Güneş sütü cilde kolayca yayılırken, güneş kremi biraz daha kalın bir tabaka oluşturabilir. Koruma Faktörü (SPF): Her ikisi de UV koruması sağlar, ancak genellikle güneş kremleri daha yüksek SPF değerlerine sahiptir.
cilt yapısına bağlı olarak tercih yapılması gereken. süt daha yağlı yapıda (kuru ciltlere uygun) krem ise hafif olduğundan yağlı ciltler daha rahat kullanabilir. koruma anlamında farkları yoktur.
Güneş kremi ile benzer bir işleve sahip olan güneş sütü cildi güneşten gelen zararlı UVB ve UVA ışınlarına karşı korur. Vücut ve yüz için ayrı şekillerde kullanabileceğiniz güneş sütü güneş kreminden sonra uygulanmalıdır.
Cildinize konfor, yumuşaklık ve yoğun nem kazandıran, UVA/UVB ışınlarına karşı koruyucu süt! 50+ koruma faktörlü güneşe karşı koruyucu süt, çok yüksek seviyedeki koruma özelliği ile cildinizi UVA/UVB ışınlarına karşı ekili bir şekilde korur. Cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir.
İçeriğindeki havuç özleri ile cilde hızlı ve yoğun bir bronzluk verir. E vitamini ve nemlendirici yağ kompleks ile cilde yoğun bakım yaparken ipeksi bir görünüm kazandırır. Yüze direkt püskürtmekten ve solumaktan kaçının.
İlgili 45 soru bulundu
Ciltteki ölü derilerin temizlenmesi ve gözeneklerin açık hale getirilmesi bronzlaşma hızını arttırmaktadır. Düzenli cilt bakımı yapan bireylerin daha hızlı bronzlaştığı görülmektedir. Hızlı bronzlaşmak için zeytinyağı, kahve, limon ve kakao yağı gibi doğal ürünler kullanılabilmektedir.
Özetle, güneş koruyucu stickler ve kremler arasında bazı farklar vardır ve hangi ürünün sizin için daha uygun olduğuna karar vermek için cilt tipiniz, faaliyetleriniz ve tercihleriniz göz önünde bulundurulmalıdır. Stickler, seyahatler için daha uygun olabilirken, kremler daha günlük kullanıma daha uygundur.
Güneş sütleri hafif bir formüle sahiptir. Güneş kremlerindeki yoğun yapının aksine güneş sütleri günlük olarak kullanılabilecek ince bir yapıya sahiptir. Güneş sütleri aynı zamanda vücut sütü ile aynı şekilde cildi nemlendirici bir etkiye de sahiptir.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Güneş kremi ve losyonu arasındaki fark
Ayrıca da yağ bazlıdır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa losyon, kuru cildiniz varsa da krem formundaki güneş koruyucuları tercih edebilirsiniz. Losyon mu krem mi konusunda ise seçim tamamen size ve cildinizin tipine kalmış.
Güneşe maruz kalan cildi yumuşatır, pürüzsüzleştirir ve cildin esnekliğini korur. Güneşin neden olduğu pigmentasyon lekelerine ve erken yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlar. 6saate kadar su ve tere karşı dayanıklılığını sürdürür, kuma dayanıklıdır. Kolay uygulanır, yağ içermez, beyaz kalıntı bırakmaz.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
NIVEA Koruma & Nem Güneş Losyonu GKF 50+ 200 ml UVA / UVB ışınlarına, güneş yanığına ve erken cilt yaşlanmasına karşı anında koruma sağlar. 48 saat cildi nemlendirmenin yanı sıra nem kaybını önler. Bakım yapan, suya dayanıklı formülü, cildin doğal savunma sistemi olan Mikrobiyom dengesi ile uyumlu çalışır.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Cildimizi ayrıca güneş kaynaklı dehidrasyon, lekeler ve kararmalara karşı da koruyan ürün, düzenli kullanımda ise yüzümüzü pürüzsüz, genç ve aydınlık bir görünüme kavuşturuyor.
Suya dayanıklı yapısı ve yoğun nem nemlendirme özelliği ile cildinizin UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olması için geliştirdiğimiz bir güneş koruyucu cilt bakım ürünüdür. İçeriğindeki Çinko ve leke önlemeye yardımcı aktiflerin sayesinde ciltte leke oluşumuna yönelik bakıma destek olmayı amaçlamaktadır.
Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF'dir. Ancak sizler daha güçlü bir koruma için daha yüksek, biraz bronzlaşmak için ise daha düşük koruma faktörünü tercih edebilirsiniz.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Güneş kremlerine tavsiye olarak; Hamilton Everyday Face Spf50+ Yüz için Güneş Koruyucu Krem, Heliocare Ultra Protection Gel, La Roche Posay Anthelios Anti Shine gibi ürünler verilebilir.
Güneş Sütü Sıkça Sorulan Sorular
%26 indirimle Caudalie Milky Sun Kırışıklık Karşıtı Spf 30 150 ml Güneş Koruyucu Sprey 461 TL'ye, %5 indirimle Lierac Sunissime 30 Faktör Sprey Güneş Sütü 150 ml 369 TL'ye, %25 indirimle Herbaderm 200 ml SPF 50+ Çocuk Güneş Sütü 149 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Evden çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucuları sürmek gün içinde korumaya da yol açacaktır. Gün içinde 2-3 saatte bir sürülen güneş koruyucu yenilenmelidir. Duşa girdikten sonra ya da yüzdükten sonra da güneş koruyucuyu tekrarlamak cildi sağlıklı tutmak için önemlidir.
Güneş kremleri , direkt güneş ışığı altında kalan cilt bölgesi üzerinde koruyucu bir katmanın oluşmasını sağlar. Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce, yeterli miktarlarda sürülmesi, dâhil olduğu koruyuculuk etkisini göstermesi için yeterli olacaktır.
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri