Güney Kore'de hayat, yaşam standartları ile doğru orantılı olarak pahalılık göstermektedir. GQ dergisinin 2022 verilerine göre Güney Kore en pahalı ülkeler listesinde dünyada 20. sırada, Asya ülkeleri arasında ise 4. sırada yer alırken; Türkiye aynı listede 102. sırada yer almaktadır.
Japonya ve Singapur ile kıyaslandığında daha ucuz olduğu söylenebilir. Seul, ülkede yaşamanın en maliyetli olduğu şehirlerden biridir. Incheon, Jeju Adası ve Busan da yaşam maliyetlerinin fazla olduğu yerlerdir. Güney Kore'de yaşayanlar en fazla kira ödemek zorunda kalır.
Nikkei Asia'da hafta içinde çıkan habere göre, Kore'de asgari ücret yüzde 2,5 oranında artarak 2024 yılında saat başına 7,8 dolar (9869 won) olacakmış. Aylık çalışma saat sayısını 209 olarak kabul ediyorlar. Bu durumda aylık asgari ücret 1630 dolar oluyor.
₺ 10.673, son 72 saat içindeki Türkiye kalkışlı Güney Kore varışlı tek yön uçuş için en iyi fiyat. ₺ 16.571, son 72 saat içinde momondo üzerinden gidiş dönüş Türkiye - Güney Kore uçuşu için bulunan en iyi fiyattır. Türkiye - Güney Kore arası direkt uçuş yok.
Güney Kore'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Karşılıklı olarak vize muafiyeti uygulanmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Asya kıtasındaki en gelişmiş ülkelerden biri olan Güney Kore'de Türk lirası değerli. Güney Kore'nin para birimi KRW kısaltmasıyla bilinen Güney Kore wonu. 2024 şubat itibarıyla 1 Güney Kore wonu 0,023 TL değerinde.
Güney Kore'de iş imkanları oldukça çeşitlidir. İngilizce içerik geliştirme, satış ve pazarlama, halkla ilişkiler, yazılım mühendisliği, proje yöneticiliği, doktorluk ve İngilizce öğretmenliği Güney Kore'de iş fırsatlarının en fazla olduğu meslek grupları olmaktadır.
Güney Kore toplam dış ticaret hacmi 2021 yılında 1.259 milyar dolar olup; 2022 yılında ise 1.415 milyar dolar olmuştur. Güney Kore Cumhuriyeti, dış ticaretimizde oransal olarak en çok açık verdiğimiz ülkelerden biridir.
Ülke ekonomisi büyük ölçüde ihracata dayandırmaktadır. Özellikle elektronik, endüstri, otomotiv endüstrisi, gemi yapımı, makina endüstrisi, petrokimya gibi sektörlerde alanında en güçlüsü olma yolunda ilerlemektedir.
Güney Kore dünyanın en büyük ekonomik güçleri arasında 11.sırada, Asya'da ise 4.sırada gösterilmektedir. Ayrıca dünyanın en fakir ülkelerinden biri konumundayken, sadece bir nesilde gelişmiş bir ülke haline gelmesiyle adından söz ettirir.
Güney Kore ekonomisi, nominal olarak dünyanın 11. büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından 13. büyük ekonomisi olup Asya'nın da dördüncü büyük ekonomisidir. Güney Kore karma bir ekonomi olup ülke ekonomisine chaebol denilen aile konglomeratları hakimdir.
Küresel ekonomideki dalgalı süreç birçok ülkenin para birimlerinin değerini hiç olmadığı kadar etkiliyor. Dünyanın en değerli para birimlerini inceleyen B2Press'in araştırmasına göre, ilk sırada Kuveyt dinarı son sırada ise İran riyali yer alırken, Türk Lirası 193 ülke arasında 38'inci sırada bulunuyor.
Özellikle Euro kullanılan gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi Almanya, Hollanda ve Fransa ile kıyaslandığında, Türk Lirası'nın değer kaybı daha da belirginleşiyor. Ancak, Türk Lirasının hala değerli olduğu bazı Avrupa ülkeleri var. Bu ülkeler arasında Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Ukrayna sayılabilir.
Güney Kore vatandaşlığının sonradan kazanmak için ülkede 5 yıl boyunca ikamet edilmesi gerekiyor. Güney Kore vatandaşı ile 2 yıl evli olanlar 2 yıl ikamet ettikleri takdirde vatandaşlık başvurusu yapabilirler. 3 yıldan daha fazla evli kalanların ise 1 yıl Kore'de yaşaması yeterli oluyor.
Türk vatandaşları Kore'ye turistik amaçlı yapacakları 90 günden kısa ziyaretler için vize uygulamasından muaftır. Fakat, Kore'ye giriş yapabilmek ve karantina uygulamasından muaf olmak için K-ETA ve Q-CODE sistemlerine kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri