Türk vatandaşları için vize zorunluluğu bulunmayan Güney Kore'ye hava yolu ile ulaşmak mümkün.
Güney Kore'ye gidecek olan Türki vatandaşlarından Yeşil, Bordo, Gri ya da Siyah pasaportu olan kişilerden 180 gün içinde 90 gün süre için olmak kaydı ile vize istenmez. Eğer 90 günden daha uzun kalınacaksa da Güney Kore'ye gitmek için uzun süreli bir D vize başvurusu yapmak gerekir.
Güney Kore'ye gidecek olan Türk vatandaşlarından Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ve Siyah (Diplomatik) pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 gün süre için vize almalarına gerek yoktur. 90 günden uzun kalacak olanların ise Güney Kore için uzun süreli D vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Güney Kore için 90 güne kadar olan ziyaretlerde Türk vatandaşların vize almasına gerek yoktur. 90 günden uzun süreli ziyaretler için vize prosedürlerini yerine getirmek gerekmektedir. Bunun için de öncelikle Güney Kore vize başvurusu için vize türüne göre Online Vize Başvuru Formu doldurularak iletilmelidir.
Güney Kore Havaalanları
₺ 9.537, son 72 saat içinde tek yönlü Türkiye - Güney Kore uçuşu için bulunan en iyi fiyat. ₺ 465.643, son 72 saat içinde momondo üzerinden gidiş dönüş Türkiye - Güney Kore uçuşu için bulunan en iyi fiyattır.
İlgili 20 soru bulundu
Güney Kore'deki yaşam standartları ve Güney Kore ekonomisi diğer Asya ülkelerine göre daha avantajlıdır. Ancak Türkiye ile kıyaslandığında, Güney Kore'nin yaşam maliyetleri daha yüksektir. Özellikle başkent Seul'da yaşamanın maliyeti oldukça yüksektir.
Güney Kore için Vize
Vize almak için gerekli ve doğru belgelere sahip olmak çok önemli. Vize prosedürü kolay değil fakat malesef zorunludur!
Evrakların tam ve doğru olarak teslim edilip vize işlemleri sırasında herhangi özel bir durum olmayarak vize işlem sonucunun olumlu olması halinde Güney Kore için çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür. Bu nedenle seyahat planlamanızı yaparken en az 1 ay öncesinde vize başvurunuzu yapmış olmanız tavsiye olunur.
Güney Kore'de hayat, yaşam standartları ile doğru orantılı olarak pahalılık göstermektedir. GQ dergisinin 2022 verilerine göre Güney Kore en pahalı ülkeler listesinde dünyada 20. sırada, Asya ülkeleri arasında ise 4. sırada yer alırken; Türkiye aynı listede 102. sırada yer almaktadır.
Güney Kore vizesi 2022 yılı ücreti ne kadardır? Güney Kore vizesi 2022 yılı ücreti yetişkin veya çocuk fark etmeksizin her yaş bireyler için 160 Dolar olarak belirlenmiştir. (Seyahat poliçesi fiyatları dahil değildir.)
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Güney Kore Vatandaşlık Veriyor Mu? Güney Kore, gerekli kriterleri sağlayan yabancı uyruklu kişilere vatandaşlık vermektedir.
F-4 vizesi ile kökenlerinde Kore kültürünü barındıran kişilere Güney Kore kalıcı oturma izni verilmektedir. Tek girişli ve 2 yıl süreli olan F-4 vizesi hamilleri, Kore'ye giriş yaptıktan sonra 90 gün içinde Kore'deki yerel göçmenlik bürosuna oturum kartı için başvuru yapmalıdır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Bu anlamda da Güney Kore iş imkanları adına geniş bir yelpaze bulunduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Güney Kore'de en popüler iş kolları arasında bilişim teknolojileri, otomotiv endüstrisi, kimya, sağlık hizmetleri, turizm ve finans sektörü yer alır. Bu sektörlere yönelik olarak iş pozisyonları her geçen gün artar.
Bu vesile ile Türkiye ve Güney Kore devletleri karşılıklı olarak vize uygulamalarında vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sunmaktadır. TC cumhuriyeti vatandaşları Güney Kore'ye, dostluk ve ortak geçmişe sahip iki ülke insanları olarak, rahatça seyahat edebilmektedir.
Evet, iltica yoluyla Kore G-1 vizesi alınabilir. İltica başvurusunda bulunan kişilerin Güney Kore G-1 vizesi geçerlilik süreleri, mülteci statüsü alıp almadıklarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Mülteci statüsü başvuru sahiplerinin vize geçerliliği 6 ay olarak belirlenmiştir.
Güney Kore, K-ETA ile aslında bir vize uygulaması başlatmış oluyor. K-ETA onayının geçerlilik süresi 2 yıl. Yani onayı aldığınız tarihten itibaren iki yıl boyunca onaylanmış başvurunuz ile Güney Kore'ye seyahat edebiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri