Kemalettin Kâmi Kamu (15 Eylül 1901, Bayburt - 6 Mart 1948, Ankara), Gurbet Şairi olarak da tanınan Türk şair ve siyasetçi. Şiirleri okul kitaplarında bulunan ve yurt genelinde tanınan bir şairdir.
Mütareke ve Cumhuriyet dönemi şairleri arasında gösterilen Kemalettin Kamu (1901-1948), Türk şiirinde “ana vatan şairi”, “gurbet şairi” olarak da tanınan bir isimdir. Asıl adı Kemalettin Kâmi Kamu olan sanatçı, babasının memuriyeti sırasında 15 Eylül 1901'de Bayburt'ta doğmuş, çocukluk ve ilk gençlik yıllarını Refahiye ...
Kemalettin Kamu , Türk edebiyatında gurbet şairi olarak bilinmektedir. Şaire bu adını veren şiir ise Gurbet isimli şiirdir. Gurbet şiirinde şair memleketine olan özlemi dile getirmektedir.
Gurbet o kadar acı Ki ne varsa içimde Hepsi bana yabancı Hepsi başka biçimde Ne aşkım ne emelim Yaralanmış bir elim Ben gurbette değilim Gurbet benim içimde Millî Edebiyat ya da diğer adıyla “Memleket Edebiyatı” döneminin önde gelen şairlerinden Kemalettin Kamu, “Gurbet Şairi” olarak tanınmış ve yazdığı içli ...
Gurbet adlı şiiri birçok okur tarafından çok sevilen Kemalettin Kamu, Gurbet Şairi adıyla da bilinir. Bunun dışında Kimsesizlik, Yurda Dönüş ve İrşad adlı şiirleri de en çok bilinen eserleri arasında yer alıyor. Özay Şendir Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı...
İlgili 17 soru bulundu
Gurbet O Kadar Acı ki - Çiğdem Gürdal - Hayatı Güzel Yaşa - TRT Avaz - YouTube.
1901'de dünyaya gelen Kemalettin Kamu, hem anne hem baba tarafından Erzurumludur, Erzurum kültürüyle büyümüştür.
Yöre: Burdur. Kaynak Kişi: Salih Urhan. Derleyen: Salih Urhan.
Gurbet O Kadar Acı ki 😞🎼💌 (Söz: Kemalettin Kamu, Müzik: Yıldırım Gürses, Makam: Uşşak) - YouTube.
Bingöl Çobanları şiiri, Kemalettin Kamu tarafından kaleme alınmış çok önemli bir şiirdir. Bu şiirde doğa ve köy hayatı genellikle konu alır.
Gurbet Hikâyeleri, Refik Halit Karay'ın 1940 yılında yayımlanmış hikâye kitabıdır.
Bunlar; “Yara”, “Eskici”, “Antikacı”, “Testi”, “Fener”, “Zincir”, “Keklik”, “Akrep”, “Köpek”, “Lavrens”, “Fırat”, “Çıban”, “Güneş”, “Hülle”, “İstanbul” ve “Dişçi” adlı hikâyelerdir.
Refik Halit'in “Gurbet Hikâyeleri” sürgünde yaşadığı yılların bir ürünüdür. Gözleme dayalı bu hikâyelerde yazar, taşralı insanın yaşamını, alışkanlıklarını, gelenek ve göreneklerini birçok yönüyle konu edinmiştir. Hikâyelerde sürgündeki bireyin memleketine ve anadiline duyduğu özleme de yer verilmiştir.
Ölüm Şairi: Cahit Sıtkı Tarancı
Yeni'nin önemli temsil- cilerinden olan Sezai Karakoç'un çizgisiyle gelişen ve kendi sanat anlayışını geliştiren Erdem Bayazıt, “Yeni İslamcı Akım” olarak nitelendirilen şiir hare- ketinin içinde kendine has üslubu ile yerini alır.
Millî edebiyatın hece vezni ile şiir yazma ilkesine sadık kalan, onlar gibi arı ve duru bir dille yani yaşayan Türkçeyle şiirler yazan Ahmet Kutsi Tecer, bu şiir hareketlerini değil; başını Faruk Nafiz Çamlıbel'in çektiği “Memleketçi Edebiyat” anlayışını ve duyuş tarzını devam ettiren şiirler kaleme aldı.
Gurbet Türküsü – İlhan Şeşen.
Gurbet Şarkısı Ne Zaman Çıktı? 2009 yılında çıkmıştır.
sözleri turan saydam'a ait olan orhan gencebay bestesidir.
Özdemir Asaf | 360 Derece (Şiir)
İstanbul'da Tevfik Fikret ve Cenap Şahabettin'in şiirleriyle tanışan şair, İrtika ve Malumat dergilerinde "Agah Kemal" takma adıyla Servet-i Fünun'u destekleyen şiirler kaleme aldı.
Gurbet o kadar acı Ki ne varsa içimde Hepsi bana yabancı, Hepsi başka biçimde. Eriyorum gitgide; Elveda her ümide. Gurbet benliğimi de Bitirmiş bir içimde. Ne arzum, ne emelim...
En önemli eserlerinden birisi 1908-1919 yılları arasında yazdığı 14 hikâyeden oluşan 'Memleket Hikâyeleri' dir. Yazarın yurt dışında sürgün hayatında yazdığı 17 öyküden oluşan 'Gurbet Hikâyeleri' adlı eseri de bulunmaktadır.
Refik Halit Karay, Türk hikâyeciliğinin köşe taşlarındandır. Kendine özgü bir sanatçı olan Karay, Memleket Hikâyeleri ve Gurbet Hikâyeleri adlı kitaplarıyla Türk edebiyatında kalıcı olmayı başarmış bir yazardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri