Kısa vadede, güneş ışınları akneleri kuruttuğu için cildi iyileştiriyor gibi görünse de cilt UV ışınlarına maruz kalır. Bu durum cilt doğal bariyerinin kalınlaşmasına sebep olurken sebum akışını da engeller ve gözenekler tıkanır. Bununla beraber siyah nokta problemleri gibi cilt pürüzleri karşımıza çıkar.
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt sağlığı için büyük tehdit olsa da yeteri kadar ve doğru vakitlerde güneşe maruz kalmak, birçok cilt sorununu engelemektedir. Egzama, akne, kepeklenme gibi problemlerin etkileri güneş sayesinde giderilebilmektedir.
Güneşin cildimize olumsuz etkileri
Yazın sıcakla birlikte artan ter salgısı, kuruyan, sertleşen deriden bazen dışarı atamaz kendini ve deri altından deri yüzeyine doğru kabartılı, kırmızı isilik gibi sivilceler oluşur. Bu sivilceleri önlemek için su bazlı hydro ve power mask uygulayarak önlem alabilirsiniz..
Güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak yarardan çok her zaman zarar vericidir. Özellikle sivilceye yatkın kişilerin güneşin altında saatlerce kalması sivilcelerinin daha çok artmasına neden olabilir.
Sıcak havalarda da cilt gözeneklerinin tıkanması nedeniyle sivilceler vücudumuzu ele geçirebiliyor. Aynı zamanda terleme nedeniyle sivilcelerde artışta oluyor.
İlgili 41 soru bulundu
11- Çok terleyince akne çıkar: Burada da aynı şey sözkonusudur, her çok terleyen kişide akne çıkmaz. Ancak çok fazla spor yapılınca, sıcaklık ve terlemenin etkisiyle ciltte yağlanma artabilir. Bazı kişilerde bu yağlanma akneye yol açabilir.
Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme ( kaşıntı nedeni ile ) özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur. Yine sıcak havalarda ter bezlerinin tıkanması ve terin vücut dışına atılamaması sonucu isilik adı verilen durum ortaya çıkar.
Güneşin yaydığı UVB ışınları iltihap önleyici, iyotlu deniz suyunun da kurutucu etkisi vardır. Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor.
Sivilce Üzerine Güneş Kremi Sürülür Mü? Sivilcenin üzerine güneş kremi sürülmesi önerilir. Akne güneşten gelen ışın ve ısıya maruz kaldığında daha da alevlendiği gibi cildi tahriş edebilir. Güneş kremi cilde doğrudan gelen zararlı ışınları ve ısıyı engeller.
Zaten sivilcenin sebebi vucuddaki ciltte biriken yağ oranını (cilde yağ illa ki birikerek gelmelidir) dengeleyecek yeterli sıvı alınmamış olmasıdır. Yani az su içmekten kaynaklı bir cilt problemidir sivilce.
Dermatoloji(Cildiye) Uzmanı Doç. Dr. Zennure Takcı, pandemi sürecinde online eğitim alan öğrencileri uyararak, "Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ekranları, cildin bakteriyel dengesini bozarak akne oluşumunu tetikliyor.
Yüzü sık yıkamanın sivilcelerin azalmasında çözüm olmadığını dile getiren Şentürk, şöyle konuştu: "Yüzü sık yıkamak sivilcelerin azalması anlamına gelmez, aksine çok sık yıkamak cildin kurumasına neden olur. Deri bunu dengelemek için daha fazla yağ üreterek bazen sivilcelerin artmasına neden olabilir.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Bunun nedeni ise kuru cildin yağ üretimini artırması ve artan yağ üretiminin de sivilce oluşumuna neden olabilmesidir8.
Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisi olan sivilce (akne vulgaris), genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakır. Derinin yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride kırmızı sivilce, kist, siyah nokta şeklinde kendini gösterir.
4 ile 6 yıl kadar devam etmektedir. Bazı durumlarda 40 yaşlara kadar sürebilmektedir. Ciltte görülen hafif aknelerde uzman doktorların vereceği kişiye en uygun ürün ile geçmesi mümkündür. Akne tedavisi görülen kişilerin doktorlarının kontrolünde beslenmeleri, vitamin almalı ve daha çok balık tüketilmelidir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Genellikle iltihaplı sivilceler kendiliğinden kuruyarak geçme eğilimde olurlar. Alındaki küçük ve renksiz sivilceler ise aşırı yağlanma ve sağlıksız beslenmekten dolayı kaynaklanabilir. Fast food yemek, yeterli su içmemek ve uykusuz kalmak alındaki minik sivilcelere neden olabiliyor.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Yaz aylarında sivilceler neden artar? Bilindiği gibi yaz aylarında daha fazla terleriz. Kişilerin yüzde 15'inde sivilce artmasının nedeni de terlemedir. Bunun dışında güneş ışınları genelde sivilceleri iyileştirse de zaman zaman yağ bezlerinin ürettiği yağ miktarını çoğaltarak sivilce artışına neden olabilir.
Yüzümüzü yıkadıktan sonra kurulamanın ya da kurulamamanın akne ile bilinen hiçbir alakası yoktur. Su, deri üzerinden son derece hızlı bir şekilde (deniz seviyesinde ve 25 santigrat derecede yaklaşık 45 saniye-1.5 dakikada) buharlaşır. Bu sebeple akneye sebep olacak bir yapısı yoktur.
Havuz içerisinde bulunan klor cildi kurutucu etkiye sahiptir ve böylece sivilceleriniz kurumaya başlar ve zaman içinde söner.
Güneşin yıpratıcı etkilerine karşı güneş kremini sadece sahillerde değil dışarıda olduğunuz her zaman kullanın. Salisilik asit, benzoil peroksit ve kükürt gibi aktif maddeler içeren ürünler sivilcelerin cildinizdeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Nemli bir cilt sağlıklı cildin önemli adımlarından biridir.
Birçoğumuzun soğuk havalarda daha fazla sivilce problemi yaşamasının en büyük nedeni ise kışın azalan neme bağlı kuru havadır. Bu sivilceye neden olur çünkü uygun nem olmadan cildimiz, tahrişe çok daha fazla açıktır ve bu iltihaba davetiye demektir.
Stres Sivilceleri Nerde Çıkar? Stres sivilceleri en çok burun ve alın bölgesinde çıkıyor. Bu bölgedeki aşırı sebum artışı cildini yağlandırabilir ve gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Düzenli cilt bakımı yapmadığında ve cildini arındırmadığında stres sivilcelerinin çıkması için uygun ortamı yaratmış bulunuyorsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri