Çift aşamalı temizlikte ilk adım yağ bazlı temizleyici olurken ikinci aşama su bazlı bir yüz yıkama jeli seçmektir. Cildinize en uygun su bazlı yüz yıkama jeline karar verdikten sonra tüm makyaj ve güneş kremi kalıntılarından arınmış olursunuz.
Güneş kremi nasıl temizlenir sorusu ise gün sonunda yapılan rutin bir cilt temizliği şeklinde yanıtlanabilir. Cilt yapısına uygun temizleme jelleri, tonik ve nemlendiricilerin kullanımı ile cilt etkili bir şekilde temizlenebilir.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
İkinci bir temizlik aynı zamanda gece uyguladığımız bakımların da cildimize iyice nüfuz etmesini ve en iyi etkiyi sağlamasının en iyi yoludur.
İlgili 39 soru bulundu
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın. Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız. Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Uzman Dr. Onur Çapkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güneş koruyucular güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülmeli 2-3 saate bir tekrarlanmalıdır.
Güneş koruyucu kremler, en son dışarı çıkmadan 15 dakika önce, diğer kremlerle arasında en az 5 dakika beklenerek sürülmelidir.
UVB ışınlarından korunmadığın sürece cildinde yanıklar oluşabilir, cildin soyulabilir. Bu ışınlar en yoğun 10:00-15:00 arasında belirgin olurlar, bu saatler arasında güneş kremi sürmeden dışarı çıktığında cildinde leke oluşumu veya var olan lekelerin koyulaştığını gözlemleyebilirsin.
MAKSİMUM 3 SAAT ETKİLİ
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Güneşe çıktıktan sonra bir kat daha sürün. Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur.
Leke giderici güneş kremi ürünleri, güneşin ışınlarına maruz kalmadan cildinizi korurken aynı zamanda lekelerin görünümünü azaltır ve cildinizin daha pürüzsüz ve eşit tonlu görünmesine yardımcı olur.
Güneş koruyucu kullanımı, göz çevresi kırışıklığını engellemede en önemli yöntem. Güneş koruyucuları bu yüzden mutlaka göz çevresi dahil tüm göz etrafına uygulamalıyız.
Cilt temizliği sabah ve akşam günde 2 defa yapılmalıdır. Cildinizi, suyla yıkandıktan sonra yüz temizleme ürünüyle 1 dakika boyunca hafif masaj yaparak temizleyin ve iyice durulayın. Günlük olarak güneş koruyucu kullanıyorsanız ya da makyaj yapıyorsanız cilt temizliği daha önemli hale gelir.
Güneş ışınlarının ciltte geçici ve kalıcı olarak verdiği hasara foto yaşlanma denir. Periyodik aralıklarla kullanılan güneş kremleri ise foto yaşlanmanın önüne geçer. Cildi beslediği için kırışıklıkları giderir ve cildin sarkmasını önler.
Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır. Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir.
Nemlendirici bakım ürünleri ve güneş kreminin birlikte kullanılması durumunda, öncelikle nemlendiricinin kullanılması gerekmektedir. Nemlendirici kullanımı öncesinde yine cilt, tonik ve gül suyu gibi ürünler yardımı ile derinlemesine temizlenir. Temizlik işleminden sonra ise nemlendirici uygulanır.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Güneş kremlerinin ciltte etkisinin görülebilmesi ve cildin kremi emebilmesi için 30 dakika gerekmektedir. Bu sebeple güneş koruyucuları dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmeli ve etkisi 2-3 saatte kaybolduğu için 2-3 saatte bir yenilenmelidir.
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
15 koruma faktörlü bir güneş kreminin UVB ışınlarının %93'ünü, 30 koruma faktörlünün %97'sini, 50 koruma faktörlünün ise %98'ini önlediğini görürüz. Bu da aslında başka bir ifadeyle 15 koruma faktörlü bir ürünün 100 fotondan 7'sinin, 30 koruma faktörlü bir ürünün ise 3'ünün geçmesine izin verdiği anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri