Güvenlik anahtarı, iPhone'unuza bağlayabileceğiniz ve Apple kimliği hesabınıza giriş yaparken kimliğinizi doğrulamak için kullanabileceğiniz küçük bir üçüncü parti donanım aygıtıdır.
Ayarlar > [adınız] > Parola ve Güvenlik'e gidin. Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekebilir. Kurtarma Anahtarı'na dokunun.
iPhone'unuzda oturum açmış bir Apple Kimliğiniz varsa, Güvenlik Kilidi ekranında iPhone'u Sil seçeneğini görebilirsiniz. Bu seçenek, bilgisayar kullanmanıza gerek kalmadan yalnızca Apple Kimliği parolanızı girerek güvenlik kilitli iPhone'unuzu hızlı bir şekilde silmenizi ve kilidini açmanızı sağlar.
Kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz Özellikleri'ne gidin. Güvenlik sekmesini açın. Karakterleri Göster'i seçtiğinizde ağ güvenlik anahtarınızı görebileceksiniz.
Güvenlik Denetimi'ne erişmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Güvenlik Denetimi'ne gidin. Not: Güvenlik Denetimi'ne erişiminiz yoksa veya özelliği kullanmayla ilgili zorluk çekiyorsanız paylaşma ayarlarınızı elle ayarlayıp aygıtınıza ve hesaplarınıza erişebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir.
Kurtarma anahtarı, güvenli bir yerde tutmanız gereken rasgele oluşturulmuş 28 karakterli bir koddur. Kurtarma anahtarınızı girerek ya da Apple kimliğinizle daha önce giriş yapılmış başka bir aygıtı kullanarak hesap parolanızı sıfırlayabilirsiniz.
Wi-Fi Durumu'nda, Kablosuz Özellikleri'ni seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini seçin, ardından Karakterleri göster onay kutusunu işaretleyin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
Güvenlik anahtarı nedir? Güvenlik anahtarı, oturum açmak için kullanıcı adınız ve parolanız yerine kullanabileceğiniz bir fiziksel cihazdır. Anahtar, anahtarınıza veya akıllı telefon veya erişim kartı gibi bir NFC cihazı veya anahtarlığınızda tuttuğunuz bir USB anahtarı olabilir.
Güvenlik anahtarı, Wi-Fi üzerinde iletilen verileri şifreleyen bir Wi-Fi güvenlik protokolüdür. Ayrıca şifreleme anahtarı veya WEP (Wired Equivalent Privacy) anahtarı olarak da bilinir.
Aygıtınızı sıfırlama
Yapabiliyorsanız "Güvenlik İçin Kilitleme" ekranı görünene ve ekranın alt köşesinde Sil: [Aygıt] seçeneği görüntülenene kadar parolanızı girmeyi denemeye devam edin. Sil: [Aygıt] seçeneğine dokunun, ardından onaylamak için Sil: [Aygıt] seçeneğine tekrar dokunun.
Apple Kimliğinizin kilitlendiğini veya etkisizleştirildiğini bildiren bir ileti alırsanız. Siz veya bir başkası parolanızı, güvenlik sorularınızı veya diğer hesap bilgilerinizi birçok kez yanlış girerse güvenliğinizi korumak için Apple Kimliğiniz otomatik olarak kilitlenir ve Apple servislerine giriş yapamazsınız.
iCloud Kilitli Bir iPhone'un Kilidini Açmak Mümkün mü? Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
Microsoft hesabınızda: Başka bir cihazda bir web tarayıcısı açın. Kurtarma anahtarınızı bulmak için https://account.microsoft.com/devices/recoverykey gidin. İpucu: Microsoft hesabınızda akıllı telefon gibi İnternet erişimi olan herhangi bir cihazda oturum açabilirsiniz.
Eğer iPhone'un parolasını unuttuysanız telefonu geri döndürebilmenin tek bir yolu var, o da iPhone'u tamamen sıfırlamak. Bu sıfırlama işlemi ise iPhone'u bilgisayara bağlamak ve telefonu kurtarma modu alarak gerçekleşiyor.
Bilgisayarın kilidini açmak üzere CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın. Son oturum açan kullanıcının oturum açma bilgilerini yazın ve ardından Tamam'a tıklayın. Bilgisayarın Kilidini Aç iletişim kutusu kapatıldığında, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın ve her zamanki gibi oturum açın.
Hemen Android ayarlarına gidiyor, ardından Wifi ayarlarına gidiyoruz. Wifi ağlarının göründüğü listede en tepede Akıllı ağ anahtarını görüyor olmanız lazım. Eğer açmak istiyorsanız sağına tik koyun, kapatmak istiyorsanız da sağındaki tiki kaldırın. Bu kadar basit.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
Dağıtıcı (İngilizce: switch), bilgisayarların ve diğer ağ öğelerinin birbirlerine bağlanmasına olanak veren ağ donanımlarından biridir. OSI yedi katman modelinin 2. katmanında ve yeni dağıtıcılar IP routing yapabildiği için 3. katmanda da çalışır.
Aygıtınızı bağlı tutun ve kurtarma modu ekranı görünene kadar bekleyin: iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere iPhone 8 veya sonraki modelleri: Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Hesap kurtarma isteğinde bulunduktan sonra isteğinize ilişkin onayın yanı sıra hesabınıza yeniden erişim elde edebileceğiniz tahmini tarih ve saati içeren bir e-posta alırsınız. Bu e-posta 72 saat içinde gönderilir.
Hesabınızın kilidini açmak için birden çok kez başarısız deneme yaparsanız Apple Kimliğiniz kilitli kalır ve ertesi gün yeniden deneyebilirsiniz. İki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, kurtarma anahtarınız ile güvenilir bir aygıt kullanmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri