Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar. Mutfağınıza lake dolap seçecekseniz, mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar Güneş ışınlarına maruz kaldığını tespit etmelisiniz. Yaz ayları için Güneş ışınlarını kesebilecek tül veya perde kullanmanız gerekebilir.
Dolapların iç yüzeylerini temizlemek için, sirke-karbonat karışımı veya yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanarak silinmelidir. Ardından dolaplar havalandırılarak kurumaya bırakılmalıdır. Dolapları dezenfekte etmek için, beyaz sirke ile su karışımını kullanarak dolap yüzeylerini silinmelidir.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Lake kapaklara sahip mutfak dolapları mutfak dekorasyonlarında en çok tercih edilen konumdadır. İstenilen renklerde elde edilebildiği için dekorasyonunuzun rengine kolaylıkla uyum sağlar. Lakenin cilalanma aşamasında ne kadar kaliteli bir lak kullanılmışsa ve ne kadar çok kat atılmışsa sararma riski de o kadar azalır.
Evet, akrilik dolaplar en uzun ömürlü mutfak dolaplarıdır. Bu özelliğini kaplamasının kalitesinden almaktadır. Yüzeyinde ayrıca bir koruyucu malzeme bulundurması sebebiyle sararmaz ve solmaz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Beyaz mutfak dolaplarının sararması kapak çeşidine gere değişiklik gösterebilir. Parlak kapaklar mat kapaklara oranla daha erken sararma yapabilir. Tabi burada mekanın durumuda çok önemlidir. Sürekli güneş gören kapaklar güneş görmeyen kapaklara oranla daha erken sararma yapar.
Akrilik kapaklar kullanılmaya başlanmasından yıllar sonra bile ilk gün ki renk tonlarını korur. Sararma ve renk solması yapmaz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
2) Bulaşık Deterjanı – Sirke Karışımı Kullanın
Özellikle yaygın bir malzeme ahşaptan üretilen ahşap mutfak dolabı nasıl temizlenir diyenler de deterjan sirke karışımını kullanabilirler. Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Tabi ki beyaz sabun ile Sıcak su ile yeteri kadar rendelenmiş beyaz sabunu eritip, mutfak dolaplarınızı silin ve durulayın, hiç kurulamaya bile gerek kalmadan dolaplarınız pırıl pırıl olacak✨✨✨ 10 günde bir 10 dakikanızı ayırıp bu şekilde temizlerseniz hem dolaplarınız her daim tertemiz kalacak hem de yapışıp kalan ...
BULAŞIK TABLETİ İLE MUTFAK DOLAPLARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ? 1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri