Güneş sonrası kuruyan, yıpranan cildinizi nemlendirmek önemlidir. Bunun için güneş sonrası kremleri yoğun nemlendirme etkili olur. Nemlendirici krem, aloe vera jel, C vitamini serumu gibi içerikleri cildi onarmaya ve tazelemeye yardımcı olan ürünler kullanılır.
Güneş yağı, güneş spreyi ya da güneş kremi cildi fazla UV ışınlarından korurken güneş sonrası bakım ürünleri güneşlendikten sonra gerilen ve hassaslaşan cildi serinletir ve yatıştırır.
Güneş yanıklarında günde bir kaç defa 10-15 dakika süre ile soğuk kompres uygulanmalıdır. Soğuk su ile ıslatılmış bez ya da havluyu yanık bölgesine uygulayın.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
İlgili 38 soru bulundu
Güneş yanığı durumunda, cildin yeterince soğutulması önemlidir. Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır.
Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir. Aşırı seviyede ve / veya birden fazla güneş yanığı varlığı, cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açar.
Güneş sonrası kuruyan, yıpranan cildinizi nemlendirmek önemlidir. Bunun için güneş sonrası kremleri yoğun nemlendirme etkili olur. Nemlendirici krem, aloe vera jel, C vitamini serumu gibi içerikleri cildi onarmaya ve tazelemeye yardımcı olan ürünler kullanılır.
Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Neyse ki, Bepanthol güneş yanığı kremi gibi özel ürünler, güneş yanığına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek cildimizi rahatlatır ve iyileşmesine yardımcı olur. Bepanthol güneş yanığı kremi, özel formülü sayesinde güneş yanığına neden olan semptomları hafifletir ve cildinizi yatıştırır.
Özellikleri Güneşlenme sonrasında güneş ışınları sebebiyle gerginleşen cildi serinletir ve rahatlatır. Cildi nemlendirir, elastikiyetini korur ve içeriğindeki shea yağıyla cilde yoğun koruma sağlar. %70 aloe vera içerir. Kullanım şekli Güneşlenme sonrasında tüm cilde uygulanabilir.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
NIVEA'nın güneş yanığına karşı etkili ürünleri içerisinden cildinizin ihtiyaç duyduğu koruyuculuğa sahip olanı seçerek kullanabilirsiniz. Düşük, orta, yüksek ya da çok yüksek koruma faktörlerine sahip ürünler arasından seçtiğinizi güneşe çıkmadan önce cildinize uygulamalısınız.
Nemlendiricilerin amacı cilde nüfus ederek nem dengesi oluşturmak, güneş kremlerinin amacı ise cildin üstünde bir bariyer oluşturarak zararlı ışınlardan korumaktır. Bu yüzden öncelikli nemlendirici ürünler cilde sürülmeli 10-20 dakikalık bekleme süresinin ardındansa güneş kremi cilde yayılmalıdır.
Kullanmadan önce çalkalayın, güneşlenme sonrasında ve duş /banyo sonrası vücut ve yüze masaj yaparak uygulanır. Dilenen sıklıkta, günlük kullanıma uygundur. Deniz tatiliniz bittikten sonra da günlük nemlendirici olarak kullanılabilir.
Kuru ciltlilerin en sık sorduğu soruların başında ise “Güneş kremi cildi nemlendirir mi?” geliyor. Güneş kremini cilt bakım rutininin son adımında uygulamak gerektiği için kuru ciltlerin nemlendirme ihtiyacını gidermek zaman zaman zor olabiliyor. Bu yüzden de nemlendirme özelliği olan güneş kremleri kurtarıcı oluyor.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek. Güneş kreminizi evden çıkmadan en az 15-20 dk önce sürmüş olmaya çalışın ve üzerine makyaj yapacaksanız, filtrelerin oturup aktifleşmesi için sürdükten hemen sonra değil iyice emildikten sonra makyajınızı uygulayın.
En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır. Özellikle güneş altında yüzen ve yoğun spor yapan kişilerin güneşten koruyucu kremleri daha sık aralıklarla sürmeleri gerekiyor.
Güneş kremi ve losyonu arasındaki fark
Ayrıca da yağ bazlıdır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa losyon, kuru cildiniz varsa da krem formundaki güneş koruyucuları tercih edebilirsiniz. Losyon mu krem mi konusunda ise seçim tamamen size ve cildinizin tipine kalmış.
Özellikle yumurta beyazı, fıstık ezmesi, vazelin ya da sirke kullanımından kaçının. Yukarıdaki uygulamalar cildinizi rahatlatsa da yanığın ciddiyetine göre ağrılar 4-5 gün sürebilir ve daha sonra cildiniz soyulabilir.
Hiperisin, izohiperisin, hiperozit, rutin, kersetin açısındaz zengindir. Yara, yanık iyileştirmeye. iz gidermeye, kırışıklık gidermeye yarımdcı olur. Gece bakım formülasyonlarında yer alır.
Kararmış olan bölgeye E vitamini yağı ile masaj yapıp bir saat beklemek yeterli olacaktır. Ardından durulama işlemi yapılabilir. Bu işlem hafta içerisinde üç defa uygulanmalıdır. - Elma Sirkesi: Elma sirkesi, içerisinde yer alan asitler ile ciltteki kararmaların açılmasına yardımcı olmaktadır.
Güneş yanığının ciddiyeti ne olursa olsun güneşe çıkmayın (hiç çıkmayın!) ve gölgede kalın. Dehidrasyonla mücadele etmek için bol su için. Güneşten yanmış bölgelere yatıştırıcı güneş sonrası kremler uygulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri