Cildi yatıştırmak için aloa vera içeren nemlendiriciler sürün. Yatıştırıcı etkisi bulunan aloa veradan nemlendirici krem veya jeli cildinizin yanan bölgesine hafifçe yedirin. Aloa vera kaşıntıyı ve acıyı yatıştırmaya yardımcı olurken, serinlik etkisi yaratır ve iyileşimeyi de hızlandırabilir.
Soğuk su ile ıslatılmış steril bezler ile kompres yapmak rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca serin su ile duş alabilirsiniz. Yanık olan bölgeye cilt tipinize uygun ve mümkünse alkol içermeyen nemlendirici krem sürün. Etkili bir tedavi için dermatoloji uzmanına da başvurabilirsiniz.
Güneş sonrası kuruyan, yıpranan cildinizi nemlendirmek önemlidir. Bunun için güneş sonrası kremleri yoğun nemlendirme etkili olur. Nemlendirici krem, aloe vera jel, C vitamini serumu gibi içerikleri cildi onarmaya ve tazelemeye yardımcı olan ürünler kullanılır.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
İlgili 15 soru bulundu
Hiperisin, izohiperisin, hiperozit, rutin, kersetin açısındaz zengindir. Yara, yanık iyileştirmeye. iz gidermeye, kırışıklık gidermeye yarımdcı olur. Gece bakım formülasyonlarında yer alır.
Beyaz tenli olan kişiler güneş yanıklarına ve güneşin zararlı etkilerine karşı son derece hassastır. Narin ciltler için etkili bir koruma sağlayan Arko güneş koruyucular, güneş yanıklarına ve lekelere engel olduğu için sıklıkla kullanılır.
Güneş yanığını ve yarattığı ağrıyı en hızlı şekilde geçirmeye yardımcı olacak yöntem soğuk su kompresidir. Yanık bölgeye soğuk suya batırılan havlunun uygulanması ağrıyı hafifletir, cildi rahatlatır. Bunun yanında bol bol ek sıvı takviyesi alınarak yanık kaynaklı su kaybı önlenmelidir.
Neyse ki, Bepanthol güneş yanığı kremi gibi özel ürünler, güneş yanığına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek cildimizi rahatlatır ve iyileşmesine yardımcı olur. Bepanthol güneş yanığı kremi, özel formülü sayesinde güneş yanığına neden olan semptomları hafifletir ve cildinizi yatıştırır.
Merhabalar, madecassol krem 1. ve 2. derece cilt yanıklarında kullanılan bir kremdir. Cilt yanıklarından sonra ciltte oluşabilecek hasarları iyileştirmek amacıyla kullanılır. Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
NIVEA'nın güneş yanığına karşı etkili ürünleri içerisinden cildinizin ihtiyaç duyduğu koruyuculuğa sahip olanı seçerek kullanabilirsiniz. Düşük, orta, yüksek ya da çok yüksek koruma faktörlerine sahip ürünler arasından seçtiğinizi güneşe çıkmadan önce cildinize uygulamalısınız.
Dehidrasyonla mücadele etmek için bol su için. Güneşten yanmış bölgelere yatıştırıcı güneş sonrası kremler uygulayın. Yanmış bölgeyi soğuk su ile ferahlatın.
Dolayısıyla güneş yanığından korunmak için alınan tedbirler, cilt soyulmasını da engelleyecektir. Buna ek olarak, her duştan sonra ve gün içinde sık aralıklarla nemlendirici kremlerin kullanılması ve bol su içilmesi cilt soyulmasının önlenmesine yardımcı olabilir.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir.
Yukarıdakilerin dışında uygulayacağınız yöntemler iyileşmeyi geciktirebilir ya da enfeksiyona yol açabilir. Özellikle yumurta beyazı, fıstık ezmesi, vazelin ya da sirke kullanımından kaçının.
Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir. Aşırı seviyede ve / veya birden fazla güneş yanığı varlığı, cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açar.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Sudocrem cildin korunma kapasitesini destekler, cildi korur ve sakinleştirir. Çocuk bezlerinin neden olduğu kızarıklığı ve tahrişi önlemeye yardım eder. Cildinizi pürüzsüz ve yumuşak yapmaya yardımcı olur. Güneş yanıklarında ve küçük yaralanmalarda iyileşmeye yardımcı olur.
Bepanthol yara izi kremi güneş yanığı, kesik, sıyrık ve çatlamış deri gibi minör yaralar için oldukça hızlı bir iyileşme sağlar. Bu nedenlerle oluşabilecek yara izlerini engeller. Bu tür şikayetler için Bepanthol anti-scar jel çeşidini de deneyebilirsiniz.
Özellikle kantaron yağı güneş yanığı durumlarına iyi gelirken egzama, sedef gibi cilt rahatsızlıklarında da insanları kaşıntıdan kurtarabilir. Tıpkı kantaron yağı gibi yanıklara uygulanmasında sakınca olmayan Hindistan cevizi yağı, besleyici bir yağdır.
Hafif güneş yanıkları genellikle kızarıklık ile başlar ve 3 ila 5 gün arasında herhangi bir zamanda geçebilen hafif ağrılarla seyreder. Cildiniz yenilenirken, birkaç gün içinde soyulabilir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
Havacıva otu, zeytinyağı ile merhem haline getirilerek yanıklara sürülür. Zeytinyağını, biraz tentürdiyotla karıştırarak eczanelerde satılanlardan çok daha ucuz ve sağlıklı bir güneş yağı elde edilebilinir. Güneşte uzun süre kalmaktan oluşan cilt kuruluğu için, zeytinyağı sürülmelidir.
Kas ağrılarını yatıştırır. Güneş yanığını iyileştirmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri