildiği bildirildi. Sürekli maruz kalındığında kansere yol açabilecek bir kimyasal olan benzenin güneş kremlerinde kullanılmasının sağlık açısından tehlikeli olduğu belirtildi.
Özellikle kuru cilde sahip olan kişiler tarafından nemlendiriciden kaç dk sonra güneş kremi sürülmelidir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Uzmanlar, kimyasal etki gösteren güneş kremlerinin hiçbir ürün kullanılmamış temiz cilt üzerine uygulanmasını önermektedir.
La Roche-Posay Güneş Kremi Sıkça Sorulan Sorular
%4 indirimle La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Renkli 50 Faktör Güneş Kremi 50 ml 360TL'ye, %14 indirimle La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control 50 Faktör Renkli Güneş Kremi 50 ml 418TL'ye sahip olabilirsiniz.
Yüz ve vücut için kullanabileceğiniz bie güneş kremi arıyorsanız tercihinizi PROCSIN güneş kreminden yana kullanabilirsiniz. Tüm cilt tiplerinin tercih edebileceği bu krem güneş koruma özelliğinin yanı sıra yüksek emilim özelliği sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmadan yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırıyor.
Çoğu güneş kreminin kutusunun üzerinde, paketi açılmadığı takdirde geçerli son kullanma tarihi yazmaktadır. Paketi açılmış güneş kremleri, açık hava ile temas ettiğinden bozulma süreleri kısalır. Güneş kremlerinin kullanım süresinin dokuz ila on iki ay ile kısıtlanması önerilir.
Güneşten koruyucuların UV'ye maruz kalan tüm alanlara yeterli kalınlıkta, katman oluşturacak şekilde ovalamadan uygulanması gerekir. İdeal olarak kremler 2 mg/cm2 sürülmelidir. Bu miktar sadece yüz dikkate alındığında kabaca 1/3 çay kaşığı veya elinizin işaret ve orta parmağı boyunca miktar kadardır.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Evden çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucuları sürmek gün içinde korumaya da yol açacaktır. Gün içinde 2-3 saatte bir sürülen güneş koruyucu yenilenmelidir. Duşa girdikten sonra ya da yüzdükten sonra da güneş koruyucuyu tekrarlamak cildi sağlıklı tutmak için önemlidir.
Güneş koruyucu kışın da kullanılmalıdır. Yazın cildimize sürdüğümüz kadar çok faktörlü olmasa da en azından 30 faktörlü losyon kullanmalı ve tenimizin sağlığını korumalıyız. Birçoğumuz yazın güneş koruyucu kullanıp, kışın hepsini rafa kaldırırız. Ancak güneş koruyucular kışın da kullanılır.
En az 15 koruma faktörü olan kremleri seçmelisiniz; çünkü 15 koruma faktörü güneş ışınlarının yüzde 93'ünü filtreliyor. 30 veya 50 koruma faktörlü kremler de beyaz tenliler için öneriliyor.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Esmerler için güneş kremi kaç faktör olmalı? Güneşin zararlı UV ışınlarının neden olduğu cilt hasarı ve kanser riskini en aza indirmek için esmerler de yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmalıdır. Genel olarak en az SPF 30 olan bir güneş kremi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri