Video günlüğü, video blog veya vlog belli bir zaman aralığı dahilinde ve yine çoğu kez belli bir konuya bağlı olarak video kaydı yöntemi ile blog (günlük) tutulması. Genelde rastlanan vlog türü, kullanıcının video kamera ve webcam karşısına geçmesi ve belli bir konuda her gün bir video kaydı oluşturmasıdır.
Vlog nedir kısaca tanımlayalım. Vlog kelimesi “Video blog” kelimelerinin kısatılmasıdır. Vlog ne demek Türkçe diye soracak olursanız şu şekilde bir tanımlama yapabiliriz; bilgilendirici videolar çekmek ve blog da yayınlamak. Yani video-blog.
Düşüncelerin yazı yerine video ile anlatılması, düzenli ve sistemli bir şekilde videonun kaydedilip paylaşılması. Anlatmak istediklerini düzenli olarak vlog çeken ve bu videoları paylaşan kişiler. Video paylaşım sitesine üye olunup, düzenli ve sürekli bir şekilde vlog çekmeye başlanılır.
Vlogger terimi, video platformlarından video içeriği yaymak için vlog'larını veya videoblog'larını kullanan video blog yazarlarını ifade ediyor. Vlogger, aslında videoblogger'ın kısaltmasıdır, etkinlik vlogging veya video gazeteciliği olarak da tanımlanabilir.
Açılımı “Video Blog” olan Vlog, görselliğin çok fazla ön plana çıktığı modern çağın, dijital platformlarda en çok tercih edilen içerik türü haline gelmeye başladı. Yaşadıklarını, düşüncelerini, anılarını veya deneyimlerini yazı ile değil video ile anlatmak isteyenler vlog çekmeyi tercih ediyor.
İlgili 16 soru bulundu
Günümüzdeki telefonlar, özellikle kamera tarafında ciddi bir gelişim gösterdi. Eğer ki güncel bir orta ya da üst segment akıllı telefon modeline sahipseniz birkaç ekstra araç kullanarak oldukça başarılı vLog çekimleri yapabilirsiniz.
sessiz vlog; kişinin kendi hayatına dair izlenimlerine yer verdiği, günlük hayatta yaptığı aktiviteleri sessiz bir biçimde gösterdiği videoların genel adıdır. bu tür video bloglarında, videoların içerisine kişiyi rahatlatacak, sakin tarzda fon müzikler tercih edilir. böylelikle sessiz vlog izleyen kişilerde rahatlama ...
Vlog çekimi genellikle dışarıda yapılır. Güneş ışınlarının yoğun olduğu ortamlarda karanlık ve aydınlık çekimler yapabilmek için üstün özelliklere sahip bir kamera gerekir. Tüm bu durumlara hazırlıklı olacak şekilde üretilen kameralar, vlog çekme kamerası olarak da bilinir.
Nasıl ki Youtube videoları çekenlere Youtuber, bloglarda yazı kaleme alanlara da Blogger deniyorsa, videolu blog çekenlere de Vlogger denmekte.
Youtube Shorts, kısaca “kısa videolar” anlamına geliyor. Burada yayınlanan videoların standart Youtube videolarından farkı; 60 saniye olması, videolara müzik eklenmesi ve ayrıca video hızında ayarlama yapılabilmesidir. Ayrıca Shorts videolarının dikey formatta yayınlandığını da unutmayalım. Youtube Nedir?
2. Vlog çekimi için en iyi lensler
Çok yönlü RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM lens, vlog'lar için ideal olan geniş bir görüş alanı sunar. Birçok vlogger, sahnenin mümkün olduğu kadar daha geniş bir alanını gösterebilmek için yatak odası ya da mutfak gibi dar alanlarda kullanılabilen geniş açılı lensleri tercih eder.
“Tiktokta video nasıl çekilir?” sorusunun yanıtı aslında çok basit. Anasayfanın alt kısmında yer alan “+” simgesine tıklayarak video çekmeye başlayabilirsin. Ardından karşına pek çok cep telefonunda video çekmek için kullanılan kırmızı, daire şeklinde bir simge çıkacak. Bu simgeye dokunarak videonu çekebilirsin.
Vlogger olmak için öncelikle bu işi gerçek anlamda istemek ve kararlı olmak gerekiyor. Eğer gerçekten bu işte başarılı olmak istiyorsanız, hangi konuda çekim yapacağınızı belirlemelisiniz. Bunların ardından kamera ya da telefondan video çekmeyi, çekilen videoların düzenleme ve paylaşma işlemini yapmayı öğrenmelisiniz.
Vlogger Kit'imiz video konusunda profesyonele dönüşmeniz için gereken tüm takımları size sunuyor. Vlogger ve blogger'lar için ideal fotoğraf makinesi EOS M50'nin içinde olduğu bu kit ile vlog çekimleriniz için ihtiyaç duyduğunuz her şey tek bir kutuda size geliyor.
Blog yazarı; okuyucuları bilgilendirmek ve eğlendirmek amacıyla web sitelerin bloglarında yazı yazan kişilere verilen isimdir. Bilinen, keşfedilen, denenen bir takım şeyleri okuyucu ile paylaşırlar. Farklı konularda makaleleri okuyucuya aktarırlar.
Genelleme yaparsak, günde 1.000 kişinin ziyaret ettiği bir blog, ayda 400-600 TL kazanabilir. Amatör bir ruhla hazırlanan kaliteli blogların çoğu bu düzeyde gelir elde eder. Günde ortalama 3.000 kişinin ziyaret ettiği bir blog ayda 1.500-2.000 TL kazanabilir.
Canon PowerShot G7 X Mark III, dahili 24-100 mm (eşdeğer) f/1,8-2,8 lense sahip cep boyutunda, büyük sensörlü kompakt bir fotoğraf makinesidir. Hem hafif olması hem de büyük bir sensöre sahip olması sayesinde vlogger'lar ve hareket halinde YouTube vlog çekimi için en iyi fotoğraf makinesidir.
Özellikle hareketli sahnelerde titreşimleri çok olumsuz şekilde yansıtan, hava şartlarına tepti gösteren, örneğin yağmur kar vb. kameralar, vlog çekimi için uygun değildir. Bu nedenle özellikle Dışarıda ve hareket halinde çekimlerde özellikle aksiyon kameralar önerilmektedir.
Neredeyse elimizden düşürmediğimiz telefonların kameralarından izlenebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, yanlış okumadınız. Uzmanlar, tüm bilgilerinizi ele geçiren siber saldırganların telefon kameranıza da erişebileceği konusunda uyarıyor.
Aslına bakarsanız, telefon kameraları izleniyor mu sorusunun cevabı hayırdır: Normal koşullar altında, telefon kameraları kimse tarafından izlenmez. Hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın, akıllı telefon üreticileri hem yazılımsal hem de donanımsal önlemlerle kameranın izlenmesini engeller.
Telefonda birden fazla kamera bulunması, farklı işlevlere sahip lenslere sahip olması anlamına gelmektedir. Bu şekilde örneğin derinlik, geniş açı, zoom veya siyah beyaz çekimler için başka bir kamera kullanılmaktadır.
Kamera'yı açın, sonra Video modunu seçin (Kamera modları arasında geçiş yapma konusuna bakın). Kaydı başlatmak için Kayıt Yap düğmesine dokunun veya ses yüksekliği düğmelerinden birine basın. Kayıt sırasında şunları yapabilirsiniz: Hareketsiz fotoğraf çekmek için beyaz Deklanşör düğmesine basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri